PDA

Arată versiune întreagă : from usa to canada...can i?!



CuriousAna
05.08.2006, 14:56
Buna. Am gasit siteul asta din intamplare, si mi-e greu sa ma dezlipesc de ecranul calculatorului. Am citit o groaza de mesaje in incercarea de a gasi raspunsuri pentru problem mea.


Problema mea e urmatoarea: sunt in USA de 2 ani; am venit cu work&travel si am ramas peste viza. Stiu care e solutia pentru a ramane aici legal, insa eu vreau sama mutin Quebec,Canada cu sotul meu, care are acelasi statut ca simine.


Am citit raspunsurile de pe forum, si in mare, toate sugereaza intoarcerea in tara natala si depunerea actelor de acolo.


Noi vrem sa depunem actele de aici. As vrea sa stiu daca avem sanse, si daca exista romani care isi proceseaza actele asa, sau au fost acceptati in Canada plecand din aceeasi situatie...


Am incercat sa gasesc raspunsul pe siteul de imigrare al autoritatilor din Quebec, insa totul e forte interpretabil si nu gasesc un raspuns clar: Cat de mult o sa-mi afecteze dosarul faptul ca am ramas peste viza aici? Si, pot sa-mi depun actele de aici, din USA?

cipi604
05.08.2006, 23:16
Zici ca ai citit o groaza de mesaje desi daca erai atenta in maxim 10 minute gaseai raspunsurile care le doresti aici => http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=275 6&PN=4 ... adica pe acest forum
nu-ti mai raspund pe celalalt thread ca nu are rost.
din ce s-a tot discutat reiese:
"Adresa corecta este asta(accesati apoi capitolul 5) :

http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/home.php#



Explicatii corecte sunt astea:poti trimite DCS de oriunde din lume,tara de "bastina" fiind considerata Romania daca:esti turist in tara din care trimiti DCS,daca ai doar un contract in alta tara si de acolo trimiti DCS,sau CHIAR DACA ESTI LEGAL SAU ILEGAL in alta tara decat Romania,cu conditia sa nu fi rezident sau cetatean al altei tari.

Aprecierea expusa aici pe forum:

Daca la momentul la care depuneti aplicatia pentru emigrare in Canada va aflati in US fara un statut legal, aplicatia dvs. va fi respinsa pentru ca, potrivit legii trebuie sa beneficiati de un statut legal in tara unde va aflati de cel putin 1 an, iar statutul dvs. trebuie sa fie legal pentru o perioada de cel putin 1 an dupa data la care faceti aplicatia.(roxa)

este FALSA!!!

In TRAITEMENT DES DOSSIERS A L'

cipi604
05.08.2006, 23:47
http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/te lecharge.php?type=7&file=GPI-3-2.pdf

cipi604
06.08.2006, 00:21
mai precis asta
http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/te (http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/telecharge.php?type=7&file=GPI-5-6.pdf) lecharge.php?type=7&file=GPI-5-6.pdf

cipi604
06.08.2006, 00:27
ufff wrong link
asta e bun
http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/te (http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/telecharge.php?type=7&file=GPI-5-5.pdf) lecharge.php?type=7&file=GPI-5-5.pdf

Pisoi
06.08.2006, 06:42
ana, bine ai venit pe acest forumsmileys/smiley4.gif


...ti-am reorganizat topicul si raspunsurile primite la subiectul tausmileys/smiley2.gif

CuriousAna
06.08.2006, 14:09
Multumesc pentru raspuns.

07.08.2006, 15:21
Nu stiu cat de relevant este ptr. Quebec dar iti pot spune sigur (din
experienta proprie) ca ptr. partea engleza, ca roman fara rezidenta permanenta, iti accepta dosarul
in SUA numai impreuna cu dovada ca ai statut legal inca un an incepand cu data
depunerii (minim). Cel putin asa era acum vreo 3 ani. La intrare in
Canada din SUA (cand faci "landing"-ul) pe jos, cu masina sau cu
avionul canadienii iar iti cer dovada statutului legal in SUA.

CuriousAna
08.08.2006, 18:29
Multumesc din suflet pentru raspuns; e primul pe care il primesc de la cineva care a trecut prin experienta asta. Inca nu am reusit sa aflu care e situatia pentru Quebec...vom vedea.

ovex
08.08.2006, 19:22
Ca sa emigrezi in Quebec,faci in felul urmator:


neavand statut legal in State,bineinteles vei trimite actele si formularele DCS la Viena,Biroul de emigrari din Viena avand arondata pe langa alte tari si Romania.Locul de unde trimiti actele nu e important ,din State din Romania etc....,ideea este ca daca indeplinesti punctajul,vei fi chemata la interviu in Romania,la Ambasada Canadei sau la Hilton.Daca treci de interviu,va trebui sa depui unal 2-lea dosar la Ambasada Canadei din Bucuresti,apoi faci analizele medicale la Bucuresti,Budapesta sau Chisinau si apoi astepti vizele.

CuriousAna
12.08.2006, 19:49
Multumesc pentru raspuns. Un avocat mi-a spus acelasi lucru acum cateva zile. Si cum ideea era sa depun dosarul aici, sinu vreau sa aplic din Romania,ma voi reorienta ... Inca o data, multumesc....

ovex
12.08.2006, 22:41
Bafta maxima!

gabi&serban
23.11.2006, 07:05
bun topic,


Ointrebare am si eu: daca am statut legal in usa si vreau sa trimit dosarul la buffalo, la interviu voi fi chemata la Bucuresti?


sau: am inteles ca la interviu te cheama in functie de cati aplicanti au la un moment dat, iar eu ma intreb oare la buffalo cati z ani trebuie sa astepti?


curoiusAna tu ce ai mai rezolvat?


astept pareri

unicorn
23.11.2006, 11:58
daca esti in USA cu statut legal si depui doarul la Buffalo,atunci mergi la interviu tot la Buffalo.


dupa ce iti accepta dosarul, astepti cam 1 an pana la interviu.

tar123
12.03.2011, 18:00
Buna tuturor,
Am un caz complicat: eu sunt cetatean american, sotia nu are statut legal in Sua, a venit cu viza de crew member si nu isi poate ajusta statutul, adica faptul ca eu sunt cetatean american nu o ajuta cu mai nimic. Vrem sa ne mutam in Canada. Daca imi puteti da niste informatii, intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Cum este la interviu, ne intervieveaza pe amandoi sau numai pe mine (eu as depune dosarul de emigrare)?
2. Avem sanse de emigrare?
Multumesc.

fifi
16.03.2011, 15:59
în caz că nu primeşti răspuns aici:http://forum.romanian-portal.com/showthread.php?16909-emigrare-in-canada-din-sua&p=203397#post203397

la interviu trebuie să fiţi amândoi dacă aplicaţi împreună şi dacă vă aprobă dosarul în prima fază, ea neavând statut legal chiar şi măcar temporar în US.