PDA

Arată versiune întreagă : waiter ca experienta de munca pt.a aplica



sabrina2
03.11.2005, 07:17
Buna!



Ne puteti spune va rugam daca experienta de waiter/chelner este luata in considerare pt.imigrarea in Quebec?



Am absolivit amandoi relativ de curand facultatile...dar nu avem experienta in domeniu.



Doar sotul meu a muncit in SUA ca Waiter,pe cecuri(a platit taxe etc.)



Este oare posibil sa aplicam pe baza experientei lui de waiter(intr-un restaurant din SUA)?



Multumim!

ovex
03.11.2005, 19:53
Buna Sabrina!


Da,orice experienta de munca este punctata cu conditia ca aceasta sa fie doveditade acte din care sa reiese acest lucru.Chiar daca nu aveti experienta in domeniul facultatilor pe care le-ati terminat,este minim necesar ca aplicantul principal sa aiba minim 6 luni de experienta.V-ati calculat punctajul ptr. emigrare?Daca nu ,incercati s-o faci la adresa de mai jos si reveniti cu amanunte.Calculati-va punctajul prima data la Anexa 2.Calculul il puteti face la adresa:
http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/te (http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/telecharge.php?type=3&file=/I_0_2/I0_2R3_01.HTM) lecharge.php?type=3&file=/I_0_2/I0_2R3_01.HTM
.


Daca indepliniti punctajul de trecere,adica 35 de puncte,reveniti la Anexa 1 si la factorul Emploi,va notati cu 8 puncte si calculati punctajul pana la capat,fara sa va puneti nici un punct insa la factorul 4 Adaptabilite,aceste de aici fiind puncte pe care vi le va da ofiterul de emigratie cu care veti da interviul.Pentru a va putea da punctajele cat mai aproape de adevar la franceza si engleza si ceea ce trebuie sa stiti ptr. fiecare calificativ pe care il veti trece,sau daca aveti meserii "en demande" ,etc.,tot ce va trebuie gasiti la adresa asta: http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=309 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=3092&PN=1) 2&PN=1


Asteptam amanunte....

sabrina2
04.11.2005, 00:05
Nici nu sti ce ne-a bucurat raspunsul tausmileys/smiley17.gif...mai ales fiind unul ce ne face sa speram....



Asadar spui ca este luata in seama munca de waiter/chelner!Esti sigur</span>?Sotul meu are 6 luni dovedite prin cecurile din SUA!(a platit si taxe etc)



Apoi avem o nelamurire cu privire la lista specializarilor privilegiate</span>.El a terminat 4 ani:profilul-Biologie,specializarea-Ecologie si protectia mediului.</span>

Ar putea fi considerat intr-o foarte mare masura la nivel post-secundar(3 ani in timp plin)-Chimie-Biologie-assainissement des eaux</span>,care
apare la specializarile privilegiate.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fran cais/immigration/travailleur-permanent/formation-privilegiee s.html



In foaia matricola ii apar cursuri de felul acesta.Atat ecologii cat si
biologii au facut in comun primii 3 ani de studiu,abia in anul 4 au
fost ceva diferente.Dar ecologii s-au ocupat cu precadere de
problematica apelor.Bine ca are cursuri de microbiologie...si altele la
fel ca biologii.In Cluj la Babes-Bolyai poti urma Ecologie si protectia
mediului,profilul Biologie-asta la facultatea de Biologie si
Geologie(ceea ce a absolvit el) sau Protectia mediului,la facultatea de
Geografie.



La profesiile "en demande"nu cred ca s-ar putea trece nici el,nici biologii puri,asta pt.ca sunt ceruti bio-chimisti......!?



Eu am terminat Filosofie la Cluj,insa nu am experienta ce o pot dovedi.



Cu limba engleza stam f bine.Nici cu franceza nu stam prea rau.Am inteles ca nu este bine sa ne supraevaluam.



Ideea este ca daca</span>:vom fi punctati pe cele 6 luni de munca ca waiter ale sotulu</span>i,daca el va fi punctat in Biologie-Chimie-assainissement des eaux</span>,care apare la specializarile privilegiate+cu punctajele ce le aduc si eu prin studii etc.+amandoi la capitolul limbi-AVEM PUNCTAJUL!!!!</span><br style="font-weight: bold;">


Asta ar fi minunat,dar si o mare surpriza pt.noi pt.ca de aprope 6 luni
de cand am venit din SUA....am tot cautat joburi pe domenii noastre,ca
sa ne facem 6 luni de experienta...fara a gasi,tare frustrantsmileys/smiley19.gif....si asta pt. ca eram as putea spune absolut siguri ca nu se puncteaza experienta lui de waiter!!!



Daca ne puteti ajuta cu ...orice la cele scrise de noi....macar confirmari-va multumim tare!



Ramane sa mai revenim!...mai avem ceva nelamuriri cu siguranta!

Va salutam!smileys/smiley9.gif

sabrina2
04.11.2005, 01:27
Abia asteptam raspunsuri de la voi!!!!!!!!smileys/smiley17.gif



......altundeva...cineva.....iata ce tocmai ne-a scris.O fi asa?</span>



".....</span> experienta in munca se dovedeste macar cu niste contracte. Nu poti sa le arati CEC-uri doar. Vezi la http://www.montreal.ro/viewtopic.php?t=13759&amp;highlight=c (http://www.m&#111;ntreal.ro/viewtopic.php?t=13759&amp;highlight=cnp) np ce tipuri de meserii nu se puncteaza."



IAR EU I-AM RASPUNS.AM DREPTATE?</span>



</span>"Pe http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/francais/index.html (http://www.immigrati&#111;n-quebec.gouv.qc.ca/francais/index.html)





care spui ca este una din cele 2 surse nu am regasit acea lista a mesriilor a caror vechime nu se pucteaza.





...oare nu este totusi o diferenta in ce priveste
cerintele.....referitoare la experienta de munca punctata intre
aplicarea pt.QUEBEC si PARTEA FEDERALA?
"</span><br style="font-weight: bold; font-style: italic; text-decorati&#111;n: underline;">


In ce priveste cecurile...asa era in SUA....bine ca unii o fi avand
contracte...dar ...si ceilalti waiteri erau pe cecuri,care le primeau o
data la 2 sapatamani...si pe baza carora si-au facut si
taxele,ulterior....

Probabil ar reusi sa primeasca si ceva chitante etc.. de la restaurant....daca va fi neaparat nevoie sa le aiba!



DECI WAITER -LA CAPITOLUL EXPERIENTA ESTE OK PT.APLICAREA PT.QUEBEC?



</span>...speram ca da...

</span>






</span>

sabrina2
04.11.2005, 01:47
....sunt tot eu....iata ce am gasit pe situ-l oficial.....NU CRED mai CA ESTE OK CA WAITER....suntem tare suparati...
</span>



Dur

ovex
04.11.2005, 03:26
Da,din pacate ai gasit singura raspunsurile:meseria de waiter nu se puncteaza si,chiar daca s-ar puncta,in cazul vostru doar acele cecuri nu ar fi de ajuns ca sa dovedeasca vechimea in munca.


Eu cred ca voi aveti o singura solutie:sa va gasiti un job (de compromis daca e cazul) intr-una din meseriile care se puncteaza si depuneti dosarul peste 6 luni cand indepliniti conditiile minime necesare.Deci 6 luni ar cam trebui sa lucrati orice(in limitele bunului simt),apoi va depuneti dosarul,dosar in care aplicantul principal isi trece punctaj foarte bun la engleza si un minim 7/7 la franceza,iar aplicantul secundar isi trece tot7/7 la franceza,in cazul aplic.secundar engleza nu se puncteaza.Interviul va fi peste alte 6 luni deci daca va pastrati jobul,veti avea 1 an vechime deci inca 1 punct in plus la totalul necesar.Deci trebuie rabdare si ....franceza! Daca veti trimite dosarul si apoi veti lua interviul,va trebui sa trimiteti un al doilea dosar la Ambasada Canadei din Bucuresti,dosarla care va trebui sa atasati si un cazier din State de la FBI,asta in cazul in care ati stat in Statele Unite mai mult de 6 luni.Am scris asta doar ptr. faptul ca multi dintre cei care au stat in afara granitelor Romaniei mai mult de 6 luni nu stiu acest amanunt foarte importantsi cand sunt anuntati ca trebuie sa depuna acest cazier,intra in panica si unii dintre ei il obtin extrem de greu.In fine,bafta si daca mai e ceva....va raspund cu placere.