PDA

Arată versiune întreagă : stupid USA



ros_mar4
03.11.2005, 02:03
salut la toata lumea sunt Marius si am si eu nevoie de anumite raspunsuri.


In 2002 am mers in sua cu o viza J1, am respectat programul am venit in tara!! deci am respectat totul ca la carte.


In 2003 am fost in anglia incepand cu martie si pana inseptembrie cand m-am casatorit, si dupamai stat in UK pana in decembrie.


In ianuarie 2004 impreuna cu sotia am mers la ambasada USA ptr a merge cu o viza de turist in america; desi atunci cand am mers la ambasada am incercat sa aduc toate actele necesare cum ar fi:- din anglia faptul ca am o casa inchiriata cu scrisoare de la proprietar; statmenturile bancare; scrisoare de la locul de munca; viza de lucru; billuri; - din romania: proprietati, certificat de casatorie; adeverinta de la facultate prin care se atesta faptul ca sotia mea este studenta .........spre stupefactia mea nu am primit viza.


In acelasi an am mai aplicat darde data asta singur ptr ca un prieten american nativ mi-a facut chemare, darnici de data aceasta nu am primit viza. Am mai incercat inca o data singur in 2005 februarie dar nici atunci nu amprimit visa.


In acest moment am gasit un contract printr-o firma din romania inusa si se pleaca cu tipul de visaH2B .


NU stiu daca mai are rost sa mai incerc incao data. Oare se va tine cont de faptul ca mai am fost de trei ori la amdasada dar nu am primit visa???????????

03.11.2005, 03:05
In acest moment am gasit un contract printr-o firma din romania inusa si se pleaca cu tipul de visaH2B.

NU stiu daca mai are rost sa mai incerc incao data.





Nu vreau sa-ti dau sperante desarte dar dupa parerea mea esti ca si
aici ("welcome back!"). Totul este ca angajatorul in US sa faca toate
actele ca la carte (indeosebi partea de Depart of Labor). Ajuta mult ca
nu ai rude aici plus eu presupun ca in timpul liber nu te autodetonezi
pentru cele 72 de fecioare din rai.smileys/smiley1.gif

Nici o viza nu are cerinte atat de stringente pentru legaturi cu tara
ca B1/B2. Acolo, daca parafrazam acel "innocent until proven guilty",
esti "guilty until proven innocent".




PS Nu uita sa citesti exact cerintele ptr. a fi in statutul H-2B si
in orice declaratie despre intentia ta in US le repeti ca un papagal.

ros_mar4
03.11.2005, 03:32
Toata chestia care pe mine ma streseaza ca cei de la ambasada au fost si presupun ca sunt in continuare foarte subiectivi. Pe actele mele abia daca au aruncat o privire, f putine intrebari si atat.....ca mai mai ca imi venea sa ii strang de gat. Este stupidsmileys/smiley1.gif


Transit la ce anume te referi cand zici de "cerintele ptr a fi in statutul H2B si in orice declaratie despre intentia ta in US le repeti ca un papagal." te referi!!!!!!!


Merci anticipat

03.11.2005, 05:21
Toata chestia care pe mine ma
streseaza ca cei de la ambasada au fost si presupun ca sunt in
continuare foarte subiectivi.



La chestia cu B1/B2 ai si nu ai dreptate. In secunda in care iti
depui actele de turist tu esti vazut ca un criminal. Adica in
secunda aceea tu apari in ochii ofiterilor de imigratie ca un individ
care vrea sa se foloseasca de o viza non-immigrant ca sa ajunga si
sa-si stabileasca domiciliul in US. Nu este ceva subiectiv ci ii obliga
legea la asa ceva. Tie iti revine sarcina sa-i convingi (tot prin lege)
ca nu au dreptate. Iar acceptarea argumentelor ca tu iubesti viata in
Ro. asa cum este, recunosc, are un anumit grad de subiectivitate. La
fel se poate intampla si la vama, in aeroportul american, dupa ce ai
viza in pasaport. Total subiectiv nu poate fi nici asta ptr ca sunt
sigur ca au niste norme interne care te "cuantifica" (iti dau niste
punctaje) atunci cand combati suspiciunea.




la ce anume te referi cand zici de "cerintele ptr a fi in statutul H2B
si in orice declaratie despre intentia ta in US le repeti ca un papagal.



Greul obtinerii vizei H-2B cade in sarcina angajatorului si mai putin a
ta (spre deosebire de B1/B2). De aici optimismul meu ptr. tine. Totusi,
tie trebuie sa-ti fie clar (am mai explicat-o in alte postari) ca viza
H-2B iti va fi data pentru un anumit scop, adica va trebui sa dansezi
un anumit menuet pe teritoriul american ca sa fi legal sau "in-status".
Din memorie stiu ca trebuie sa lucrezi numai</span>
pentru angajatorul care ti-a sponsorizat H-2B-ul, sa fi atent sa te
plateasca exact cat a zis ca te plateste, sa-ti platesti darile, in caz
ca se termina treaba la el inainte de data expirarii vizei sa zici ca
pleci inapoi (pentru ca, nu, doar la el ai venit iar in Ro. te asteapta
atatea alte oportunitati), etc.. Daca zici la consulat sau la vama ca
ai venit sa faci altceva - nu e cazul tau dar sa zicem sa te
casatoresti sau sa iti cauti de lucru pe unde iti vor parea palmierii
mai frumosi, poate chiar sa-ti cauti o universitate - adica orice
altceva care contrazice scopul declarat al H-2B-ului te poate baga in
bucluc.