PDA

Arată versiune întreagă : am depus I-130



23.11.2005, 07:12
M-am casatorit cu un cetatean american si am trimis I-130. Insa nu am
stiut ca trebuie sa trimitem in acelasi timp si I-485. Credeti ca mai
putem sa trimitem acum I-485 pentru ca viza mea va expira in ianuarie
2006 si astfel ma voi afla in statut ilegal aici in SUA.

Multumesc

radacos
23.11.2005, 17:29
Da, poti sa mai trimiti I-485. Ai grija sa incluzi o copie dupa NOA primit pentru I-130 in pachetul pe care il trimiti, si eventual o cover letter in care explici cand ai depus I-130. In momentul in care I-485 este primit, statutul tau in State este legal (status pending). Avand in vedere ca viza ta (vorbesti probabil de durata de sedere pe care ti-au dat-o la aeroport, nu?) expira de-abia in ianuarie, ai destul timp la dispozitie sa trimiti I-485. Chiar daca ti-ai depasit durata de sedere, in general nu ai probleme cu ajustarea statutului prin casatorie daca nu ai depasit durata cu mai mult de 180 de zile. INSA, daca ti-ai depasit durata, ai grija sa nu parasesti tara (nici macar cu Advance Parole) pana nu primesti Green Card-ul, caci s-ar putea sa nu te primeasca inapoi.
Succes!

hasdeu
04.12.2005, 14:54
esti in romania?


ma intereseaza sa stiu ce se intampla la interviu de asemenea ce dovezi sunt necesare(minimele)