Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
LOCURI DE MUNCA, AFACERI, MICA PUBLICITATE – SUA, CANADA, UNIUNEA EUROPEANA >
Oferte / Cautare locuri de munca SUA, Canada, Uniunea Europeana, Australia, Noua Zeelanda, Romania > Hello
View Full Version : Hello
Sunt nou venit in USA. Locuiesc in NYC. Daca cineva are cunostiinta despre job-uri (PC,telecomunicatii) rog sa-mi dea de stire. Sunt foarte binevenite ssi sfaturile de orice natura.
Multumesc anticipat
hey edy, spune-le oamenilor si care-i statutul tau, ca sa stie ce sfaturi sa-ti dea. unii sunt cu rezidenta, altii fara, iar gasirea unui job difera de la situatie la situatie smileys/smiley2.gif
uite eu pot sa-ti spun nu ca EdyD care a 'disparut in ceata' ;am venit aici legal si detin deja social security insa nu-mi gasesc de nici o culoare un job. desigur ca m-ar incantasa lucrezpentru inceput si cababy-sitter, housekeeper, bla-bla, stii tu orice pt. inceput mai ales ca am inteles din mesajele voaste aici in forum ca este foarte important sa-ti construiesti un work history. locuiesc in dallas, raman datoare smileys/smiley2.gifsi sper sa ma poti ajuta ... macar cu o informatie.
sa stii ca astept mesajul tau yankee, ok? mercic smileys/smiley1.gif
SFAT PENTRU MIKI: Muta-te in alt oras (daca se poate).In Chicago de exemplu,numai daca NU VREI,nu gasesti de munca.....
Multumesc de informatie Vlad, chiar mi-as dori sa ma mut in Chicago unde stiude aici din forum ca sunt multi romani.E adevarat ca rent-ul unui apartament cu un dormitor ajunge intre 800 - 1000 $ ? De exemplu ca si baby-sitter sau housekeeper in cadrul unui hotel reusesc sa mai raman cu ceva bani ? Sau cum procedeaza noii veniti, stii ... eu sunt doar de doua luni aici smileys/smiley6.gifsi tare mai sunt suparata smileys/smiley19.gif
Multam' inca o data, sa stii ca imi place sfatul tau smileys/smiley16.gif
WOW,mi-am amintit... trebuie sa-ti spun ca mi-a placut la nebunie chestia cu " ... Romania e in China ... " crede-ma, am ras de m-am prapadit smileys/smiley36.giffelicitari Vlad si bine le-ai facut !!!!!!!
sa stii ca astept mesajul tau yankee, ok? mercic smileys/smiley1.gif
care-i statutul tau aici? ai drept de munca? daca da, n-ar trebui sa fie chiar asa greu sa-ti gasesti ceva. aplica la ce gasesti prin ziare sau online, in domeniile in care te pricepi si ai ceva experienta, sau la inceput chiar si pentru alte munci cu care poti incepe. oricum iti sugerez sa nu accepti chiar orice, doar de dragul de a avea un job. asa cum spunea si sorin prin alte mesaje, iti trebuie si un resume bine facut ca sa-ti maresti sansele.
merita analizata si varianta expusa de vlad, adica sa te muti in alt stat, daca acolo unde esti tu piata locurilor de munca e mai slaba smileys/smiley2.gif
Da am drept de munca, problema este ca nu gasesti locuri de munca. Am fost chiar si la o agentie de plasare si aveau doar trei oferte din care doua de fierar betonist !!! O sa aplic si varianta ziare. Online deja am aplicat dar nu am primit decat oferteca siself employer.
Am inteles deja ca resume-ul trebuie sa fie super bun sa vad daca reusesc sa-l modific asa profesional. Imi mai ramane varianta cu mutarea care personal o doresc tare mult smileys/smiley2.gifmai ales ca mi-ar placea si din considerentul ca in Chicago sunt foarte multi romani.
Multumesc pentru toate sfaturile si de asemenea multam' pentru promptitudine.