PDA

Arată versiune întreagă : Intrebare pt. cei care studiaza in SUA.



mariacipri
20.04.2006, 01:23
Buna


Vreau sa ma inscriu la un colegiu mai ieftin, ca sa pot sa mai stau 2 ani in SUA. Angajatarul actual este dispus sa ma tina in continuare la compania lui, dar voi fii platita cu Ceck.


Stiu ca in primul an de viza nu am dreptul sa lucrez. Intrebarea mea este daca se fac verificari in acest sens, sau daca sunt sanse mari sa fiu prinsa . Este un risc mare? A mai procedat cineva la fel? http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_19_1.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt108YYUS)


Mentionez ca si acum lucrez in 2 locuri, desi viza J1 imi da voie doar intr-unul. smileys/smiley85.gif smileys/smiley9.gif





http://www.smileycentral.com/sigpc=ZSzeb068&pp=ZNxpt108YYUS (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb068_ZNxpt108YYUS)

20.04.2006, 13:30
Poate iti va raspunde cineva; pana atunci doar vroiam sa-ti spun ce zice legea.



-Poti lucra din al 2-lea an numai intr-un domeniu strans legat de
domeniul pe care il studiezi, cu semnatura facultatii. In timpul
semestrelor ai voie sa lucrezi numai 20h/sapt. Metoda se numeste CPT.
Am auzit vag ca pe vremuri puteai fi autorizat sa lucrezi daca dadeai
de dificultati financiare dar nu stiu daca mai e valabil.

-colegiul/universitatea trebuie sa aiba un birou special pentru
studentii internationali. Pe baza documentelor emise de ei iti primesti
viza/change of status. De regula cele f. obscure nu au.

-Adesea (dar nu obligatoriu) trebuie sa dai niste "standardized tests"
pentru admitere. Problema cea mai spinoasa este cea a finantarii. Daca
vii tu cu banii tai de regula ti-se cere sa ii ai in avans ptr toata
durata studiilor.

-ca student strain va trebui sa fii inscrisa "full time' (minim 12
credit hours la undergrad si 9 la graduate pe semestrele fall &
spring). Interesant ca acum, cu noul sistem Sevis, iti pot urmari
direct de la USCIS pana si notele pe care le iei.