PDA

Arată versiune întreagă : SSN pt. H2B viza?



BUTTERFLY
03.04.2006, 00:31
Venind cu viza de lucru H2B ,SSN-ul mi-l asigura firma angajatoare la sosire saue recomandatsa ma interesez personal,independent de firma? Stiu ca inregistrarea se face doar in persoana benificiarului,dar compania angajatoare ma va consilia pt. obtinere lui? Este obligatoriu acest SSN indiferent de viza si perioada de sedere?


Multumesc.

GNChicago
03.04.2006, 10:56
SSN nu e obligatoriu, dar e bine sa-l ai ptrca iti da niste drepturi....plus ca e valabil acel numar toata viata....poti avea driver license, cont in banca si alte beneficii.


SSN se obtine pe baza vizei din pasaport si firma angajatoare nu cred ca as vrea sa fie involvata.


Cred ca si compania angajatoare vrea ca tu sa ai SSN ptr tax reasons.

BUTTERFLY
03.04.2006, 23:25
Da, cred ca-mi voi face acest SSN,mai ales ca intentionez sa ma reintorc dupa expirarea acestui prim contract si chiar vreau sa raman si lucrez legal... asa ca nu vad de ce m-as feri sa-l am...Doar ca in WY nu sant romani si ma indoiesc ca firma ma va consilia .... Ehhh,uite ce griji am si eu...Nici n-am obtinut viza, da' desal manzu' deja smileys/smiley36.gif


Multam GNChicago si pt. celelalte sfaturi smileys/smiley2.gif


Ahhh,am totusi o intrebare.. imi trebuiesc ceva acte personale din Ro.,ceva de tradus si legalizat?Atat pt. SSN cat si asa,in general??

VicolA
04.04.2006, 03:28
Butterfly, e bine sa intrebi si un specialist in immigration, tzi-o recomand pe dna. avocat Cristina Milaciu ( happy_in_us@yahoo.com) cu o simpla consultatzie (care nici macar nu este very expensive) itzi potzi lamurisitutzia.Eu stiu ca la viza H-2B vei primi automat un SSN iar firma are obligatzia sa tzi-l predea.


In privintza actelor, depinde ce vrei sa faci mai departe in US,dar in general cred ca e bine sa ai certificatul de nastere tradus si legalizat, copie dupa cartea de munca, diploma de studii si foaia matricola tradusa, alte certificate de calificari daca exista, scrisori de recomandare dela fosti angajatori.


Mult succes!

GNChicago
04.04.2006, 04:26
Fluturas, e bine sa ai ceva acte la tine, certificat de nastere, diplome, etc....traducerea lor de catre alt roman si notarizarea poate sa fie gratis(notarizarea la banca ta), niciodata nu se stie ce si cind ai nevoie de asemenea acte.....


Ce te faci daca intinesti aici pe Mr. Right???

BUTTERFLY
05.04.2006, 00:41
VicolA nu cred ca voiapela la un avocat pt.o treaba atat de minora,dar iti multumesc mult pt. pretioasa informatie !


Iar pe tine George(daca-mi permiti sa te demasc smileys/smiley34.gif) tin sa te felicit pt. indrazneata,remarcabila atitudine luata de a veni in sprijinul studentilor romani din state prin abordarea problemei direct cu ministrul... scrisoare pe care tocmai ti-am citit-o.. Felicitari !... Si felicitari si pt. 'nasul' fin prin care ai dedus ca inca n-am intalnit my Mr.Rightsmileys/smiley32.gif Man, e chiar asa de vizibil ??smileys/smiley118.gifsmileys/smiley36.gif


Acu' ca sa nu fiu off topic si oricum vroiam lamuriri la cele afirmate de tine (stiu,nimic nou in asta) :actele si diplmele traduse si notarizarea poate sa fie gratis(notarizarea la banca ta)?? N-am mai auzit.. notarizare a actelor personale la banca... in Romania? Scuzati-mi uimirea (sau prostia) da' chiar n-am mai auzit de asa ceva.... Copia dupa cartea de munca trebuie de asemena tradusa si legalizata?

GNChicago
05.04.2006, 07:28
Fluturas, nu am primit raspuns de la ministru dar fii sigura ca va auzi din nou de la mine.....


cit priveste pozitia ta fata de Mr. Right....sansele sunt de 50-50.....iar cit priveste sansele de a-ti mentine aceeasi pozitie dupa sosirea in WY....sansele sunt mai mici de 5%.....


Daca te duci la banca unde pui banii atunci o sa auzi de notarizare pe gratis..... Notarizeaza in romania doar acte care nu le poti avea cu tine in original in america, cum ar fi cartea de munca.


Daca ai driver license ia-l cu tine, dar daca nu ai e mai usor sa-l obtii aici in america....legile sunt mai simple si nu ai nevoie de un Ph. D. sa le intelegi.....sau sa fii un rocket scientist cum spun americanii....

05.04.2006, 16:52
SSN-ul da drepturi americanilor, nu si celor veniti cu diverse vize
non-immigrant. Pe card-ul tau va scrie mare ca nu poti lucra decat cu
aprobarea DHS. Ba mai comic, ca strain cu viza H-1B (nu stiu si
la altele de tip H) platesti taxa la Social Security desi viza este
valabila, cu prelungire, max 6 ani. In schimb, va trebui sa-ti faci tax
return si este recomandabil sa o faci cu SSN (nu cu TIN). Cu
timpul, SSN te ajuta sa-ti faci credit history in US. Probabil ca
simplifica si obtinerea carnetului de conducere (desi inteleg ca acum
majoritatea statelor leaga perioada lui de valabilitate cu cea a
vizei). Totusi, permisul e legat de viza iar cei cu vize H-4 sau F-2 il
pot obtine si fara SSN (la care nu au dreptul).

Vei merge personal la o agentie de Social Security (o localizezi pe
Internet pe cea mai apropiata). Functionarul de acolo va verifica
faptul ca viza pe care o ai iti da dreptul la SSN si iti va primi
cererea semnata. Card-ul iti va veni la adresa pe care o dai, prin
posta.

De cate ori te vei intoarce in US vei folosi acelasi SSN.

GNChicago
05.04.2006, 18:26
Adaug doar ca dupa completarea formelor, functionarul iti poate spune numarul de SSN care ti-a fost alocat si eventual poti juca numerele la loterie sau poti sa-l dai deja la employer ca sa-l foloseasca.


Never giveup your rights! Acest numar si taxele date iti poate da niste drepturi imediat dar si mult mai tirziu....