PDA

Arată versiune întreagă : prelungirea vizei H2B



esme
08.12.2005, 03:07
Buna!


Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu o informatie sau macar sfat. Vreau sa aplic pentru lucrator sezonier in SUA, deci daca voi fi acceptat voi putea veni cu H2B. Ma intereseaza daca acest tip de viza se poate prelungi daca imi gasesc alt angajator dupa expirarea contractului cu primul. A mai facut cineva asa? Exista sanse reale de a fi refuzat la acest tip de viza? Mi-a fost refuzata odata viza H1B si de aceea ma gandesc la posibiltatea asta...desi refuzul a fost acum cativa ani si nu e mentionat in pasaport. Voi ce parere aveti?


Multumesc anticipat pentru raspuns/uri

GNChicago
08.12.2005, 03:49
Pe aplicatia de viza ar trebui sa scrie cine poate aplica si conditiile, restrictii, etc.


Daca nu scrie inseamna ca nu sunt restrictii si poti aplica dupa expirarea primei sau mai bine inainte de expirare ptr a fi in legalitate in functie de durata vizei.

VicolA
08.12.2005, 04:05
Vizele H2B se pot prelungii de doua ori atita timp cit cererea de prelungire este depusa inainte de expirarea termenului vizei indiferent de angajatorul care face cererea, poate fi altul decit cel initial.


Angajatorul depune cererea de viza in beneficiul tau si trebuie sa parcurga un proces destul de laborios, printre altele trebuie sa demonstreze ca jobul respectiv este sezonier, este o conditie care poate duce la refuzul vizei, deasemenea pregatirea si experienta ta de lucru trebuie sa se potriveasca perfect cu cerintele jobului.Cel mai bine esteca de acest lucru sa se ocupe un immigration specialist.


Nu ai primit viza H1B la interviul de la ambasada sau dosarul depus la USCIS nu a fost aprobat? Oricum acest lucru nu ar trebui sa te impiedice sa obtii viza H2B.Situatia materiala si familiala din tara , precum si planurile tale de viitorpot avea oanumita influenta in obtinerea vizei.


Mult succes!

esme
11.12.2005, 00:08
Multumesc. Acum cel putin stiu ca voi putea prelungi H2B. Asta daca o primesc. Dubii exista si nu stiu cat de mult sa am incredere in firmele care se ocupa de intermedierea acestor contracte. Banuiesc ca au ei un imigration specialist...ca altfel nu prea se justifica comisionul, nu? Stiu ca sunt in cardasie cu cate un 'afacerist' american si ca umbla dupa castiguri, dar asta e singura mea sansa...

Viza H1B mi-a fost respinsa de ambasada, cica nu aveam suficiente legaturi cu tara natala. Nu stiu, parca pt H1B nu trebuie legaturi cu tara, dar mie mi-a cerut si mi-a zis sa revin cand voi avea. De avut n-am nici acum, in afara faptului ca sunt student. Poate imi fac o firma, mai am si un contract de comodat, oare ajung astea ca legaturi???

O zi buna tuturor!

11.12.2005, 03:04
Viza H1B mi-a fost respinsa de ambasada, cica nu aveam suficiente
legaturi cu tara natala. Nu stiu, parca pt H1B nu trebuie legaturi cu
tara, dar mie mi-a cerut si mi-a zis sa revin cand voi avea.



In viata mea n-am auzit de asa ceva!!!! Viza H-1B este celebra pentru
ca iti admite intentia de-a imigra in SUA ("dual intent"). Este pasul
ultraclasic catre "job sponsored immigration". Cu H-1B nu mai trebuie
nici macar sa dovedesti ca ti-ai mentinut un domiciliu in tara de
origine. Stiu de vize H-1B date unor persoane care de 7 ani nu au pus
piciorul in afara SUA - ce legaturi cu 'tara" mai pot avea ele?

O parere personala: ori nu ai inteles motivul refuzului ori este un
abuz cum n-am mai auzit si atunci ai toate motivele sa faci reclamatie.

Si acum incerc sa o iau sistematic. Pentru H-1B primul pas este petitia
angajatorului catre USCIS, indiferent ca tu, beneficiarul, te afli in
SUA, Romania sau Groenlanda (consulatul este deabia ultimul pas). Ai
trecut de faza asta? A trimis USCIS-ul un approval notice (I-797) catre
angajator? Te-ai incadrat in "annual cap" daca nu era universitate?
Ti-a recunoscut USCIS-ul ca
munca pentru catre ti s-a petitionat ptr. H-1B este "suficient de
calificata" iar tu aveai la mom. repectiv diplomele necesare luate deja
(BS, MSc)? Daca era intr-un domeniu mai de varf s-a pus problema unei
licente de export pentru nerezidenti ("ITAR regulations")?








...desi refuzul a fost acum cativa ani si nu e mentionat in pasaport.



Americanii nu au nevoie sa se uite in nici un pasaport ca sa vada ce
decizii au luat in trecut. Baza lor de date este imbatabila.

bigman
18.12.2005, 06:09
Esme!! Ai grija cu caree firma de recrutare vrei sa pleci in USA ca eu am avut o experientza foarte rea cu una din firmele asta de plasare care are reclama peste tot si se da super tare ,ea zice ca e cea mai buna! Nu stiu daca pot sa dau aici pe forum numele ei ! Daca dorinti informatii eu vi le dau!

divo
18.12.2005, 10:13
Buna tuturor!


Vreau sa il(o) intreb si eu pe Esme despre refuzul de H1B!Euastept sa vina 1 Aprilie pentru ca firma din America sa imi trimita actele la USCIS.....si eram tare sigura ca aceasta viza nu se poate refuza!!!


Te rog da-ne mai multe amanunte!!!!!


MUltumesc!smileys/smiley2.gif

sorin
18.12.2005, 17:35
Nu stiu daca pot sa dau aici pe forum numele ei ! Daca dorinti informatii eu vi le dau!


De ce sa nu dai numele firmei aici? Eu zic sa-l dai daca nu sunt seriosi, sa se pazeasca si altii sa lucreze cu ei. De asta e forum, sa invatam ce nu stim de la altii si sa impartasim altora din experienta noastra.

esme
19.12.2005, 06:49
Bigman, chiar te rog sa dai numele! Am fost refuzat deja de 2 ori, o data pt H1B, nici acum nu sunt total convins din ce caauza (pe atunci nu stiam multa engleza, banui ca de aceea, desi firma nu avea nici o obiectie si garanta pt mine) si a doua oara pt viza turistica. Imi doresc fff mult sa ajung in US si orice ajutor sau ponte binevenit.


Divo, iti urez succes tine-te tare pe pozitie si lupta-te! Bafta!

19.12.2005, 08:47
Am fost refuzat deja de 2 ori, o data pt H1B, nici acum nu sunt total convins din ce caauza

Eu raman la convingerea mea si anume ca nu ti-se poate refuza viza H-1B
(si nici L-1) pentru lipsa de legaturi cu tara. Alte motive mai plauzibile am
enumerat in postarea mea anterioara.

rudi78
22.12.2005, 05:14
eu sunt venit cu viza H2B,si lucrez in Florida,dar pe SSN ESTE SPECIFICAT :VALID FOR WORK ONLY WITH DHS AUTORIZATION,iar pe viza este specificat ca am voie sa lucrez numai la firma care m-a angajat si este specificata in viza,iar dac lucrez in alta parte este ilegal,sunt si eu interesat sa stiu cum se poate prelungii viza H2B.la ambasada cind am aplicat am avut deja viza C1Dpe 5 ani,dar mi-au anulat-o pe motiv ca nupot sa intru in USA cu 2 vize valabile,sila interviu am fost intrebat ce proprietati am si a trebuit sa le insir mai multe motive pentru care m-as intoarce acasa,logodnica,copii..etc.,si mai ales a tot insistat sa spun despre rudele mele din Oregon,(desi nu am nici o ruda in America),ei stiau ca din Baia Mare de unde sunt eu sunt plecati multi in Oregon,iar le-am spus direct,ca nu cunosc pe nimeni in America.este bine cred eu sa fii cinstit ca o sa-si dea seama daca minti.

DACul
21.01.2006, 05:09
bigman, spune cu ce firma ai luat teapa sa ne ferim si noi de ea. Pentru ca toti incercam sa plecam si cel mai bine este sa facem schimb de informati si sfaturi ,poate reusim.

sorin
21.01.2006, 05:38
Bigman a scris pe alt topic ca a luat tzeapa cu Ameritrex.

bigman
21.01.2006, 07:31
Scuzati-ma ca nu v-am raspuns am fost foarte ocupat!


Da este un topic unde am scris ,si treaba e ca nu mi s-a intamplat numai mie ,sunt mai multe persoane!

florin21
22.08.2006, 10:50
buna tuturor e prima data cand scriu pe vre-un forum si sper sa primesc si ceva raspunsuri!!!smileys/smiley2.gif


as dori sa intreb si eu dak a auzit careva dintre voi de firma Blazon din Oradea , saudak cunoasteti pe cineva care s-au dus cu ei? Oare sunt cat de cat de incredere?Va multumesc pa pa

cristi t
26.08.2006, 23:02
buna,eu sunt pentru prima data in state cu viza h2b si angajatorul meu vrea sa imi prelungeasca viza,care sunt pasi care trebuie sa-i faca si unde sa se adreseze

VicolA
29.08.2006, 05:14
Cristi, angajatorul trebuie sa depuna o cerere la Dep of Labor pentru temporary labor certification, sa completezeformularele I-129 ce trebuiesc depuse impreuna cu taxa aferenta la USCIS, procedura dureaza aprox. 3-4 luni de aceea este indicat sa aplici pentru prelungire cu mult inaintea expirarii vizei actuale sau sa optezi pentru o viza intermediara de turist.


Bafta!