PDA

Arată versiune întreagă : emigrare din sua in canada



gabriel&simona
02.01.2007, 18:32
Salutare tuturor! Sunt permanent resident (detinator de green card) in SUA si am o mare problema. Intentionez sa ma casatoresc cu prietenul meu care e cetatean roman (monentan turist in SUA)si se pare ca statul american ma pune in asteptare cativa ani. Am 2 variante * sa astept 5 ani sa devin cetatean (timp in care el mai poate veni aici cu viza de turist) sau * sa ne casatorim si sa pornim procedurile necesare emigrarii lui, dar care pot dura mai mult de 5 ani, el neavand acces pe teritoriul SUA. Prin intermediul acestui site am descoperit posibilitatea emigrarii in Canada. Daca ne-am casatori acum aici ce sanse avem? Eu as putea aplica pt emigrare in Canada, dar nu stiu cat ar dura , care e procedura si cam care sunt costurile. Ar fi mai bine sa ne casatorim si sa aplic ca persoana casatorita sau sa aplic eu ca persoana necasatorita , ne casatorim si apoi urmama procedurile pt reintregirea familiei? Astept sugestii si sfaturi. Multumesc.

fifi
05.01.2007, 12:26
care este dorinta ta, sa-l ai cat mai mult timp cu tine sau sa rezolvati in cel mai rapid treburile legale?

gabriel&simona
07.01.2007, 09:46
SI UNA SI ALTA. N PRINCIPIU MA INTERESEAZA SA REZOLVAM LEGAL CAT MAI REPEDE, DAR DACA LEGAL NU SE POATE SAU E PREA MULT DE ASTEPTAT(5-6 ANI) ATUNCI O SOLUTIE CA SA FIM CAT MAI MULT TIMP IMPREUNA.

fifi
07.01.2007, 11:56
suna la Buffalo Immigration Tel.: (716) 858-9501 si intreaba-i daca poti aplica pt rezidenta permanenta in Canada, tu fiind rezident permanent al US, casatorita cu un cetatean roman, cu statut de vizitator in US.


in cazul in care tu-i poti prelungi acest statut si ei spun ca se poate, atunci dureaza cel mult 15 luni pt Quebec si 39 de luni maximum pt partea federala, engleza.


nu sunt sigura, insa daca iti vor primi dosarul, el avand statut de vizitator...


mai e si o alta varianta, ca tu singura sa depui pt Canada(daca intrunesti punctajul), termenele le-am mentionat mai sus si apoi mergi in ro si te casatoresti cu el, sponsorarea din Canada in Romania este maxim 9 luni din Bucuresti si 6 luni de la Viena.


bafta!

27.01.2007, 13:59
Atentie insa ca odata primit "green card"-ul canadian, trebuie sa renunti la cel american (in caz ca tot nu ai cetatenie US) ptr. ca este ilegal sa fi rezident permanent simultan in 2 tari.

fifi
29.01.2007, 14:33
transit, cred ca asta le vor mentiona/sugera sau chiar impuneoficialitatile canadiene cand dosarul este in preajma definitivarii.