PDA

Arată versiune întreagă : banci americane cu sucursale in Buc.09.04.2006, 05:44
Stie cineva care banci din S.U.A. au sucursale in Romania?? ..trimit regular sume de bani in Ro. si ma usuca comisioanele Western Union..As vrea sa deschid un cont pt. familia mea si sa trimit banii direct in cont...


Astept sugestii,


Thx.

sorin
09.04.2006, 05:59
Citi Bank si ABN Amro sunt doua care-mi vin acum in minte. Banuiesc ca va trebui sa deschizi cont si in State si in Ro la una din aceste banci si sa le dai acces alor tai la cont. O metoda mai simpla ar fi sa le faci un debit card la banca la care deja ai cont si ei vor putea scoate de la bancomat (ATM) platind 2-3 dolari parca de tranzactie.

Mmap
09.04.2006, 07:52
Si Raiffeisen si ING au oficii in state. Insa, asa cum am aflat eu de la Raiffeisen, orice sucursala/oficiu intr-o tara straina functioneaza ca o societate comerciala locala si nu are scutiri de taxe/comisioane/speze. Merita intrebat, dar m-as mira sa fie altfel.


Nu te-ar ajuta. Ramane debit-cardul trimis in tara, cu comision de 2-3$ la fiecare tranzactie.

evelyn
09.04.2006, 08:04
Intradevar, Sorin are dreptate....ABN AMRO are cateva sucursale si in Romania. Daca foloseste ATM-ul bancii nu v-a plati nici un dolar ptr. tranzactie.... ( doar daca foloseste ATM-ul altei banci)

GNChicago
09.04.2006, 10:27
Cel mai convenabil ramine tot credit cardul ptr locurile unde se poate plati cu credit card, orice tranzactie e asigurata si daca exista frauda nu esti responsabila de fraude.


Nu am trimis niciodata prin western Union care are comisioane destul de tzeapane si se pare ca undeva sus cineva "iubeste" western union.....


Eu am trimis si check obisnuit din my check book in Romania si a fost incasat de un student in Romania si mi-a revenit checkul in chicago semnat de cui era adresat checkul. Deci se poate!

10.04.2006, 11:33
Multumesc mult! Astazi am aflat ca Washington Mutual transfera bani din cont gratuit in orice banca din Romaniasmileys/smiley1.gif

dakini
13.04.2006, 12:25
Buna la toata lumea,


Daca nu am acces la o banca dintr-asta simpatica, cum ar fi Washington Mutual, care ar fi totusi varianta sa primesc in R bani din cont fara costuri mari, de ex cat s-a charge-at pt cec, sau cat se ia daca scoti de pe card (eu am acest tip de debit/credit pe acelasi card).


Multumesc mult

evelyn
14.04.2006, 06:17
Daca nu ai nici un fel de cont sau nici o relatie ( cont, imprumut etc.) cu o institutie financiara din USA cu legaturi si in Romania...nu cred ca ai alte posibiltate mai avantajoasa sau rapiea ca Western Union .


Mult noroc