PDA

Arată versiune întreagă : am stat ilegal in america



11.10.2005, 02:30
Salut din nou! sunt noua in forum,si am mai pus un anunt in care va povesteam despre situatia mea. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Cum spuneam anterior,am stat in america pe o perioada de apropae 2 ani ilegal,am venit in romania de 2 luni,si nu stiu daca ma pot intoarce acolo dupa ce ma castoresc cu iubitul meu,cetatean american.El vrea sa vina sa se casatoreasca cu mine aici,dar nu stim daca eu voi primi viza. Nu am primit nici o interdictie la intoarcerea in tara,dar stiu ca legea zice ca nu as mai putea primi dreptul sa ma intorc in america pentru o perioada de 10 ani! Nici daca ma casatoresc cu iubitul meu?stie cineva ce se poate face in acest sens..?

GNChicago
11.10.2005, 05:50
Cred ca esti ok daca nu ai primit ordin de deportare si ai plecat voluntar. Daca ai fost deportata din America deja atunci va trebui sa scapi de acel ordin de deportare.


Nu stii ce zice legea!


nici eu nu stiu.....


Casa de piatra!

12.10.2005, 04:04
Salut din nou!Iti multumesc mult pt ca mi-ai raspuns. Mi-ai dat o speranta! Pe toti care am intrebat anterior,imi spusesera sa nici nu mai incerc pt ca nu mai am nici o sansa sa primesc eu viza dupa ce am stat ilegal in state. Multumesc inca o data!!!smileys/smiley1.gif

12.10.2005, 08:00
Pe toti care am intrebat anterior,imi spusesera sa nici nu mai incerc
pt ca nu mai am nici o sansa sa primesc eu viza dupa ce am stat ilegal
in state.



Nu stiu sa dau un raspuns prea competent dar zic ca va trebui sa obtii
o scutire de inadmisibilitate sau "waiver for unlawful presence".




Pentru K-3 (Spousal Visa) citesc la:

http://travel.state.gov/visa/laws/telegrams/telegrams_1431.h (http://travel.state.gov/visa/laws/telegrams/telegrams_1431.html) tml

K3/K4 applicants are subject
to the 3-year bar if they accrued more than 180 days of unlawful
presence in the United States, and to the 10-year bar if they accrued
one year or more of unlawful presence. However, they are eligible to
apply for a waiver.

</font>Despre waiver-e gasesti la:

http://travel.state.gov/visa/frvi/ineligibilities/ineligibil (http://travel.state.gov/visa/frvi/ineligibilities/ineligibilities_1364.html#Waiver) ities_1364.html#Waiver



Parca si la vizele K-1 (Fiancee Visa) am vazut ca se pot cere waiver-e dar nu stiu prea exact.



Parerea mea este ca ai motive de optimism (nu pari genul cu condamnari
in US). O intrebare la consulatul din Bucuresti despre acest waiver
cred ca te-ar lamuri mai mult.

12.10.2005, 09:37
tot eu,din nou..nu vreau sa va innebunesc cu intrebarile,dar imi puteti explica ce este un waiver? Si cei de la consulat dau informatii telefonice de acest fel? As putea sa le explic lor situatia mea si sa ii intreb ce e de facut? Credeti ca ar sta cineva la povesti cu mine?..Va multumesc din nou! Fiecare sfat pe care l-am obtinut din acest forum mi-a folosit din plin! mersi mult...smileys/smiley1.gif

12.10.2005, 09:38
si am uitat sa mentionez ca atat cat am stat in america nu am avut nici o comandare,nici o amenda,iar cand m-am intors nu am primit nici o restrictie..Deci,nu stiu pt ce sa cer waiver..

12.10.2005, 15:35
Un "waiver" nu stiu cum sa-l traduc mai bine: scutire, dispensa,
revocare? Important este ca faci o cerere (tu sau logodnicul?) si
se aproba sa ti se suspende interdictia de intrare de 10 ani in US.

Inteleg ca americanii au o evidenta f. buna cand intra fiecare si cand
iese. Acel cartonas numit I-94 care ti-l dau la intrare trebuie sa-l
returnezi la plecare asadar prin ala daca nu altfel. Depasirea
datei limita de pe I-94 cu peste 1 an insemna "10 year bar".

Pentru mine acesta este un domeniu necunoscut asadar nu te pot ajuta
mai mult. Am vrut doar sa-ti spun ca poti fii optimista. Citesc la:

http://www.usembassy.ro/Romana/index.html

ca le poti pune intrebari la:


E-mail: visasbucharest@state.gov (Intrebari generale legate de acordarea vizelor)


In person: Filipescu 26 in Bucharest

poate si telefon:(40 21) 316-4052

Pe de alta parte si viitorul tau sot poate pune intrebarea pe
forumurile de imigrare in engleza, fara sa fie nevoie sa plateasca vreo
consultatie.

Dintre toti forumistii, un sfat competent iti poate da "observator". Daca ii cauti mesajele vei gasi un e-mail.

sauzimdebine
12.10.2005, 17:41
eu zic sa aplici cat poti de repede. daca va fi cazul si vei fi
respinsa pe baza sederii ilegale, poti face aplicatia de waiver si dupa
aceea.

GNChicago
13.10.2005, 05:08
Sauzimdebine cred ca are dreptate.


S-ar putea sa-ti acorde waiver automat ptrca te casatoresti cu un cetatean american.


Nu cred ca poti aplica ptr un waiver la interdictia de zece ani daca aceasta interdictie nu a fost impusa inca. Daca ti-o impune atunci aplicati ptr waiver. Logic, nu?

13.10.2005, 06:03
Eu unul nu stiu cand si daca ti se va cere acest waiver numit I-601



Am gasit pe un alt forum (in engleza);

http://www.visapro.com/message-board/showthread.php?t=9679

Betty Jo (http://www.visapro.com/message-board/member.php?u=17)

You're only choice right now is either a K-1 visa and marry once
approved or the K-3 visa and marry now in the UK. With either visa you
will need an I-601 waiver because of the overstay...

Understand the the purpose of the I-601 is to prove hardship on the US
citizen....you need to argue why the US citizen cannot move..Some
examples of extreme hardship are joint custody of minor children
with an ex; elderly or sick parents; ownership of a business; job
skills that would be of little use in the other country; continuing
education. These are just a few.

Ronnie (http://www.visapro.com/message-board/member.php?u=39)




Originally Posted by Unregistered

Im
curious about something. When she left and did not hand in her
departure record...and subsequently lost her passport......what record
is there of her having overstayed??



I think people leave all the time without handing in their I-94 or the airlines forget to ask for them, etc.



&gt;Mike







The truth is...there probably isn't a record. But there could be.
Eventually she will be interviewed concerning prior entries, overstays,
etc. She would then have to "fess" up about the previous overstay or
lie. If she lies and is found out, the adjustment will not take place.
Choices, choices, choices...we have to make them everyday.



PS: Remarcati ca englezoaica a depasit durata indicata pe I-94 (I-94W)
insa a venit fara viza (cetatenii UK au scutire de viza de vizitator -
"visa waiver").

GNChicago
13.10.2005, 08:38
Transit, sfaturile date de tine in toate ocaziile sint excelente si foarte bine documentate. Felicitari.


Cred ca stii deja ca am directionat citiva oameni la nevoie de sfaturi catre tine, deoarece personal le apreciez ca foarte precise, professionale de mare ajutor ptr cei care au nevoie de un sfat.


Inca odata FELICITARI!

sorin
13.10.2005, 08:52
Felicitari si din partea mea pentru Transit!!! smileys/smiley20.gif
Pentru ca se pare ca ai colindat multe forumuri si esti probabil unul dintre cei mai documentati(e) de pe acest forum, mi-ar prinde bine niste idei despre cum crezi ca ar putea fi re-organizat forumul de emigrare in SUA, de editat niste topice considerate importante, pus oarecum pe caprarii. Poti sa scrii aici sau sa ma contactezi personal daca se poate si ai timp.
Mersi anticipat!

13.10.2005, 10:54
va multumesc tuturor pt sfaturile voastre.Multumesc mult ! sunteti draguti!Intr-adevar,problema mea acuma este daca sa aplic pt acel waiver sau nu, din moment ce nu am interdictia pusa.Nu am avut probleme la iesirea din state,nu m-a intrebat nimeni nimic,nici o stampila nu mi-au pus,iar in tara nu am primit nici o interdictie..Stiu ca teoretic as avea interdictie pe 10 ani,dar nu pot sa fac si eu pe proasta cum ca n-as stii?..si sa omit acest amanunt?

13.10.2005, 11:18
smileys/smiley16.gif

O sa-i raspund mai mult lui Sorin off-topic, ca sa fiu "transparent";
pentru majoriatatea probabil ca nu este interesant ce scriu mai jos.

1) Cand am sosit in tara asta o familie care m-a ajutat foarte mult
(moral - desi nu aveau legatura cu Romania) mi-a zis: "in America
trebuie sa-ti cunosti foarte bine drepturile pentru ca daca ti le ceri
atunci le vei obtine invariabil. Nimeni insa nu o va face pentru tine
sau o va face prost". Asa a si fost. Functionarul american, in
comparatie cu cel roman, nu are nici antipatii, nici simpatii si nici
nu asteapta atentii. El merge pe linia minimei rezistente atata cat sa
nu iasa un scandal care sa tulbure apele in directia sefului. Este
incredibil cat de mult iti poate schimba viata in bine sa-i spui ce are
el de facut pentru tine si, mai ales conform carei legi si paragraf
este acel ceva.

2) Avem marea fericire sa traim in "iepoca" Internetului si mai ales a
lui Google (sau Yahoo). In orice problema eu folosesc Google. Secretul
este sa sa afli cuvintele cheie (in engleza) cu care sa prinzi un fir.
De aceea eu frecventez mult mai putine forumuri decat ati crede
pentru ca ma duc direct pe thead. Si experienta personala a contat, dar
Google tot ma ajuta caci uit.

3) Sorin, stiu ca ai fost criticat ca forumul nu este organizat si ca
nu se da exact ce formulare trebuie, ce taxe, etc.. Eu insa nu
sunt de aceeasi parere cu criticul- putem sa ne uitam la toate
forumurile . Ele dau niste puncte de plecare iar amanuntele se dau prin
link-uri la pagini oficiale. Daca cei ce sunt pe sectiunea US a
formului (din Romania ma refer) nu stiu boaba de engleza si vor
traduceri, atunci le recomand sa nu vina in SUA pentru ca vor fi
tratati ca ultimii oameni. Da, nici eu in Romania nu-l puteam urmari
foarte bine pe Jay Leno la TV dar cel putin ma straduiam incruntat.

Toata procedura de imigrare in Canada (un safety net pentru tot
doritorul de Green Card american) eu mi-am facut-o singur, numai
citind britishexpats.com. Dar pentru asta am citit postari facute si cu
aproape un an inainte. Aici sunt oameni carora le este lene sa citeasca
si postari in romana facute cu 1 luna inainte (dar eu tot le raspund).
Asadar, Sorin, nu cred ca trebuie sa-ti faci prea mult sange rau cu
organizarea pentru ca s-a vazut si la case mai mari. Daca chiar vrei un
exemplu, poti sa te inspiri dintr-un forum pe care l-am gasit chiar
ieri:

http://boards.immigrationportal.com/ (http://boards.immigrati&#111;nportal.com/)

dar probabil ca sunt altele mai bune. Calitatea forumului o dau
calitatea/ acuratetea informatiilor vehiculate. Nu intamplator, pe
toate forumurile cei mai de urmarit sunt indienii/pakistanezii
indiferent ca ii avem la suflet sau nu sau ne amintesc de "ai nostri".
Ca sa dau un exemplu de detaliere impinsa pana la absurd redau un
fragment din ce scrie un forumist de la link-ul de mai sus despre
consulatul US din Toronto:

"..Officer: Where is your previous passport?


My Response: No reply, just gave her my old passport.


Officer: Where is your father/mother?


My Response: They went back to India in 1997.


Officer: When you converted your status to H1?


My Response: 1999.


Officer: Did you work anywhere while you were student?


My Response: Yes. Part time with current employer.


Officer: You know it

sorin
13.10.2005, 12:02
Transit, fair enough. smileys/smiley1.gif

13.10.2005, 12:03
denisa:

Eu as tinde sa zic sa incerci sa depui acte fie ptr. K-1 fie ptr. K-3
(depinde unde vreti sa va casatoriti, US sau Ro.) facand-o pe
"proasta". Insa daca la un moment dat ti se pune o intrebare f. precisa
in fomular cu sederi anterioare in US si pe ce perioada sau de catre
ofiterul consular eu zic ca este riscant sa minti; exista riscul sa
pierzi totul. Zic asta mai ales fiindca ai sanse enorme sa obtii acel
waiver I-601 (eventual ar trebui contactat un avocat ptr. ajutor). Alt
dezavantaj este si ca acel waiver dureaza cateva luni (poti intreba la
consulat cat). Inca odata, nu sunt prea sigur de ce zic.

dalma
14.10.2005, 11:25
Buna Denisa.As vrea sa-ti povestesc cum am patit eu.Am stat ilegala in SUA timp de un an si 2 luni,dupa ce am venit acasa de buna voie(in dec.2004),fara as fi dat afara din tara.Nu am primit nici o stampila.In sept.2005 m-am dus la consulat si am cerut visa B2(turist),am vrut sa ma intorc la prietenul meu,care este resident SUA.Am crezut,ca daca nu am primit stampila,sunt ok.La consulat dupa o asteptare de 2 ore mi-au luat amprente(trebuie sa faci inaintea interviului)si ofiterul consula(era o tinara blonda)m-a intrebat:cit am stat in state?am mintit,am zis numai 1 an si 1/2,in loc de 2 ani si 8 luni.Dupa aceea s-a uitat la computer si mi-a zis sa ma intorc la ora 1;30.stiam ca este ceva in neregula.Cind m-am intors mia zis,ca nu am dovezi ca am stat legal pe toata durata sederii in SUA si de aceea nu am voie sa ma intorc timp de 10 ani.mi-a pus o stampila cu cod 212(a).Nu a tipat la mine,a fost foartecalma si politicoasa.Deci,ei stiu foarte bine cind intri si cind iesi din tara,fara ca tu sa observi ceva.
Acum stau acasa si astept si eu sa ma casatoresc cu prietenul si sa aplic la un waiver.Bafta pentru tine.

14.10.2005, 13:53
Multumesc din nou!Darma,apreciez mult sfatul tau.Oricum,nu aveam de gand sa mint cu privire la perioada de stat ilegal.Nelamurirea mea este daca ar trebui sa incerc initial in ideea ca nu stiu nimic de acel waiver,ce este..din moment ce mie inca nu mi-a zis nimeni de nici o interdictie. Daca ma intreaba,le zic exact cat am stat ilegal, si apoi daca zic ceva de interdictie,ma gandeam sa incerc apoi sa iau acel waiver,nu? Ce credeti?

14.10.2005, 13:55
..smileys/smiley9.gif,..scuze ,am vrut sa spun Dalma!!!.nu Darma!!..Cred ca is cam obosita si stresata,..e trei noaptea si mai bine as incerca sa dorm putin.Multumesc mult,fratilor! mai intru maine pe froum sa vedem daca imi raspunde cineva!!!...

16.10.2005, 18:30
din cite tin eu minte , in momentul in care te insori cu cetateni americani poti sa-ti ajustezi statutul, daca esti deja in state indiferent de faptul ca esti ilegal sau ai muncit ilegal..doar cazurile penale sint no no...doar ai de platit o amenda de 1000 $..poate merge si cu tine, aceiasi figura,fiind in Romania.

20.10.2005, 03:19
Am mai gasit un link ceva mai explicit pentru denisa si altele/altii in situatia ei:

http://www.goldsteinvisa.com/london_v.html (http://www.goldsteinvisa.com/l&#111;nd&#111;n_v.html)

"INA