PDA

Arată versiune întreagă : H2B - B2 - ???



magdel
15.01.2006, 22:29
Prietenul meu e plecat de anul trecut cu viza H2B, contract de munca, apoi inainte sa-i expire viza a apelat la un avocat care i-a schimbat viza in viza turistica B2 si aceasta e valabila pana in primavara...ce se poate face in continuare, sa prelungeasca viza de turist sau sa treca inapoi pe H2B se poate?
Va rog mult sa-mi scrieti cei care sunteti in tema!!!

16.01.2006, 06:45
Cred ca va fi mai greu sa-i accepte prelungirea B1-B2-ului. Banuiesc ca ar trebui sa dea motive bine intemeiate.

Alt H-2B se mai poate (are sub 3 ani cu H-2B) doar ca mai intai
trebuie sa-si gaseasca alt angajator care sa-i faca formele. Aplicatia
nu va putea fi aprobata de catre USCIS pentru o data de incepere mai devreme de 1Apr 2006 (parca) pentru ca
pana atunci numarul alocat semianual ptr. vizele H-2B s-a epuizat. Daca
se transfera direct dintr-un H-2B in altul nu se mai supunea la aceasta
limita semi-anuala.

magdel
19.01.2006, 18:23
Sa vin cu completari....pe timpul vizei h2b prietenul meu lucra la un angajator. Dupa ce i s-a terminat contractul a plecat in alt stat si acolo s-a angajat la alt angajator. Aici a apelat la un avocat care i-a schimbat viza h2b in b2, nu stiu de ce...iar acum ca urmeaza sa faca? ce se poate face? sa aplice din nou pt viza h2b? Mentionez ca angajatorul actual ii ofera sprijinul cuvenit. Mai astept pareri va rog...

21.01.2006, 12:56
In primul rand este important ca USCIS-ul sa nu fi aflat ca prietenul a
lucrat pe timpul statutului B1/B2 deorece este un lucru ilegal. Daca ei
afla (din taxe, etc.. nu stiu exact cum) atunci isi poate lua adio de
la vizele americane.

In al doilea rand angajatorul trebuie sa-i faca formele pentru noul
H-2B ca la carte. De obicei se angajeaza un immigration paralegal, mai
ales pentru partea de DOL (demonstreaza ca este un job cu forta de
munca deficitara in US). Prietenul va trebui platit de catre acest angajator peste un anumit barem determinat de DOL.

magdel
29.01.2006, 17:43
Am vorbit cu prietenul la telefon si mi-a spus ca se va inscrie la o scoala pentru a putea obtine o viza pe termen mai lung...nu stiu daca este cea mai buna idee, el oricum vrea sa lucreze si nu stiu cat timp va avea de scoala. Cum e scoala acolo? Este ceva colegiu ca la noi, sau ceva gen postliceal, cat costa? Este ceva in jur de 4000-5000$/an? Mentionez ca el acasa are liceul si o scoala postliceala terminata. Va rog sa-mi raspundeti, este urgent!!!

30.01.2006, 09:27
Cu scoala sunt niste probleme:


-costul anual e mai mare decat atat pentru ca plateste taxe "out of state". Plus ca trebuie sa arate ca are bani de taxa (tuition) pe toata durata studiilor (4 ani de college banuiesc) pluscei pentru carti, chirie, etc.. Ies niste zeci de mii de dolari, mai ales ca ia minim 4 cursuri/semestru.


-trebuie a dea niste teste (de ex SAT) si sa-si faca dosarul de admitere (scrisoare de motivatie, scrisori de la profesori). Sunt anumite date limita de inaintare a dosarului si o perioada in care acesta este analizat.

eduardinho
30.01.2006, 15:29
Sunt un detinator al vizei H2B si as vrea sa stiu daca pot sa imi schimb viza cu alta care sa imi dea dreptul sa muncesc la orice angajator?!


Am auzit multe povesti cu sponsorizarea!


Ce implica sponsorizarea angazatorul?


trebuie sa plateasca el ceva sau numai sa zica ca are nevoie de tine?

30.01.2006, 16:17
Da, iti poti schimba statutul de la H-2B la alt H sau J-1. In schimb, dreptul nerestrictionat de lucru (oricat timp si la oricine) este rezervat numai cetatenilor si rezidentilor permanenti americani. Fac aici abstractie de J-2 si L-2 pentru ca nu au relevanta in context.


Pentru ca nu poti lucra decat pentru un singur angajator care iti petitioneaza pentru viza/statut & aprobari de la DOL (Min muncii)cand este cazul,acela este sponsorul tau. Cat despre taxe si onorariu avocat acestea suntla mica intelegere. Pe hartie va apare ca angajatorul va face toate platile dar uniidin ei iti pot pretinde sa-i rambursezi, ba chiar sa-i platesti in avans.


Bineinteles, totul porneste cu o scrisoare (cu antet si semnata) prin careangajatorul iti face oferta de serviciu.In scrisoare el va mai mentiona ca oferta este conditionata de rezolvarea tuturor problemelor legate de viza.