PDA

Arată versiune întreagă : Intrebari



Thor_z
17.04.2006, 00:40
Salutare! Am primit saptamana trecuta plicul 2 cu invitatia la interviu (30 mai).Sunt nou aici pe forum... Am citit cat am putut din topicuri si mare parte din intrebari mi le-am lamurit. Insa mai am cateva care au ramas nelamurite si va rog mult sa ma ajutati sa gasesc niste raspunsuri, daca va sta in putinta. smileys/smiley1.gif


1. Daca am prieteni de familie in State, cum trebuie sa procedez pt a obtine AOS? (trebuie sa-i contactez, sa-i rog sa completeze I-134 si sa mi-l trimita?)


2. Eu sunt in anul II la facultate si as vrea sa stau in State numai vara (3-4 luni/an) pana termin si abia apoi sa plec definitiv. Se poate asa ceva?


3. Contul in care trebuie sa am banii (5000$) la ce banca trebuie sa fie? Cand plec in State banuiesc ca trebuie transferati la o banca de acolo.....


4. Formularele pe care le-am primit in plicul 2 (cele cu examenele medicale) trebuie completate de un medic de la o clinica agreata de ambasada, nu? Si tabelul cu vaccinurile primite? (daca am deja unele vaccinuri facute, trebuie sa obtin hartie de la medicul de familie?)


Va multumesc anticipat!

roxanici
17.04.2006, 01:10
Salut!


1. Da, trebuie sa completeze formularul I-134, sa mearga cu el la un notar, sa il legalizeze si sa ti-l trimita tie prin posta. Transmite-i prietenului tau sa ti-l trimita cu posta rapida ca sa nu ai surprize si emotii cum am avut eu.


3. Contul nu conteaza la ce banca il deschizi. Trebuie doar sa prezinti extrasul de cont la interviu.


4.Despre centrele medicale acreditate gasesti info utile aici pe forum. Deasemenea gasesti informatii si despre adeverintele medicale pe care trebuie sa le prezinti la vizita medicala.

Thor_z
17.04.2006, 04:10
Mersi mult roxanici! smileys/smiley1.gifAstept raspuns si pt intrebarea 2.... daca stie cineva raspunsul (probabil ca nimeni nu si-a mai pus problema pana acum).... smileys/smiley5.gif

sorin
17.04.2006, 04:49
Dupa ce primesti green card-ul, conditia ca sa nu-l pierzi este sa nu stai in afara Statelor Unite mai mult de un an neintrerupt. Daca stai in Ro sa spunem 11 luni si apoi te intorci si iar pleci 11 luni, nu e o problema sa-ti mentii rezidenta permanenta. Singurul dezavantaj ar fi ca pentru iesirile mai lungi de 6 luni, nu ti se contabilizeaza anul respectiv la cei 5 ani necesari pentru obtinerea cetateniei. Oricum, pentru mai multa siguranta, iti sugerez sa intrebi si un avocat cu experienta in imigrare in SUA, si sa nu iei sfatul meu ca pe unul legal, eu nefiind autorizat sa dau astfel de sfaturi.

Thor_z
17.04.2006, 05:00
Ok!!!! smileys/smiley4.gif Mersi Sorin! Mi-ai dat o veste foarte buna!!! Am sa verific oricum problema.... Cred ca am sa sun la Ambasada ca sa fiu 100% sigur! Multumesc inca o data!

sorin
17.04.2006, 05:17
Cu placere si bafta! smileys/smiley20.gif

marioana
17.04.2006, 09:33
Intr-adevar poti sa stai mai mult de 6 luni inafara USA, dar cei de la vama pot pune sub semnul intrebarii reziddenta ta daca stai mai mult de 6 luni, si itipot refuza intrarea...

sorin
17.04.2006, 10:14
Marioana, unde ai gasit o astfel de informatie? Ar fi bine daca ai putea sa ne dai un link de exemplu, pentru a evita orice confuzii, pentru ca eu totusi cred ca poti sa stai pana la un an afara, fara sa fie nici o problema. Poate forumistii nostri <B style="mso-bidi-font-weight: normal">transit[/B], <B style="mso-bidi-font-weight: normal">observator[/B], <B style="mso-bidi-font-weight: normal">nkog[/B], <B style="mso-bidi-font-weight: normal">vicolA[/B], etc. isi expun parerea apropo de acest subiect.

nkog
17.04.2006, 12:28
Thor_z,


Sorin are dreptate despre necontabilizarea anului in care petreci mai mult de 6 luni in afara SUA, catre perioada de 5 ani pentru cetatenie. Acuma depinde ce e mai important pentru tine. Sa mentii Green Cardul si sa poti pleca si veni din Romania cind vrei pina cind iti termini studiile, sau sa obtii cit mai repede cetatenia. Exista si posibilitatea care o mentioneaza Marioana, dar, aceasta se poate f. usor preveni, prin obtinerea de Re-entry Permit, care este special facut sa permita celor cu Green Card sa poata fi in afara Statelor Unite pe timp de mai mult de un an, iar la intoarcere sa nu aibe problemele de care mentioneaza Marioana. Ca sa obtii acest document, completezi I-131 Application for travel document, faci o copie dupa Green Card, o copie a pasaportului care indica data intrarii ca si LPR, documente care le trimiti la USCIS care are jurisdictie asupra locului unde rezidezi in USA. Acest Re-entry Permit, e valabil pe doi ani de la eliberare.


Numai bine !

Thor_z
18.04.2006, 05:31
Multumesc pentru informatii! Momentan e mai important pentru minesa-mi termin facultatea.... Nu stiu, poate dupa ce voi petrece o vara in State (asta daca-mi primesc viza in 30 mai smileys/smiley86.gif) voi gandi altfel. Asa ca momentan planul meu ramane acelasi: vara in SUA, restul anului in Romania - pana termin facultatea. Eu sunt la Politehnica la Cluj (Telecomunicatii sectia Engleza)si din cate am inteles eu, se recunoaste si in State (probabil voi da ceva diferente, dar astanu se poate compara cu a face facultatea in SUA - lucru care costa "ceva" bani).

Thor_z
04.05.2006, 00:22
Cazierul ce valabilitate are? Este adevarat ca doar 1 luna? Pt ca daca este asa, trebuie sa scot altul (in 30 mai al meu va avea o luna si 9 zilesmileys/smiley5.gif ).

Thor_z
04.05.2006, 00:47
Si inca ceva.... Am vazut ca unii recomanda pt analize CMU, altii Bio Medica. La BioMedica am citit undeva pe forum ca nu se pot face radiografiile (trebuie facute altundeva). La CMU se pot face toate analizele, inclusiv radiografiile?

usdream
04.05.2006, 02:14
cazierule valabil 6 luni . La CMU se ia sange iar rodiografiile in alta parte, dar in apropiere ( 10 - 15 minute pe jos ) . Filmul cu razele ti-l da pe loc , il duci la CMU iar la ora 16 primesti si restul analizelor toate intr-un plic galben .

Thor_z
08.05.2006, 01:58
Iar am intrebari.... smileys/smiley1.gif


1. Contul in banca trebuie sa fie neparat in dolari, sau poate fi si echivalentul in dolari?


2. Oare imi ajung 6000 $? (fara proprietati si AOS pt ca n-am smileys/smiley18.gif)


3. In legatura cu medical history... e suficient daca aduc de la medic hartie cu bolile de care am suferit, tratamentul efectuatetc etc (stampilata, semnata, parafata)sau trebuie sa duc hartiile originale? (deci sa nu duc o multime de hartii, sa duc una singura care sa le cuprinda pe toate)


4. Formularul tip cu vaccinurile facute nu este de fapt adeverinta epidemiologica? (pt ca eu am folosit ceva de genul asta cand am dat la facultate - e o hartie mica si are trecut pe spate un tabel cu vaccinuri)


Va multumesc!

Thor_z
08.05.2006, 03:14
Si inca ceva... smileys/smiley1.gif


Chestionarele alea medicale pe care le-am primit in plic se completeaza doar de medici de la centrele medicale agreate? Eu sau medicul de familie nu trebuie sa completam nimic?

roxanici
08.05.2006, 03:29
@ contul nu trebuie sa fie neaparat in dolari..poate fi in orice alta moneda.
@ daca esti singur iti ajung cei 6000 de dolari.
@e suficient sa duci o hartie semnata si cu parafa doctorului. si da, este o mica adeverinta cu un tabel pe verso unde sunt trecute vaccinurile, data, anul cand le-ai facut.
@ nu completezi nimic, va completa doctorita de la centrul acreditat de ambasada. si oricum, formularele alea medicale nici nu mai sunt valabile, au ei altele dar ia-le cu tine ptr. orice eventualitate.

Thor_z
14.05.2006, 06:14
E vreo problema daca banii sunt in 2 conturi si in 2 monede diferite? (lei si euro) Am reusit sa fac rost de inca niste bani. Asa ca o sa am 4000 de euro si vreo 150 mil lei (cam 3000 dolari). Am inteles ca trebuie sa imi fac si un card cu care voi accesa contul din state (eu m-am gandit la card Visa). Cardul asta trebuie sa-l prezint si la interviu? Mersi!

usdream
14.05.2006, 06:27
nu e nici o problema ca ai bani in conturi si monede diferite . La interviu trebuie sa prezinti extrasul de cont nu cardul . Daca nu ai bani f multi de ce nu mergi cu banii cash iar acolo ii depui la o banca ? ce te mai complici cu contsi card din Ro ...

Thor_z
14.05.2006, 06:44
Banii sunt deja la banca.... O parte din ei o sa mi duc cash. Mai vad....Sa primesc numai viza.


Am citit acolo pe foile pe care le-am primit din state ca traducerile trebuie legalizate. Asta inseamna ca trebuie sa le duc la un traducator autorizat si apoi sa le duc la notar la legalizat? De ce ar mai fi nevoie de asta ca doar duc toate documentele in original....

usdream
14.05.2006, 07:30
traducator autorizat + legalizare la notar - o conditie obligatorie la documentele care nu sunt si in engleza . Trebuie la dosar traduceri legalizate , originalele ramanand la tine .

Thor_z
16.05.2006, 06:03
S-a ivit ceva. Nu stiu daca este o problema sau nu, de-aia m-am gandit sa intreb. Mi-am tradus si legalizat actele necesare, dar cand am dus actele la tradus nu le-am dat originalele, ci copii. In cazul certificatului de nastere le-am dat o copie legalizata si cand au facut traducerea au tradus si ce scria pe spatele copiei (adica numele notarului care a facut legalizarea etc). Sa fie asta o problema? Oare ar trebui sa mai fac o data traducerea?(nu as vrea sa mai fac asta o data pt ca costa vreo 400 de mii cu legalizat cu tot, dar daca trebuie...)

usdream
16.05.2006, 10:13
In mod normal nu ar trebui sa fie o problema . Pe de alta parte , se cer traduceri dupa originale , adica in original nu scrie nimic de notar . Depinde cine se uita pe acte .


Eu daca as fi in locul tau , as mai face inca o data traducerile , ca sa scap de ganduri . Alegerea iti apartine .


Sper sa mai primesti si alte raspunsuri , si sa poti lua o decizie inteleapta .

mihaicioclei
16.05.2006, 10:56
In primul rand felicitari pt interviu...


Cel mai bine dute la primarie si ia alt certificat de nastere .Modelele noi sunt redactate si in limba engleza.....si nu te mai doare capul...spui si tu ca pe cel vechi l-ai pierdut si gata.


il faci in maximum 2 zile


noi asa am facut anul trecut...si te costa cred numai 10 000 lei...vechi cred ca 1 leu nou


pacat ca ai cheltuit banii pe traduceri cu cel vechi....

usdream
16.05.2006, 11:02
EXACT ! E tarziu si nu mai judec bine la ora asta . Asa sa faci cu certificatul de nastere . Nu tre sa spui ca l-ai pierdut . Noi am spus direct ca vrem certificate model nou, l-am scos in 2 zile , si e super ieftin

roxanici
16.05.2006, 19:11
Poti deasemenea schimba si certificatul de casatorie daca este de tip vechi. Aceeasi procedura.

Thor_z
17.05.2006, 05:34
Am vorbit deja si in cateva zile o sa am noul certificat de nastere. Spersa aveti dreptate sipretul sa fie mai mic decat ar fi costat traducerea. smileys/smiley1.gifMultumesc mult pt ajutorul acordat! smileys/smiley9.gif

roxanici
17.05.2006, 06:16
Daca trei persoane iticonfirma ca taxa eliberarii certificatului de tip nou este cu mult, mult mai mica decat taxa ptr tradus si legalizat ar trebui sa nu mai ai dubii.

catacaz
17.05.2006, 06:49
Si este necesar pt a scoate certificate de nastere noi sa ma duc la primaria din localitatea in care m-am nascut?

Thor_z
17.05.2006, 09:24
Da trebuiesa mergi la primaria din localitatea in care te-ai nascut. Nu e neaparat sa mergi personal, poate merge si altcineva in locul tau. Doar cand mergi sa-l ridici trebuie sa mergi personal.


PS: Ai dreptate Roxanici... Nu ar fi trebuit sa ma indoiesc de faptul ca voi iesi mai ieftin.

roxanici
18.05.2006, 00:56
Gresit Thor_zsmileys/smiley2.gif. Nu e neaparatnevoie sa mergi la primaria orasului in care te-ai nascut. Caz concret: sotul meu nascut in Brasov, eliberat certificat casatorie in Timisoara. A mers la primaria orasului Timisoara, a depus o cerere si in 30 de zile si-a ridicat certificatul de tip nou.

Thor_z
19.05.2006, 06:16
Eh.... Eu aveam nevoie acum rapid de certificat. Am fost laprimaria orasului in care m-am nascut am fost si in 2 zile am pus mana pe el. smileys/smiley4.gifNu stiam ca se poate si din alt oras.....

Thor_z
19.05.2006, 07:24
Am si eu cont in banca smileys/smiley4.gif. 6000 de euro. Trebuie ceva hartie pe langa extrasul de cont pe care sa scrie cat inseamna asta in dolari?

usdream
19.05.2006, 08:40
nu , fac ei calculele la ambasada , indiferent ce valuta ai .

Thor_z
21.05.2006, 07:47
A avut cineva cont la BRD? Ca eu sunt fericitul posesor al unui extras de cont de la BRDsmileys/smiley17.gif si acesta este partial si in limba engleza (asemanator cu certificatul de nastere international). Daca ati mai avut careva extras de la BRD ati putea sa-mi spuneti daca l-ati mai tradus? Mersi!

usdream
21.05.2006, 07:54
Cred ca Roxanici a avut ....si nu cred ca l-a tradus . Dar o sa te lamureasca ea mai bine . Asa-i R ? smileys/smiley2.gif

roxanici
21.05.2006, 20:01
Yep usdream, am avut cont la BRDsmileys/smiley2.gif. Nu am mai tradus nimic. Se uita doar la suma si la nume. Thor_z tu esti fericit ca ai extrasul de cont partial in engleza (probabil cunosti pe cineva la bancasmileys/smiley36.gif). Am mai povestit aici pe forum cum arata extrasul nostru de cont: o jumatate de hartie A4 pe care era trecuta suma si numele (incomplet)+ stampila functionarei care ne-a eliberat hartia..asa l-am dus la interviu si a fost ok.

Thor_z
23.05.2006, 09:10
Eu am doua foi cu pt cont. Una asa cum zici tu Roxanici: jumatate de hartie A4 pe care scrie numele incomplet etc etc. Cealalta este o foaie A4 pe care e trecuta frumos sigla BRD, este partial in engleza si la fel are stampile si semnaturi ca si cealalta. Daca tu ai mers cu foaia netradusa atunci merg si eu cu ea asa (mai ales ca a mea are si chestiile esentiale si in engleza).


Mi-am facut copii dupa toate documentele originale (cate o copie pt fiecare) in afara de pasaport. Si pt el trebuie copie xerox?


Primul plic pe care l-am primit trebuie dus si el la interviu sau numai cel cu programarea?


Despre tinuta la interviu ati putea sa-mi dati vreun sfat? smileys/smiley1.gif


Mersi mult!

usdream
23.05.2006, 11:26
noi am fost imbracati la " 4 ace " , dar nu e obligatoriu . Acolo am vazut tot felul de tinute , fiecare cum se simte bine .


Noi am dus si plicul 1 cu noi, ne-am facut si noi tot felul de griji, dar nu a fost nevoie . Am zis ca sa ducem toate actele " sa fie acolo"smileys/smiley1.gif


Nu am dus copii dupa pasaport .

roxanici
25.05.2006, 03:11
Thor_z, nu uita sa faci doua copii xerox la certificatul de casatorie. O copie ptr. tine si una ptr. sotie.

Thor_z
25.05.2006, 07:33
Mersi mult pt sfaturi Roxanici, dar nu sunt casatorit.... inca smileys/smiley17.gif. Maine imi scot si diploma de Bac de la facultate si voi avea toate documentele pregatite. Luni analizele si marti interviul..... smileys/smiley5.gifHard work. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu sfaturi si idei! Fara ajutorul vostru asfi investit mult mai multi bani si timpin mod inutilin treaba asta. Mai vorbim dupa interviu sau poate si mai repede. Sper sa va pot da numai vesti bune! smileys/smiley4.gif

usdream
25.05.2006, 09:54
THOR_Z , bafta la predatul actelor (interviu)! Sa zambesti de cand intri in ambasada smileys/smiley4.gifsi sa-i privesti in ochi pe toti . Asteptam vesti bune smileys/smiley1.gif

Thor_z
31.05.2006, 09:24
AM LUAT VIZA!!!! A fost foarte usor... exact cum zicea lumea de pe site. Singura problema pe care am avut-o a fost cu geanta, care desi nu era mare (stiam ca exista probleme cu rucsaci si cu genti voluminoase) mi s-a spus sa scap de ea. Asa ca dupa nenumarate incercari de a lasa geanta la magazinele din zona, am renuntat si m-am intors la apartamentul unde am stat si am lasat-o acolo. Astfel am intarziat 30 de minute la interviu (eram programat de la 8). La ghiseu am fost intrebat din ce cauza am intarziat, iar eu le-am raspuns ca "a trebuit sa scap de geanta" smileys/smiley4.gif. Cand a auzit despre ce e vorba, tipa de la ghiseu a zis ca nu e nici o problema. Apoi am mers de la ghiseul 1, unde am predat actele, la caserie si am platit taxele. M-am asezat insala si am asteptat.Dupa vreo 45 de minute mi-am auzit numele si am mers la ghiseul 8 unde am avut interviul propriu-zis care a durat vreo 2-3 minute.La final mi s-a spus sa iau un loc in salapana voi primi viza. Si la ora 11 am primit viza si am putut pleca. Daca ai toate actele in regula nu aide ce sa-ti faci probleme. Daca aveti intrebari nu ezitati sa le puneti.Vreau sa multumesc inca o data tuturor celor care m-au ajutat sa obtin aceasta viza!

usdream
31.05.2006, 09:30
smileys/smiley32.gifsmileys/smiley36.gifbravoooooo ! de acum incolo vei avea alte ganduri,smileys/smiley2.gif dar bucura-te !

Thor_z
02.06.2006, 05:12
Eu vreau sa merg in SUA doar peste vara pana termin facultatea. Acolo o sa am nevoie de diploma de BAC in original ca sa ma angajez? Sau e suficient si o copie legalizata sau ceva in genul? Problema e ca nu pot sa-mi scot diploma de bac de la facultate pe o perioada asa de lunga se de-aia intreb..... Mersi!