PDA

Arată versiune întreagă : am visa L2



22.01.2006, 05:53
detin visa L2. Am drept de lucru?

nkog
22.01.2006, 06:03
annana,


Raspunsul scurt, la intrebarea ta este DA. Tu, ca dependent de L-1, ai drept de lucru in urma cererii la USCIS, pentru un "employment authorization". Uite un link, in engleza ce-i drept cu raspunsuri la intrebari care poate le mai ai. Bafta si succes !smileys/smiley1.gif


http://faq.visapro.com/L2-Visa-FAQ2.asp#Q2

22.01.2006, 06:11
nkog ,multumesc de site..am gasiti informatii folositoare


cat de mult depind de L1 in USA stii cumva?





multumesc,


annana

nkog
22.01.2006, 06:19
cat de mult depind de L1 in USA stii cumva?





annana,


Nu inteleg intrebarea. In ce sens, cit de mult depinzi ? Tu ai primit vizaL-2, pentru ca cineva, in familia ta, ex: sotul, parintii au primit viza L-1. De aceea, din punct de vedere al statutului, al vizei, tu esti considerata ca dependent. Sper ca nu complic prea multsmileys/smiley1.gif

22.01.2006, 06:25
am primit visa L2 in timp ce eram casatorita....Dupa divort am hotarit sa imi pastrez numele sotului..in acest fel imi voi putea pastra si visa care va expira in iulie 2008. Doresc sa plec la Boston in aprilie si sa incep o viata noua. Intrebarea mea este: voi avea probleme dat fiind ca eu depind cu visa de ex sotul meu?


multumesc,


annana

nkog
22.01.2006, 07:05
annana,


Asta s-ar putea sa fie o problemasmileys/smiley18.gif. Tu fiind divortata, nu mai esti dependenta de sotul care avea/are L-1. Legal vorbind, tu nu mai ai statut de L-2.smileys/smiley19.gif Chiar daca viza ta e valabila pina in 2008, tu vei putea zbura in SUA, dar nu stiu daca vei putea trece de imigrari. Sper sa gresesc si sa nu fie asasmileys/smiley1.gif. Poate, cineva care e in aceeasi situatie,va aduce mai multa lamurire decit mine.


Succes in viata ta noua !

22.01.2006, 07:21
Si eu inclin sa-i dau dreptate lui nklog. Vizele L-2 sunt numai pentru
"spouses & children". Indiferent pana cand ti-a fost data viza L-2,
tu acum esti "out of status", deci ilegal pe teritoriu US. Daca nu ma
insel, trebuie sa instiintezi USCIS-ul si de orice schimbare de
domiciliu. Cat de repede se va prinde USCIS-ul ca esti "out of status"
este greu de zis - nu stiu. Pericolul este ca daca vei dori sa-ti
schimbi statutul in viitor (deci sa nu iesi de pe teritoriul US ca sa
mergi la un consulat) ti se pot cere cele mai recente paystubs-uri (chitante
de salariu) ale sotului. Sper sa fie dispus sa ti-le dea.



Revenind la ideea ca esti out of status, am gasit un raspuns pe un
forum despre o situatie similara cu H-4. Vizele H-4 sunt aproape
identice cu L-2 doar ca nu iti dau drept de lucru.

http://forum.freeadvice.com/archive/index.php/t-214991.html



"..as soon as your marriage terminates, your H-4 is invalidated and you
fall out of status. You can then either choose to return to your home
country or remain in the US out of status..."

GNChicago
22.01.2006, 07:34
Push your luck!!!!


Dar daca tu poti arata ca mai ai niste obligatii reciproce chiar dupa terminarea casatoriei, cum ar fi dar not limited to copii din casatorie, un support dat sotului/sotiei (uneori se intimpla), sau pentru pastrarea standardului tau de viata ai nevoie de o continuare a statutului tau de L2, cred ca cel mai bun claim ar fi de continuare a standardului tau de viata dinainte de divort.... cred ca un avocat bun ar putea clarifica problema.


Dar daca in lege, sau in formularele completate anterior,scrie explicit ca se pierde statutul dupa desfacerea casatoriei atunci poate fi o problema.


Eu nu am vazut aceste formulare si am scris totul din intuitzie.....sau cum am spus de multe ori: "Do not giveup your rights!", sau aici: push your luck!.....

22.01.2006, 11:28
GNChicago,

Intuitia ta este buna pentru cetateni/rezidenti americani care
beneficiaza de cu totul alte drepturi decat cei admisi in SUA temporar
cu vize non-immigrant. Poate doar daca cei 2 au un copil nascut aici
(cetatean) dar nici atunci eu zic ca nu merge cu L-2 ci altceva (nu
stiu ce). Altfel, vor zice ca standardul ei de viata este cel din
Romania.

Daca ea isi gaseste un angajator sa o sponsorizeze, atunci trebuie ca
fostul sot sa o ajute pentru un change of status aducand niste dovezi
(chestia cu paystub-urile) si ascunzand divortul. La un mom dat insa va
trebui sa declare divortul si americanilor (presupun ca el a fost
pronuntat in Romania) si atunci nu stiu ce va face cu data de pe
hotararea judecatoreasca. Daca insa isi gaseste alt sot atunci va
trebui sa faca toata chestia cu waiver-ul ca sa o ierte pentru perioada
de acum in care va fi fost out of status (ilegal). Ultima solutie imi
pare cea mai sigura.