PDA

Arată versiune întreagă : Loteria vizelor - conditii



04.11.2005, 22:04
Buna


am citit informatiile referitoare la DV-2007. Totusi am unele nelamuriri si as dori sa-mi dati Dvs. un raspuns.


am auzit multe zvonuri cum ca o persoana necasatorita nu prea are sanse de calificare. Este adevarat? sau nu? si daca nu...este posibil ca, in cazul in care castig, si ma marit, sotul meu sa poata veni cu mine in State in conditiile in care eu la data aplicarii nu eram maritata?


multumesc mult

sorin
05.11.2005, 01:14
Zvonurile pe care le-aiauzit tu sunt simple zvonuri, iarde maritat poti sa te mariti dupa ce castigi loteria dar trebuie sa ai dovezi solide ca e o casatorie pe bune si nu aranjata.

Mmap
05.11.2005, 04:24
Zvonurile sunt ntr-adevar zvonuri, nu au nimic in comun cu selectarea aleatorie a aplicatiilor castigatoare. Logodnicul meu a primit viza la loteria, eu nu, in aceeasi loterie.


Atentie, foarte mare atentie: te poti casatori dupa ce esti notificat ca ai castigat loteria, adica ai primit instiintareain primul plic, DAR trebuie nu numai sa instiintezi KCC asupra schimbarii din viata ta, ci trebuie sa fii casatorita cand aplici pentru GC si sa aplicati impreuna, tu sisotul tau,SAU ajunsa in state sa faci aplicatie pentru sotul tau, care va primi viza/va beneficia de following to join. Toate astea trebuie sa se intample pana la expirarea anului fiscal, de exemplu pentru loteria vizelor 2007 pana la 30 septembrie 2007.


Daca lucrurile astea nu se intampla, trebuie sa stii ca aducerea sotului/sotiei cu petitie de imigrare in State de catre un Lawful Permanent Resident (LPR) adica posesor de green card este un proces care dureaza circa 4-5 ani de la depunerea petitiei, timp in care sotul/sotia NU POATE INTRA in state nici macar ca VIZITATOR. Asa incat, in eventualitatea in care unul din voi 2 castiga, casatoritiva inainte de a aplica pentru GC.


Informatii mai jos:


http://uscis.gov/graphics/howdoi/Appproc.htm#Following


Following-to-Join Benefits for Spouses
Please note: This section is only applicable to lawful permanent residents who did not gain their LPR status as an immediate relative (parent, spouse, or unmarried child under 21 years of age) of a U.S. citizen.
If you were married before you became a lawful permanent resident, and your spouse did not physically accompany you to the U.S., your spouse may be eligible for following-to-join benefits. This means that you do not have to submit a separate Form I-130, Petition for Alien Relative, for your spouse, and your spouse will not have to wait any extra time for a visa number to become available. In this case, you may simply notify a U.S. Consulate that you are a lawful permanent resident so that your spouse can apply for an immigrant visa. Your spouse may be eligible for following-to-join benefits if your relationship still exists and if one of the following is applicable:
<UL>
<LI>You received a diversity immigrant visa
<LI>You received an employment-based immigrant visa
<LI>You received an immigrant visa based on your relationship to your U.S. citizen sibling
<LI>You received an immigrant visa based on your relationship to your U.S. citizen parent when you were already married </LI>
[/list]





(For information on following-to-join benefits for children of lawful permanent residents, please see Petitioning Procedures: Bringing a Child to Live in the United States (http://uscis.gov/graphics/howdoi/childproc.htm).)


If you fall into one of these categories, please submit the following information to the U. S. Citizenship and Immigration Services:
<UL>
<LI>Form I-824 (http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/I-824.htm), Application for Action on an Approved Application or Petition
<LI>A copy of the original application or petition that was used to apply for your immigrant status
<LI>A copy of the I-797, Notice of Action, for your original application or petition
<LI>A copy of your alien registration receipt card or I-551 </LI>
[/list]





If the I-824 is approved, the USCIS will notify a U.S. consulate that you are a lawful permanent resident so that your spouse can apply for a fol