PDA

View Full Version : Spania vs. Australia

sorin_a68
10-19-2005, 07:22 AM
Buna
Sunt nou pe aici ...de fapt eu locuiesc in Spania ( locuim ..casatorit+familie de circa 5 ani )..lucrez in IT ca Infrastructure / System Engineer, am citeva certificari la mina ...unele obtinute chiar in Spania...exemplu: Citrix Certified Administrator, Xerox Analyst, AlliedTelesyn......etc........De fapt cariera mea profesionala este de Inginer Electronist......si am omologat diploma universitara aici in Spania.
Bun..acum vine intrebarea...voy care sunte-ti acolo si cunoasteti mai bine lucrurile.....care ar fi sfatul vostru.....daca as vrea sa plec din Spania......
Canada sau Australia ????????????
Am citit multe pe forurile voastre ....si pro si contra - Romania vs. Canada
Exista su un site ce se dedica spatiu ...versiunii contra CA...www.notcanada.com
Insa acolo nu am vazut nici o opinie a vreunui roman.
Sunt reflectate chestiuni foarte negative.....

In fond am chestiunea este ca am trimis actele pentru Autralia de circa 2 luni ....Skill Matching , cu o sponsorizare atasata din partea statului Victoria.......dar nu am primit inca numarul DIMIA . La dosar nu am atasat testul de IELTS pe care nu am apucat sa-l dau inca (doar in februarie anul viitor este programat examenul la Consulatul Britanic de aici ) si nici Skill Assesment ca inginer ...acte care cred ca se pot aduce aditional in completare ( adevarat ?)

In concluzie ...cine poate da un sfat.....va rog

numai bine
SORIN

GNChicago
10-19-2005, 09:53 AM
Sorine, sfatul meu este sa te bazezi pe cunostintele tale si sa nu iei in consideratie insuccesele altora.

Cu ani in urma, cineva m-a rugat sa ajut un inginer sa-si gaseasca un job de inginer. Deci am zis, hai sa incep cu resumeul sau CV (curriculum vitae) si am inceput sa descifrez ce pot scrie intr-un resume decent, spunindu-i ca daca nu stie ceva, pina obtine jobul, il ajut sa invete rapid. Am tras de el ca de un cal mort sa fac resumeul de parca era interesul meu. Mentionez ca faceam asta voluntar fara niciun interes material ori any other interes.

Pina la urma, tipul, "inginer" m-a chemat deoparte si mi-a marturisit ca a spus prin comunitatea romaneasca ca e inginer, dar a fost doar tehnician si de fapt ajuta ptrca era involvat in politica mai mult decit profesional.

M-am suparat pe el, l-am mustruluit ptr lucrul acesta si i-am spus ca atitudinea lui descurajeaza pe altii care sint legitim ingineri, iar acestora o sa li se spuna cutarica e si el inginer si cauta "saracul" de citiva ani, dar nu a gasit si trebuie sa munceasca cu totul altceva ptrca scoala din Romania e asa si asa, bla, bla, bla.....

Adevarul este ca scoala din Romania este extrem de buna si educatia profesinala primita acolo este de cea mai inalta calitate ptr cei care au depus interesul profesional.

Deci SUCCES!

sorin_a68
10-21-2005, 01:57 AM
Desi nu e cazul meu cred ca ai dreptate.Adevarul este ca poate din multe puncte de vedere i-mi place mai mult Australia. Chestiune e ca procedurile de emigrare sunt mult mai laborioase si mai costisitoare. De exemplu...se cere testul de IELTS, se cere sa obtii SKILL ASSESMENTUL ...iar pentru ingineri romani...este si mai dificil ....deoarece nu apartin la nici un conveniu bilateral a inginerilor cu diplome obtinute in tari anglofone...iar pentru aplicare trebuie sa dezvolti o gramada de acte: competenci demostrate report cu memorii de activitate ..etc. La Canadieni e mult mai simplu.