PDA

Arată versiune întreagă : Indrumari pentru viza H-1B



cyrus
21.04.2006, 13:27
Buna,

O firma din statele unite doreste sa ma cheme sa lucrez pentru ei pe baza vizei H-1B.

Acum din cate am cautat si eu pe net am gasit ca trebuie sa depuna formularul ETA-9035 la DOL, apoi iara sa depuna formularul I-129.

Ce ma intereseaza avand in vedere ca firma imi pregateste dosarul, de ce anume trebuie sau mai bine spus la ce anume trebuie sa fie atenti in momentul in care imi fac acest dosar.

Sunt anumite chestii de care trebuie sa aibe grija??? Nu a-si vrea sa fiu respins, pentru o prostioara, care s-a trecut cu vederea.

Chestia este ca eu doresc sa urgentez treaba si taxele de urgenta le platesc eu personal care trec $1000.

A-si vrea sa va aud parerile legate de, depunerea actelor de catre angajatorul din statele unite.

Va multumesc anticipat.

marioana
22.04.2006, 03:46
Taxele de urgenta sunt fix 1000$ iar pe langa alea mai sunt si taxele normale care sunt 2185$.


De obicei companiile angajeaza un avocat care sa se ocupe de hartii, sau au propriul avocat, in cazul companiilor care sponsorizeaza mai multe persoane.


Poti sa imi spui cum ai gasit compania si in ce domeniu lucrezi tu?

drcyrus3d
03.05.2006, 04:46
Mersi pentru raspuns.

Eu sunt software developer si am dat de respectiva firma acum multi ani, cand am licitat pentru unul din proiectele lor.

De atunci tot am colaborat, pot sa spun foarte bine si s-au hotarat sa ma angajeze la ei in SUA.

Mersi inca odata pentru raspuns.

03.05.2006, 15:51
Chestia este ca eu doresc sa urgentez treaba si taxele de urgenta le platesc eu personal care trec $1000

De ce? Oferta se pare ca nu ti-a fost facuta in cadrul unei
universitati /national laboratory. si atunci viza este supusa la
"annual quotas". Desi firma iti poate deja depune cererea (inca din 1
Apr) tu nu poti incepe decat pe 1 Oct 2006. Esti sigur ca procesarea
normala dureaza mai mult de 6 luni? Posibil ca nu si atunci nu are rost
sa dai acesti $1,000. Inregistrarea cererii de viza (catre acea
limita anuala) se face de cum ajunge cererea la centru de procesare
regional si nu la data aprobarii. Asadar, asteptarea mai lunga pana la
aprobare nu te face sa treci peste acel "annual cap" si sa pierzi dreptul
la viza.



In rest, odata obtinute hartiile de la angajator si aprobate de
DHS/USCIS mari surprize cu viza nu mai poti sa ai. Totul este ca dupa
aceea sa te plateasca minim cu cat a declarat si a fost aprobat de
autoritati. La viza H-1B nu ai nevoie sa demonstrezi ca ai legaturi cu
tara (ca la B1/B2) si chiar ai voie sa spui oficial ca daca iti place
peisajul poate vrei sa te stabilesti definitiv in SUA (viza admite
"dual intent'). Mai ramane sa si poti, dar cel putin iti poti declara
intentia.



PS Iti poti verifica statutul aplicatiei ptr viza la uscis online pe
baza numarului cererii pe care ti-l va trimite angajatorul. Vei putea
afla chiar inaintea lui de aprobabrea H-1B. Daca vezi ca s-a facut
jumatatea lui Sept si inca nu ti-a aprobat viza poti plati atunci acea
taxa de urgenta de $1,000 si ti-se aproba totul in 2 sapt. Pentru asta nu trebuie
sa faci alta cerere de H-1B ci se urgenteaza ("expedite") cea trimisa
initial -adica in perioada asta - fara acea taxa de urgenta.



PS1 scuze pentru exprimarea grabita



PS2 Imediat cum este primita cererea la USCIS in SUA (de la angajator)
ea este examinata mai pe deasupra sa aiba tot ce-i trebuie ptr.
aprobare. Asadar daca e prea gogonata angajatorul o primeste inapoi
relativ repede. Daca atunci cand ii vine randul la aprobare se constata
acte lipsa sau incomplete cererea nu este retrimisa/respinsa ci este
trasa pe dreapta iar ce e lipsa ii este cerut angajatorului printr-o
scrisoare oficiala a USCIS-ului



PS3 Cum s-a zis mai sus, de actele acestea se va ocupa un avocat care
se presupune ca face asta pe banda rulanta si stie ce face. In
principiu va pune documente referitoare la soliditatea financiara a
companiei care te angajeaza, va include o descriere a postului (job
description) si va pune documente referitoare la calificarea ta (o
diploma in domeniu+experienta). Intr-adevar vizele H-1B sunt rezervate
pentru calificari mai inalte (pentru 'professionals"). Inainte de
aceasta va obtine salariul minim pe care vor trebui sa te plateasca (se
face online, bazat pe statistici in interiorul companiei si in statul
respectiv - "prevailing wage") si oferta scrisa a companiei cu suma
exacta (peste suma minima).

marioana
01.06.2006, 03:45
Mi-e mi-au depus marti apliactia la USCIS dar fara traducerea si echivalarea diplomei ca nu sosise de la firma de evaluare si au zis sa nu riste asteptand. Intrabari:


1. Cu cat poate intarzia acest lucru(nedepunerea diplomei) aprobarea petitiei.


2. Ce se intampla daca data de incepere ar trebui sa fie1 octombrie dar USCIS nu aproba pana atunci petitia?