PDA

View Full Version : cancerul din 212(e)

wonder woman
12-17-2011, 02:01 PM
salutari tuturor!
mi-am clatit ochii pe aici prin forumul asta si trebuie sa va multumesc! sugetiile, sfaturile si impresiile voastre m-au ajutat mult sa...imi revin din starea asta indusa de o boala ce o am in pasaport: 212e.
eu si sotul meu (american) ne-am casatorim acum cateva luni. si nu va spun cati avocati am sunat si am intrebat de restrictia asta si toti mi au zis acelasi lucru: in primul rand trebuie sa aplici pt waiver (care cica dureaza pana la 6 luni), iar abia dupa aplici pt permis de munca, green card etc. Ceea ce sincer mi se pare absurd...stai 6 luni in asteptarea waiverului (iar mie imi expira visa in timpul asta!!!!), dupa mai stai vreo 3 luni pt permis de munca, dupa mai stai inca 5 pt green card!
Asa ca, intr-un final am dat de un avocat brici. Faza amuzanta este ca desi eu aveam in pasaport restrictia pe DS scria CLAR ca nu sunt subiect, ba chiar era bifat ca NU e necesar sa ma intorc in tara. A tot sunat peste tot i-au fosta aratate de catre oficiul de emigrare ca Romania e pe lista cu restrictiile etc. Asa ca tot am avut nevoie de waiver, insa le-am trimit pe toate o data: waiver pe hardship, permis de munca, permis de calatorie si green card. Toti pe aici "experti" in ale actelor (avocati) mi-au zis ca am facut o tampenie si ca avocatul nu e in toate mintile (!!!) si ca 100% o sa fiu respinsa. ghici ce? actele mele au ajuns bine-mersi, sunt in procesare, am vb cu tanti de la biroul unde mi sunt procesate si mi a zis k nu -i nicio problema ca le-am trimis pe toate.
Ce-i drept, este ft posibil din ce am citit pe diverse site uri ca eu sa nu primesc permisul de munca pana ce nu am waiverul aprobat, dar macar am scutit niste timp.
Imi pare rau ca nu am gasit pe niciun forum pareri despre waiverul pe hardship sa vad si eu cam care sunt sansele de aprobare dar sper ca printre voi sa fie cineva care sa stie despre asta.
Daca vreti, eu am sa va tin la curent cu cazul meu..poate cine stie...s-o gasi cineva pe aici care sa aiba nevoie de vreun sfat de al meu.
sa aveti o zi minunata

sorin
12-17-2011, 07:18 PM
Daca vreti, eu am sa va tin la curent cu cazul meu..poate cine stie...s-o gasi cineva pe aici care sa aiba nevoie de vreun sfat de al meu.
Astfel de informatii sunt binevenite din partea oricui are un pic de timp sa impartaseasca din experientele lor, in ideea ca le va fi de folos si altora. Tocmai aceasta aste si menirea forumurilor, pentru a discuta si a afla detalii de interes. Din pacate, putina lume posteaza din proprie initiativa informatii utile. Orice vei posta, va fi bine primit si util.
Bafta in continuare!

wonder woman
12-17-2011, 09:35 PM
multumesc mult sorin. am sa va tin la curent....deocamdata sunt la initial review. ceea ce inseamna ca trebuie sa fiu atenta la ce documente mi se vor mai cere (daca mi se vor mai cere).

Jazzylady
01-05-2012, 06:07 PM
salutari tuturor!
mi-am clatit ochii pe aici prin forumul asta si trebuie sa va multumesc! sugetiile, sfaturile si impresiile voastre m-au ajutat mult sa...imi revin din starea asta indusa de o boala ce o am in pasaport: 212e.
eu si sotul meu (american) ne-am casatorim acum cateva luni. si nu va spun cati avocati am sunat si am intrebat de restrictia asta si toti mi au zis acelasi lucru: in primul rand trebuie sa aplici pt waiver (care cica dureaza pana la 6 luni), iar abia dupa aplici pt permis de munca, green card etc. Ceea ce sincer mi se pare absurd...stai 6 luni in asteptarea waiverului (iar mie imi expira visa in timpul asta!!!!), dupa mai stai vreo 3 luni pt permis de munca, dupa mai stai inca 5 pt green card!

Nu prea inteleg.Tu ce status ai?unde esti acum RO sau USA?ce viza iti expira,de turist?
Inteleg bine ca te-ai casatorit in USA cu visa de turist si acum ti-ai bagat actele?daca da atunci sunt pana la 9 luni de asteptare.