Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
LOCURI DE MUNCA, AFACERI, MICA PUBLICITATE – SUA, CANADA, UNIUNEA EUROPEANA >
Oferte / Cautare locuri de munca SUA, Canada, Uniunea Europeana, Australia, Noua Zeelanda, Romania > Vreau sa lucrez
View Full Version : Vreau sa lucrez
Stiu ca toti vor asta, dar trebuie, vreti-nu vreti smileys/smiley2.gif,sa mai acceptati un doritor, mai exact doritoare, de munca aici.
Am rezidenta permanenta, locuiesc in Chicago, am multa experienta in munca de birou(bookkeeping, nu doarinvartit hartiile), de profesie si cu experienta si ca ing. chimist siprofesor, m-ar interesa un post de tehnician in laborator, in farmacii, spitale, dar si alte locuri sau pozitii: in depozite, biblioteci, scoli, gradinite, office, introduceredate in calculator, bucatarie, coafura, croitorie.
Ca doar stiti ce bune gospodine si harnice sunt romancele! Dati-ne o sansa!
sorin
01-28-2005, 05:10 AM
Inas,
Daca ai rezidenta permanenta, ar trebui sa-ti fie usor sa-ti gasesti ceva, mai ales ca in <st1:City><st1:place>Chicago</st1:place></st1:City> inca e buna piata de locuri de munca. Am sa incerc sa te ajut cu cateva sfaturi daca pot, dar trebuie sa stiu cam de cat timp esti in State, in ce domeniu ai vrea cel mai mult sa-ti gasesti ceva, daca ai un resume bine intocmit, pe unde ai cautat si aplicat pentru locuri de munca pana acum, etc.
Uite ca deja a trecut 1an si 5 luni; deci ma decurc deja mai bine cu limba, si de asta incerc sa gasescaltceva decat "curatenie sau ingrijit copii si batrani". Nu-mi cade mana sa fac asta, si nu mi-e rusine daca voi ajunge la asa ceva, in lipsa de altceva. Ca acasa m-am cam saturat de stat si e cam smileys/smiley19.gif.Si ar fi pacat de cei 2-3 neuroni pe care-i mai am sa-i extermin in felul asta smileys/smiley36.gif. Am incercat sa nu stau chiar degeaba si am facut o scoala aici, asa ca m-am calificat, apoi am dat si un examen pentru Tehnician Farmacist. Nu era musai sa fac asta, se pot gasi joburi in domeniu fara nici un curs, doar liceul e de ajuns, dar tre' sa ai experienta sau sa te recomande cineva....Si aici, lipsa!
Nu tin mortis sa merg pe directia asta, dar aici mi s-a parut ca mi-ar fi cel mai usor sa ma descurc cu ceea ce stiu si cu abilitatile mele.
Am tot aplicat pe Internet, dar cam degeaba. Si la posturi de birou,dar mai mult la Pharmacy Technician.Poate ca ar trebui sa incerc metoda "face to face", sau un rezume mai modern, nu stiu.
Chiar acum am gasit in ziar ceva post de tehnician intr-o intreprindere chimica, dar cu rezume-ul asta nu stiu daca am sanse. Trebuie refacut! S-ar putea sa prefere barbati, dar nu-i sigur. Am incercat sa aflu care e locatia, dar pe situl firmei nu e nimic trecut in Chicago. Sa fi stiut macar pe undee...
Multumesc mult,sfaturile sunt importante si binevenite oricand!
sorin
02-01-2005, 01:22 PM
Daca nu ai un resume bine intocmit sansele de a-ti gasi ceva sunt foarte mici. E bine de asemeni sa ai un resume "flexibil", adica vreo cateva variante care sa difere un pic intre ele in functie de slujba pentru care aplici. Iti spun cu toata convingerea ca se merita sa pierzi 1-2 zile studiind cum sa-ti intocmesti un resume beton decat sa pierzi timp sa-l trimiti peste tot nefiind bine intocmit.
amedeo
02-01-2005, 05:45 PM
Are dreptate Sorin....si ceea ce vreau sa-ti mai spun, este ca pe linga resume ar fi bine sa ai si o scrisoare de intentie...intra si tu pe niste siteuri si informeaza-te, ca altfel le trimiti degeaba! Bafta
Ei, sigur ca am studiat cum tre' sa fie aici rezume-ul, am tot luat carti de la biblioteca, am vazut modele si pe Internet, am facut si cover letter, dar tot nu-mi par profesionale. Sau poate trecutul meu nu e destul de palpitant smileys/smiley36.gif?
Mai degraba cred ca nu stiu eu sa-l pun in valoare...Sau nu am inca usurinta de a ma exprima necesara...De, daca ar trebui sa scriu aici in engleza, poate asa asmai exersa smileys/smiley2.gif!
Deci,daca vrea cineva sa-mi dea de facut ordine in hartii, inregistrari de date, calcule, ca se aprppie taxele, de cules informatii de pe Internet, sa stiti, am multa rabdare si seriozitate. Daca vreti sa va reparati, modificati ceva haine (ca poate v-ati ingrasat, slabit..., sau au mai crescut copii), stiu sa fac si asta! Si inca multe altele...
Ca asa-s romanii, le place sa stie cat mai multe, nu-i asa?