PDA

Arată versiune întreagă : Prelungire viza J1



mariacipri
23.03.2006, 13:44
Salut


http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_18_105.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt108YYUS)[/url]Apreciez raspunsurile voastre foarte mult, asa ca in incercarea de a-mi rezolva cumva situatia, vin cu o alta intrebare.smileys/smiley25.gif


Eu am viza J1 pe 12 luni, dar maximul este de 18 luni. Angajatorul este dispus sa ma ajute, dar agentia din State care m-a adus aici si care apare pe DS, nu vrea sa faca extensii. smileys/smiley5.gifAre cineva vreo idee ce s-ar putea face?


Mentionez ca in prezent astept waiverul de "2 years home residency".


Multumesc mult ! smileys/smiley1.gif

[url="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt108YYUS"]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_3_202.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt108YYUS)



http://www.smileycentral.com/sigpc=ZSzeb068&pp=ZNxpt108YYUS (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb068_ZNxpt108YYUS)

VicolA
24.03.2006, 07:13
De ce nu incerci H1B sau H2B ( care tzi se aplica) daca tot ai sprijinul angajatorului?

papusa
24.03.2006, 08:32
Salut,





Si eu am venit aici cu viza J1 pe 12 luni (internship) si mai apoi am facut singura extensia pt inca 6 luni. Cu ce agentie ai venit tu aici si cum anume a fost pusa problema de prelungire?


Eu aplicatia de extensie am trimis direct la agentia de aici din State.Nu am mai avut legaturacu cea din tara.

mariacipri
25.03.2006, 06:36
[/url]Salut din nou.


Vreau sa aplic intradevar pt. H1B, dar aceasta viza incepe de la 1 octombrie, iar viza mea de acuma se termina in 1 septembrie. Deci, dupa sfatul avocatului ar trebuie sa merg o luna in tara. Problema este ca nu vreau sa risc si sa raman in Romania.[url="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt108YYUS"]http://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_9_12.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZNxpt108YYUS)


Din acest motiv vreau sa imi prelungesc J1 pe inca 6 luni, ca sa pot sta si luna septembrie aici.


Agentia din State cu care am venit este "Cultural Homestay International" si au zis ca ei nu fac extinderi de viza. Nu mi-au dat nici o alta explicatie si mi-au oferit nici un sprijin in gasirea unei solutii. Nu recomand la nimeni aceasta firma.


Daca stiti cumva vreo posibila scapare, va rog sa-mi scrieti.


Mersi !

http://www.smileycentral.com/sigpc=ZSzeb068&pp=ZNxpt108YYUS (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb068_ZNxpt108YYUS)

papusa
25.03.2006, 08:50
Tu cand ai venit aici ti-au gasit ei contract sau ai gasit tu singura?... Nu poti incerca sa iti faci singura contractul si sa iei legatura din nou cu ei? Din cate stiu cu internshipai dreptul pana la 18 luni trainig. Daca tu ai stat doar 12 ar trebui sa poti aplica pentru inca 6 luni sa faci alt training.


Iti spun cum am facut eu. Am avut viza pe 12 luni si cu 3 luni inainte s aimi expire viza am venit cu un nou contract de la angajator prin care am aratat ca mai sunt lucruri folositoare mie pe care le pot invata de la compania respectiva si deci..am nevoie de cele 6 luni pentru a aprofunda si alte cunostiinte.


Incearca cu alta firma care mediaza programen de training si aplica prin ei pentru un nou contract. Inca ai timp.Iti pot recomanda interexchange. (http://www.careertrainingusa.org/request_info.html). Merita incercat.


Bafta multa!

VicolA
27.03.2006, 03:35
Mariacipri potzi face si o aplicatzie pentru viza de turist care sa-tzi asigure statut legal pentru luna septembrie, daca vei stii sigur la momentul aplicatzie ca ai aprobarea de H1B.