PDA

Arată versiune întreagă : Bine ati venit pe forumul de Quebec!



sorin
20.01.2005, 17:45
Am creat aceste forumuri separate pentru <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n">Canada</st1:country-regi&#111;n> pentru a fi mai usor pentru cei care cauta informatii utile in legatura cu emigrarea in <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n">Canada</st1:country-regi&#111;n>, in loc sa fie un singur forum comun (SUA + <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">Canada</st1:place></st1:country-regi&#111;n>) cum a fost pana acum, unde toti cei din Ro sau oriunde s-ar afla, sa gaseasca mult mai usor ce ii intereseaza. Avand in vedere ca marea majoritate a emigrantilor romani din <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n">Canada</st1:country-regi&#111;n> sunt concentrate in <st1:State w:st="&#111;n">Quebec - </st1:State><st1:City w:st="&#111;n">Montreal</st1:City> si <st1:State w:st="&#111;n">Ontario</st1:State> - <st1:City w:st="&#111;n">Toronto</st1:City>, am pornit aceste doua forumuri separate pentru emigrarea in <st1:place w:st="&#111;n"><st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n">Canada</st1:country-regi&#111;n></st1:place>, dar exista flexibilitate si ne vom adapta

kdana27
09.07.2005, 00:45
Buna ziua,


As avea si eu nevoie de un sfat in ce priveste o vizita in Canada (Montreal), in scop turistic si pentru a vizita niste prieteni. Nu stiu exact de ce acte este nevoie si unde anume se pot gasi in Montreal formulare pt scrisoarea de invitatie.


Va multumesc

ovex
09.07.2005, 10:58
Trebuie sa faci o cerere ptr.viza la Ambasada,sa ai pasaport valabil cu6 luni dupa sosirea din Canada,adeverinta de la serviciu in care sa se mentioneze functia si salariul+perioada concediului de odihna;toate dovezile care arata ca "ai ptr.ce" sa te intorci:extrase de cont,acte de proprietati;2 fotografii tip pasaport.


Din Canada ai nevoie de:invitatia legalizata de la persoana care te cheama; dovada faptului ca cel care te chema este ori rezident,ori cetatean;declaratia anuala de impozit T4 sau o scrisoare oficiala de la locul de munca al persoanei care invita, in scrisoare trebuiecomunicata ocupatia si salariul.Cand se face solicitare ptr.viza,trebuie atasata si dovada platii taxei de procesare,in original,taxa care se plateste la Banca Transilvania,ea este de 65USD ptr. o intrare sau 135USD pentru mai multe intrari.


Bafta!

kdana27
10.07.2005, 09:36
Multumesc mult pt raspuns, problema este ca am citit deja depre toate acestea pe site-ul ambasadei, insa atunci cand le-am cerut lamuriri suplimentare, am primit mereu acelasi raspuns 'standard' si in general, de peste tot am primit informatii contradictorii.


As avea niste intrebari suplimentare si anume:


1. referitor la persoana care imi trimite invitatia:


a) de unde din Montreal poate procura formularul tipizat (mi-a spus ca acolo nu se gasesc asemenea formulare)? In acest caz, este de ajuns doar o scrisoare intocmita si legalizata de un notar din Montreal?


b) este posibil sa primesc invitatie de la o persoana care are rezidenta americana si doar permis de lucru in Canada (unde lucreaza momentan pe perioada nedeterminata)?


c) am citit recent despre mai marea probabilitate de a obtine viza, in cazul in care persoana din Canada ma 'sponsorizeaza'; are asta vreo legatura cu suma de dolari din contul meu, sau e ceva complet diferit?


d) care este sumaminima de dolari (US sau CAD?) pe care trebuie sa o am in cont, in cazul unei vizite de aprox 2 luni?


2. referitor la mine:


a) care acte trebuie traduse/legalizate si in ce limba?


b) am nevoie si de asigurare medicala?


c) care formular de cerere de viza e valabil, in lb romana, engleza sau franceza? Mi-au trimis de la Ambasada (la cererea mea) un formular in lb romana, pe urma mi-au spus ca e de preferat sa folosesc formularulde la biroul din Bucuresti, dar nu mi-au precizat care este acela.


d) sa solicit viza cu o singura intrare sau cu intrari multiple (precizez ca nu am mai vizitat Canada pana acum)?


e) am nevoie si de un certificat medical?


f) cu ce firma de curierat rapid as putea sa imi trimit dosarul la Bucuresti (in afara de DHL sau Pegasus)?


g) stie cineva datele unei persoane de contact la ambasada (cei de la o firma de curierat mi-au spus ca numai in acest fel imi pot transporta si preda actele la ambasada)?


Imi cer scuze pt multimea de intrebari, dar am primit atatea informatii contradictorii pana acum, incat nu mai stiu ce sa cred si sunt complet derutata.


Va multumesc

ovex
10.07.2005, 13:12
1. a)scrisoare legalizata; b)NU ; c)sponsorizarea se poate face indiferent de banii din cont; d) nu este o suma minima,e bine sa fie cat de mare.


2. a)toate actele trebuie traduse si legalizate mai putin extrasul de cont,traducerile se fac in franceza sau engleza; b)nu;c)Solicitarile pentru obtinerea vizei temporare pot fi depuse:
- personal de luni pana joi intre orele 8.30 - 11.30. Solicitarile sunt acceptate pana la ora 11.30 sau pana se atinge cota maxima de 80 de cereri. In majoritatea cazurilor cererile depuse personal se solutioneaza in aceeasi zi.
- prin curier (plata dus-intors) sau direct in cutia postala a Ambasadei. Daca folositi aceasta varianta in termen de 5 zile lucratoare (calculand de luni pana joi inclusiv) veti fi anuntati daca viza s-a emisa sau daca e nevoie de un interviu sau de acte suplimentare; d)sfatul meu-cu o singura intrare; e)nu; f)Prioripost,Cargus sau personal in cutia de la Ambasada;


g) Ambasada Canadei
Str. Nicolae Iorga nr. 36
010436 Bucuresti
Tel: 021-307.5000
Fax: 021-307.5014
bucst-im@dfait-maeci.gc.ca

kdana27
11.07.2005, 03:38
Multumesc pentru raspuns.


Totusi, de la ambasada mi-au spus ca NU trebuie tradus nici un document, atunci cand e vorba doar de o vizita in Canada.


Deasemenea, firma "Cargus" mi-a spus ca nu este suficienta adresa ambasadei atunci cand trimit actele, ci am nevoie de datele de contact ale unei peroane care lucreaza acolo, persoana care sa imi preia actele sub semnatura.

ovex
11.07.2005, 07:43
www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania (http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania) - acesta este site-ul Ambasadei.


Cat despre trimiterea actelor,parerea mea este ca se pot trimite fara nici o problema cu Posta Romana,recomandata si cu comfirmare de primire.Este cel mai ieftin si zic eu sigur.


In ceea ce priveste traducerea sau nu a actelor,este adevarat,nu se mentioneaza acest lucru dar "actele suplimentare" pe care le cer ei(eventual) ulterior,sunt tocmai aceste traduceri,deci... .

kdana27
12.07.2005, 02:48
Poate ca nu e nevoie de traduceri, in schimb se cer copiile xerox, legalizate pentru fiecare document.


O alta intrebare: este adevarat ca primul pas pe care trebuie sa il fac este plata taxei de viza la Banca Transilvania? Am inteles ca dupa asta, voi fi automat inregistrata in baza lor de date si programata la interviu. In acest caz cred ca e inutil sa trimit inainte dosarul la Bucuresti, urmand sa il aduc cu mine direct la interviu, right? smileys/smiley1.gif


Multumesc din nou si o zi buna Ovex

ovex
12.07.2005, 04:00
O alta intrebare: este adevarat ca primul pas pe care trebuie sa il fac este plata taxei de viza la Banca Transilvania?


DA!Daca nu platesti taxa de procesare a dosarului,nu se misca nimic! Ei nu iti verifica si nu iti trimit nimic pana nu au dovada banilor achitati.Bafta!

kdana27
25.07.2005, 03:00
Multumesc mult Ovex si scuze pentru intarziere. Am sa revin.


Bafta si tie! :)

ovex
26.07.2005, 06:08
smileys/smiley83.gif

narcisionelaga
18.10.2005, 09:15
Ce sanse am ,ca inginer TCM-ist sa lucrez in Canada pe o perioada mai lunga?

ovex
18.10.2005, 11:18
Ce sanse am ,ca inginer TCM-ist sa lucrez in Canada pe o perioada mai lunga?


Cum te-ai gandit sa ajungi sa lucrezi acolo?Vrei sa emigrezi?Ai contract de munca sigur?Nu stiu ce sa-ti raspund daca nu stiu care sunt conditiile in care vei ajunge in Canada.... .Poate ne dai mai multe informatii.

babylala
24.11.2005, 14:54
smileys/smiley5.gif


salut tuturor!


Prietenul meu este canadian, si va trebui sa vizitez familia lui dar dupa cate citesc aici ma iau durerele de cap,necesita mult timp , bataie de cat si multe drumuri de facut sa obtim viza de visitare. uhhhhhhhhhh si nici nu stiu franceza smileys/smiley19.gifcred ca o sa ajung la patele cailor acolo smileys/smiley36.gif


va pup!

nikola
10.01.2006, 21:53
SALUT....ma descurc super cu franceza , pot ajunge usor acolo....dar dupa ?...ce sanse am de-a emigra legal?....merci la toata lumea

ovex
11.01.2006, 04:12
SALUT....ma descurc super cu franceza , pot ajunge usor acolo....dar dupa ?...ce sanse am de-a emigra legal?....merci la toata lumea





Bine ai venit,nikola.E foarte bine ca te descurci cu franceza,dar pentru a putea raspunde la intrebarea ta:"cum pot emigra legal?"trebuie sa ne dai mai multe datalii:studii,cursuri de calificare,vechime,varsta,stare civila ....deci,asteptam....

Ender
27.01.2006, 02:45
</font>www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania</font> (http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuropa/romania) - acesta este site-ul Ambasadei.</font>


Cat despre trimiterea actelor,parerea mea este ca se pot trimite fara nici o problema cu Posta Romana,recomandata si cu comfirmare de primire.Este cel mai ieftin si zic eu sigur.</font>


In ceea ce priveste traducerea sau nu a actelor,este adevarat,nu se mentioneaza acest lucru dar "actele suplimentare" pe care le cer ei(eventual) ulterior,sunt tocmai aceste traduceri,deci... .</font>

Salut ! Am si eu aceiasi intrebere nu se pomeneste de traduceri,nicaieri.Am vorbit cu doua persoane care au fost deja, nici ei nu pomenesc de traduceri legalizate?! Este vorba de viza cu o singura intrare in Canada la sora mea care este cetateana canadiana.Actele care se pot eventual traduse-legalizate sunt: extras de pe carte funciara (sunt proprietar de locuinta), adeverintele de la locul de munca, certificatul de casatorie, (cont in banca nu am deloc). Daca stii tu altceva vre-un alt act de tradus ajuta ma te rog! Pe 1 sau doi februarie vreau sa ma prezint la ambasada.

ovex
14.02.2006, 05:51
Scuze .....Ti-am raspuns probabil mult prea tarziu....NU trebuie traduceri.Daca vrei,povesteste-ne te rog cum au decurs faptele in demersurile tale?

p.m.
26.02.2006, 03:48
Doresc sa stiu care sunt sansele mele de emigrare in Quebec.Am
42 ani, sunt divortata si am un copil de 11 ani.Am terminat Facultatea
de Stiinte Economice (vechea titulatura)in anul 1988 si am profesat ca
economist de ferma timp de 3 ani , iar din 1994, sunt auditor (fost
revizor contabil) in cadrul unei institutii bugetare.Deoarece meseria
de contabil nu este in lista meseriilor en demande dar apare ca ordin
profesional nu stiu cum sa procedez.In ceea ce priveste limba franceza
sunt la un nivel mediu iar engleza avansat.Eu am inceput demersurile
de emigrare(traduceri,legalizari)dar nu stiu ce sanse
am.Multumesc.

ovex
27.02.2006, 00:49
Chiar si cu nivele maxime la franceza(se recomanda nivele maxime la franceza doar celor care au studiat in aceasta limba)si la engleza,sansele tale de a emigra sunt aproape nule.Profesiunea ta nu este en demande,inteleg ca nu ai a doua specializare,pierzi enorm(9puncte din 10)la varsta,deci....ce sa zic...Eu ti-am facut punctajul si repet cu nivele maxime la franceza si engleza si chiar cu o declaratie de prieten din Quebec,acumulezi doar 26 de puncte la factorul EMP,minumul de trecere ptr. o persoana necasatorita fiind de 30 puncte.Nu as vrea sincer sa pierzi niste bani....

p.m.
03.03.2006, 19:37
Multumesc pentru raspuns , in primul rand pentru
sinceritate.M-am interesat atat pe forum cat si de la cunostinte care
au aplicat pentru Quebec , sau care deja sunt plecate si toti mi-au
spus ca trebuie sa ajung la un punctaj total de 68 si nu separat (anexa
I si anexa II-EMP).Am pornit de la aceasta idee si mi-am pus mari
sperante cu atat mai mult cu cat am fost incurajata si de rudele mele
care sunt acolo din 2001.Adevarul este ca mi-am facut si eu punctajul
si la factorul EMP am ajuns tot la 26 de puncte.Chiar nu pot sa fac
nimic , nu am nici o sansa? Am facut deja un efort (material )si
am obtinut titlu de proprietate pe apartament tot in ideea
plecarii .Au existat situatii in care tot persoane singure , de varsta
mea au reusit .Multumesc.

ovex
05.03.2006, 11:18
Imi pare rau....