PDA

Arată versiune întreagă : vreau sa raman in state



cerna
05.11.2005, 16:03
salut pe toti romani de pe site si pe cei de pretutindeni!
Am si eu nevoie de niste sfaturi ,sper sa am noroc.deci am viza b1 si b2 ,sunt aici de vre-o luna de zile,ce hartii mi-as putea face aici?( ssn?,carnet conducere?),as avea si varianta sa merg la colegiu?in final ce as putea sa fac sau cel putin sa incerc pt a ramane aici!? locuiesc in illinois,(stiu ca varianta cea mai fericita este casatoria dar aceasta o exclud)
MULTUMESC ANTICIPAT !

Mmap
05.11.2005, 20:36
1. Scoala: varianta destul de costisitoare; runda Ide aplicatii s-a epuizat, urmatoarea e pe la inceputul lui ianuarie.


2. Viza de lucru, calificata H1B- imposibil sau aproape imposibil anul fiscal 2006, necalificata - H2B - inca mai erau cateva mii de vize


3. SSN, carnet de conducere, EXCLUS


Poti incerca o prelungire a B1/2, cu motive foarte serioase, cam cu 45 zile inainte de expirarea vizei curente.


Stiu, e negru, e trist. Astea sunt variantele LEGALE. Variante de ilegalitate nu incerc sa-ti sugerez, desi, si aici ca si in tara, DACA AI BANI POTI CUMPARA ORICE.


Mult succes


Daca nu esti casatorit deja, sau seriously involved with a significant one, try mariage! It is the fastest and most secure way to remain.

06.11.2005, 06:44
Imigrarea in America in varianta supercondensata ("US Immigration for Dummies"):

Sistemul de imigrare american se bazeaza in principal pe legaturi de
familie. Ca sa imigrezi pe baza unei oferte de job trebuie fie sa ai
calificari extraordinare (publicatii internationale, premii
recunoscute, oferta de job in universitati sau national lab), fie sa fi sportiv renumit sau artist celebru, fie sa fi
"certified professional nurse/physical therapist" cu oferta de
serviciu, fie sa ti-se ofere un post pentru care nu exista
american dornic si calificat (la nivelul intregii tari) pentru acel
post, lucru care se demostreaza printr-o procedura complexa catre
ministerul muncii (DOL).

</span> </font></font> http://workforcesecurity.doleta.gov/foreign/pdf/PERM_Final_R (http://workforcesecurity.doleta.gov/foreign/pdf/PERM_Final_Rule_12-27-04_FR.pdf) ule_12-27-04_FR.pdf</span></font></font>

In special dupa legea din 1996 US au blocat cat s-a putut imigrarea in
aceasta tara. Exceptie mai fac (pentru cat timp?) castigatorii loteriei
vizelor. Daca vrei sa scapi de Romania repede ai incercat Canada?

De azil politic n-am mai zis nimic ptr. ca presupun ca nu esti nici
bosniac, nici evreu rus, nici cetatean nord-coreean. Noi romanii, rasturnandu-l pe Nea', am
renuntat deliberat la "privilegiul" acesta.

Phoenix
06.11.2005, 08:10
Sunt de acord cu Mmap, mai putin in ceea ce priveste carnetul de
conducere. Cel putin in California, unde sunt eu, n-am avut nici o
dificultate sa aplic si sa obtin, in urma unui test teoretic si al
unuia practic, carnetul de conducere. Asta s-a intamplat la 3 (trei)
saptamani de la sosirea mea aici, tot ca si tine, cu o viza B1/B2. Am
platit pentru asta 25$. Iata linkul unde gasesti toate informatiile
necesare, repet, pentru California:
http://www.dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#2500. Ma intreb daca in IL
situatia este aceeasi?



In rest, daca nu te indragostesti subit de o americanca, te sfatuiesc
sa te acomodezi pe langa grupurile vorbitoare de limba spaniola, ca o
sa gasesti acolo sigur ceva de munca la negru... Uuups, sunt oare
astfel de grupuri in IL?!... Daca nu sunt, tre' sa te muti in CA, ca se
apre ca e cel mai simplu...

ANDRA110779
25.11.2005, 19:05
Cind spui illinois zici un stat mare dar in chicago poti sa iti iei permis chiar daca nu esti cetatea sau emigrant legal.

Mmap
25.11.2005, 20:12
ANDRA110779: CUM? ca ma intereseaza si pe mine (b1/2)

cerna
05.12.2005, 06:10
dami si mie un pm please! DACA STII CEVA!

Mmap
05.12.2005, 06:32
Nu stim, de la post n-a mai dat pe-aici Andra

sorin
05.12.2005, 06:53
Uitati-va si aici:


http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=391 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=391&amp;PN=3) &amp;PN=3


Se pot gasi multe info pe forumul asta daca folositi butonasul "search" smileys/smiley2.gif

cerna
14.12.2005, 12:12
Mmap, n-ai gasit nimic?

GNChicago
14.12.2005, 15:34
Puteti intra aici:


http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=391 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=391&amp;PN=3) &amp;PN=3


Si pe urma:


http://www.sos.state.il.us/departments/drivers/drivers_licen (http://www.sos.state.il.us/departments/drivers/drivers_license/tempvisitordl.html) se/tempvisitordl.html


Aceste linkuri au fost mentionate de sorin, Carmen si louis


Mult succes!

14.12.2005, 16:19
TVDL/Permisul temporar pt vizitatori se da numai celor admisi legal in USA,cu odurata de sedere decel putin un an si din care mai au cel putin 6 luni . Plus alte conditii: de rezidenta in IL, ineligibil pt SSN ( cu dovada de la SSA). Spun asta pt ca de obicei B1/B2 sunt pana in 6 luni.

GNChicago
14.12.2005, 17:55
Aud ca daca dai niste examene ACTsau SAT (Scholastic Aptitudine Test) si obtii note mari, foarte mari atunci unele colleges teaccepta fara bani si chiar iti dau si bani de buzunar de intretinerechiar o mie de dollari pe luna.


Au fost cazuri cind aceste examene au fost date organizate chiar de ambasada USA din Bucuresti.


Sunt carti care pot fi gasite la biblioteca, deasemenea cursuri de pregatire.


MULT SUCCESS!!!

CameliaXX
12.01.2006, 12:00
Sa-ti dau si eu o idee- varianta cea mai buna ar fi sa te sponsorizeze cineva- daca nu vrei casatorie. Despre college- ca student international, pt ca esti doar in viza, trebuie sa te pregatesti pt TOEFL- si sa ai un punctaj- sa zicem si 80% bun, si apoi aplici la orice college. (ai nevoie desigur si de Diploma de liceu tradusa/legalizata si inca altele).Din nou, cu viza b1/b2 expirata sa nu, te incadrezi la international student fees, care sint mai scumpe. De ce nu te duci tu la un college prin apropriere - ADMISSIONS - si intreaba- Din cite imi amintesc, eu eram de vreo 2 ani in US, nu stiam prea multa engleza, dar mi-a luat 2 luni ca sa iau examenul- de ex- nu telefon, nu radio, tv, friends, nothing all that 2 months- doar citit- cel mai important e TOEFL.Si apoi am terminat 4 yr college in 3 yrs cu GPA 3.8( CU FULL TIME JOB,housekeeper, -asta cred ca m-a motivat- full time school si 2copii mici si single mom at that time)SI TU POTI, SINT SIGURA! Success!

bestsmoky
14.01.2006, 09:42
Buna ziua,


ma numesc George si sunt de 2 luni in Chino ,California.


Am viza de calatorie si afaceri pentru 10 ani,si drept de sedere in State pana pe 9 mai 2006.


As vrea sa stiu daca sunt comunitati de ROMANI pe aici,si daca da unde? Sunt pur si simplu singur printre straini si as vrea sa intalnesc romani.


Va multumescsmileys/smiley2.gif

sorin
14.01.2006, 09:49
George, iti sugerez sa incepi cu cea mai apropiata biserica romaneasca. Romani din California sunt si aici pe forum.

bestsmoky
14.01.2006, 18:35
multumesc,am sa caut cea mai apropiata biserica romaneasca.


Daca mai sunt si alti romani in California,m-as bucura sa comunic cu ei pe forum.Poate ne vom intalni


George