PDA

Arată versiune întreagă : vizitor de lunga durata



kate
01.10.2005, 01:08
Buna ziua la toata lumea! Am emigrat de curind in Toronto. Pina cind
indeplinesc cerintele de sponzorizare pentru parinti, as dori ca mama
sa locuiasca cu mine cit mai mult timp. Ea are multiple visitor visa pe
3 ani si planul meu ar fi: sa locuiasca cu mine 5-6 luni, apoi sa plece
din Canada 1-2 luni. Dupa aceea sa vina din nou 5-6 luni, etc. Puteti
sa imi spuneti daca asa ceva e posibil si ingaduit de autoritatile
Canadiene. Am inteles ca de fiecare data cind un visitor intra in
Canada, maximul sederii este 6 luni. Multumesc and have a good day!

Roxa
06.10.2005, 18:16
Atita vreme cit mama dvs. are o viza multipla cu o durata de 3 ani, poate ramine in interiorul Canadei cel mult 1 an intr-o singura viza. Dupa aceea iese din tara si reintra. In cazurile de sponsorizare a parintilor exista o noua regula, conform careia, pe perioada procesarii dosarului de sponsorizare parintilor sa li se acorde ceea ce se numeste Temporary Resident Visa care sa le dea dreptul acestora de a sta in Canada 1 an, dupa care sa iasa din tara si sa revina pentru un alt an. Conditia cea mai importanta pentru asemenea cazuri este ca dvs. ca sponsor si gazda sa ii cumparati mamei o asigurare cit mai buna, pentru a dovedi ca respectiva persoana nu va fi "burden" pentru sistemul medical canadian.

Regards,

kate
07.10.2005, 00:46
Doamna Roxana, multumesc mult pentru raspuns. Acum stiu cum trebuie sa procedez. Have a good day!