PDA

Arată versiune întreagă : prelungire viza h2b



02.07.2006, 15:40
Salut, sunt si eu nou venita in USA, sunt aici de 2 luni cu viza h2b si vreau sa imi prelungesc viza sau sa gasesc alta modalitate legala ca sa raman aici mai mult. Daca are cineva informatii utile va rog sa le postati. Multumesc.

VicolA
03.07.2006, 04:41
Aplicatzia pentru prelungirea vizei H-2B trebuie depusa cu cel putzin 2 luni inaintea expirarii vizei curente, iar angajatorul initzial sau un altul trebuie sa depuna cerere la DOL cu inca alte 2 luni inaintea depunerii cererii la USCIS, deci in functzie de cite luni de statut legal mai avetzi trebuie sa va facetzi planurile.


Numai prin angajator putetzi obtzine prelungirea in statut H-2B.


O alta modalitate de a mai ramine in US legal ar fi o aplicatzie pentru statut de turist, sau de student sau de adjustment of status in urma casatoriei cu un cetatzean american.


Mult succes in ceea ce doritzi sa realizatzi!

hello_world
21.07.2006, 12:37
salutari!!!


in legatura cu viza h2b as dori sa stiu daca ai rezolvat ceva Nikcola?!


si eu sunt cu h2b si e valabila pana in decembrie..daca se poate as vrea sa imi prelungesc.


merci

lorena_23
26.08.2006, 17:06
Buna!


Eu sunt aici in Chicago cu viza J1, care este valabila pana in 2007/iulie. Pot sa imi prelungesc viza inca pe un an, adica pana in 2008. Intrevarea mae este pot sa-mi schimb viza J1 in H1B pe parcursul acestiu an. Pot sa oschimb aici in State, sau trebuie sa ma intorc in Romania? Daca are cineva informatii de acest gen, va rog sa-mi scireti.

razvan1309
23.09.2006, 13:44
eu am venit cu h2b si mi-am depus actele pentru o viza F1.Am inteles ca sansele sunt destul de mari asa ca..........ce sa zic sper.Am gasit o scoala care are program de studenti internationali si " doamne ajuta".........

robocel
25.09.2006, 19:08
Raspuns pentru Lorena:

Viza j1 se acorda pe o durata maxima de 18 luni. Daca acuma viza ta
este valabila pana in iulie, nu ai cum sa o mai prelungesti pe inca un
an. o poti prelungi numai pe durata lunilor ramase. Dupa ce reiese din
ce ai spus, pe inca 6 luni.

Din viza j1 se poate trece pe viza H1b sau H2b fara sa parasesti
SUA. Ai nevoie de waiver pentru section 212e. Cauta pe uscis.gov si pe
site-ul ambasadei romane din wa...acolo ai toate detaliile de care ai
nevoie.

Te poti uita si prin topicuri, acest subiect a fost discutat de multe
ori, dar multa lume vorbeste in nestiinta de cauza, si s-ar putea sa te
induca in eroare. Intra pe site-uri si nu poti sa dai gres. Asa am
facut si eu.

daca aveti intrebari si nelamuriri, dupa ce ati citit tot ce scrie pe cele doua site-uri...

robocelbatran@yahoo.com

you know what to do