PDA

Arată versiune întreagă : mi se poate recunoste diploma?



siriso21
13.10.2005, 23:48
sunt studenta anul 4 la constructii in bucuresti si as vrea sa stiu daca diploma mea de inginer constructor va putea fi recunoscuta in toronto, sau...voi putea lucra in domeniul constructii ca inginer? inca ceva....masterul ma ajuta cu ceva daca il fac in tara sau e mai bine sa il fac in toronto? sper sa ma puteti ajuta

ovex
14.10.2005, 02:04
Vei putea lucra ca inginer in orice loc din Canada doar daca iti echivalezi studiile.Deci fara a mai continua sa faci scoala in Canada, nu ai sanse sa lucrezi ca inginer,diploma ta va conta intr-o oarecare masura,dar,repet trebuie sa dobandesti statutul de inginer in Canada. Din pacate asta este tristul adevar:se selectioneaza ptr. emigrare in proportie de 95% oameni cu studii superioare,dar odata ce esti imigrant,trebuie sa o pornesti practic iar "de jos".Evident ai alte oportunutati si alte avantaje,sau odata acolo ajuns,faci pur si simplu alta meserie.In asta consta determinarea si puterea de decizie a celui cu studii superioare din Romania care doreste sa emigreze in Canada.In concluzie,parerea mea este sa nu mai faci scoala in Romania(asta daca esti sigura ca vei ajunge in Canada),fa scoala in Canada! Pastreaza-te pentru o scoala care intradevar va conta!Bafta!

sorin
14.10.2005, 02:22
Probabil depinde si ce facultate a terminat fiecare. Am cunostinte in Toronto care-s calculatoristi, lucreaza in domeniusi nu au trebuit sa-si ia diploma canadiana.

ovex
14.10.2005, 02:57
Probabil depinde si ce facultate a terminat fiecare. Am cunostinte in Toronto care-s calculatoristi, lucreaza in domeniusi nu au trebuit sa-si ia diploma canadiana.


Sunt super de acord,dar poate nu lucreaza pe pregatirea lor.In mod normal nu prea poti fi inginer daca nu esti inscris intr-un ordin al inginerilor, asta in Quebec, iar in British Columbia trebuie sa faci parte dinAcademic Distinction and Professional Excellence.


Multa lume care pleaca in Torontoisi pune intrebari despre acest subiect,deci sa ajutam un pic la lamurirea problemei,problema care se invarte in jurul unor organizatii din Canada care se zice ca "batatoresc"drumul spre care tinde cel care vrea sa ajunga inginer.Aceste organizatii seamana un pic cu firmele de intermediere a emigratiei,pastrand evident proportiile de rigoare.Ce citesti cu ochii tai e de baza,ce iti spun altii trebuie verificat(zic eu),deci sa citim aici:


http://www.apeg.bc.ca/reg/RegistrationHomePage.html (http://www.apeg.bc.ca/reg/RegistrationHomePage.html)

sorin
14.10.2005, 03:29
Ba chiar lucreaza in pregatirea lor ca Network Administrators, sau ceva de genul asta. In afara de diplomele de Automatizari si Calculatoare, unii mai au si certificate Microsoft si nu au probleme cu gasitul locurilor de munca in domeniu. Daca nu ma insel, in Canada, romanii sunt imediat dupa indieni ca numar in domeniul IT, si canadienii stiu ca romanii sunt buni la IT.


Exista diferente de genul asta si in State. Eu de exemplu nu am avut niciodata probleme sa lucrez ca inginer mecanic cu diploma romaneasca, nici macar nu mi-au cerut-o vreodata!!! In schimb, in alte domenii (in contextul topicului: civil engineer, medici, profesori, etc.), trebuie s-o iei de la zero.


In general, IT-istii si absolventii majoritatii facultatilor tehnice (ingineri mecanici, ingineri electrici) nu prea au probleme in State. NU stiu cum e in Canada, dar presupun ca situatia este asemanatoare.

ovex
14.10.2005, 03:40
......si eu sunt tot inginer mecanic....

sorin
14.10.2005, 04:01
Pana ajungi in Canada iti sugerez sa inveti (in caz ca nu stii inca) cat mai bine macar un program CAD (AutoCAD, Pro/E, SolidWorks, CATIA). Iti va ajuta f. mult. Fa-ti rost si de diplome care sa ateste ca ai luat cursuri de genul acesta, pt. orice eventualitate, chiar daca nu au sa-ti trebuiasca. Daca nu-ti gasesti din prima ca inginer, poti sa-ti faci "rodajul" ca "drafter/detailer" sau asemanator.

ovex
14.10.2005, 04:26
..... "drafter/detailer" sau asemanator.....deci ce anume exact,as putea sa fac acolodaca as avea cursurile astea? Merci,Sorine.

sorin
14.10.2005, 04:31
Asa mai pe romaneste, desenator tehnic, in caz ca nu-ti gasesti din prima slujba de inginer. Repet, nu stiu care este situatia in <st1:country-regi&#111;n><st1:place>Canada</st1:place></st1:country-regi&#111;n>, dar banuiesc ca e asemanator cu ce e in State.
Tu cand intentionezi sa ajungi in <st1:country-regi&#111;n><st1:place>Canada</st1:place></st1:country-regi&#111;n>?

ovex
14.10.2005, 04:38
Nu pot mai repede de vara lui 2006.Asta este,as fi vrut mai repede dar....nu pot.Sa dea Domnul sa fie bine! Thanks for the answer.

sorin
14.10.2005, 04:51
Ai timp berechet pana atunci sa astepti si rezultatele la Loteria Vizelor DV-2007 daca aplici smileys/smiley2.gif

ovex
14.10.2005, 05:12
Ai timp berechet pana atunci sa astepti si rezultatele la Loteria Vizelor DV-2007 daca aplici smileys/smiley2.gif





Pai am facut aplicatia,dar sa stii ca mi-ar fi greu sa aleg intre Canada si SUA... Sunt multe chestii pro si contra...chiar sunt 50%-50%.

sorin
14.10.2005, 05:18
Pot sa-ti spun ca ai mai multe posibilitati in State cu ingineria, dar tu stii mai bine ce planuri ai. Lasa, castiga tu la loterie si dupa aia mai vezi.
Bafta! smileys/smiley20.gif

siriso21
14.10.2005, 09:05
mai...noi la facultate am facut autocad mathcad lusas..dar diplome in programele astea nu ne dau..prietenul meu este plecat in canada , a renuntat la faculte aici si a luat-o de la capat acolo..cand a plecat el era anul 3 ..acum este anul 1 in toronto dar se poate sa ii echivaleze unele examene...eu vreau sa stiu....peste 2 ani cand eu voi termina anul 5 si voi pleca in canada...ce sanse am sa pot sa mi se echivaleze..idea e ca nu vreau sa ma duc acolo si sa nu fac constructii dar nu imi convine sa fac faculatea din nou...imi puteti da un sfat cu cine sa vorbesc sa ma sfatuiasca mai bine?