View Full Version : Marriage certificate
Danna_01
10-28-2011, 10:19 AM
Buna, in sfarsit am terminat cu tot procesul de obtinere a vizei si acum suntem in Miami casatoriti de 1 an si 2 luni :) Cum casatoria a avut loc in Romania si avem certificat de casatorie romanesc (pana acum ne-am descurcat cu traduceri), intrebarea mea e daca trebuie sa transcriem certificatul in unul american si de ce anume avem nevoie. Sau e ok cu originalul in romaneste?
Si inca o intrebare: credeti ca am nevoie de diploma de liceu si facultate (care abia mi-au fost eliberate de la facultatea care am terminat-o in ro, asa ca cineva trebuie sa mi le trimita)? Sau nu sunt nici una recunoscute si nu merita efortul sa le obtin?
aramis_13
10-28-2011, 10:37 AM
nu ai de ce să transcrii căsătoria în SUA. cea din Ro e recunoscută.
diplomele de regulă nu se "recunosc"; funcție de ce ai terminat poți folosi sau nu diploma.
livia
10-28-2011, 11:52 AM
Daca vrei sa faci o scoala aici, cea de liceu (tradusa) iti va trebui.
Cea de facultate, cum a zis si aramis, depinde:).
Danna_01
10-28-2011, 12:32 PM
Multumesc :) Despre certificatul de casatorie cineva postase pe internet ca si-au transcris certificatul in unul american odata ajunsi aici, si incepusem sa ma ingrijorez ca eu nu stiam nimic despre asta. Iar despre diplome va intreb pt ca incerc sa imi gasesc servici si peste tot vad ca se cere high school diploma si nu eram sigura daca diploma mea de la un liceu de care nu au auzit conteaza:) Dar better safe then sorry, nu? :) Va multumesc, si ador forumul asta, aici am gasit toate raspunsurile de care am avut nevoie pana sa ajung aici :)
livia
10-28-2011, 12:42 PM
Pentru job nu-ti cere nimeni sa arati diploma (sau cel putin eu nu am auzit cazuri). Aici se bazeaza mai multe pe ce sti sa faci, experienta avuta ... nu pe diplome:).
manolica1
10-28-2011, 01:42 PM
Pentru job nu-ti cere nimeni sa arati diploma (sau cel putin eu nu am auzit cazuri). Aici se bazeaza mai multe pe ce sti sa faci, experienta avuta ... nu pe diplome:).
esti sigura? pai eu de exemplu gatesc excelent mai tot ce se poate si nu m-am angajat ca si personal chef ca nu aveam license...degeaba am gatit rahatu cu toate sosurile ca ei au vrut unul cu diploma...
livia
10-28-2011, 04:16 PM
esti sigura? pai eu de exemplu gatesc excelent mai tot ce se poate si nu m-am angajat ca si personal chef ca nu aveam license...degeaba am gatit rahatu cu toate sosurile ca ei au vrut unul cu diploma...
M-am referit la diploma de liceu.
Cand e vorba de license, se schimba treaba.
Sunt cazuri si cazuri, depinde unde aplici, daca jobul cere licence e alta situatie.
Depinde si unde ai aplicat si care erau cerintele acolo, sotul lucreaza in domeniul asta si are bucatari fara nici-un fel de scoala pentru asta, copii tineri care au invatat sa gateasca acolo, unii chiar in liceu, pe perioada de vara. E drept ca au un sef care se ocupa de ei si care e bucatar vechi cu experienta.
Chestia cu joburile aici difera de la un job la altul.
De exemplu ce-am lucrat aici, sau la cate interviuri am fost nu mi-au ceruit nimic altceva decat resume-ul si apoi la angajare ID si SSN.
Sotul de exemplu are nevoie de license la el si trebuie sa merga periodic la cursuri pentru reinoire.
Scuze daca am creat confuzii.
Jazzylady
01-05-2012, 04:49 PM
Eu imi fac GED-ul ca liceul nu mi la recunoscut nimeni.Il recomand tuturor care vor sa mearga mai departe la college si vor o meserie mai buna.3 luni de invatat intens da se merita-deschide multe usi.
aramis_13
01-06-2012, 12:31 AM
la ce oi fi făcut tu liceul de nu ţi-l recunoaşte nimeni?!?
Jazzylady
01-06-2012, 08:06 AM
la ce oi fi făcut tu liceul de nu ţi-l recunoaşte nimeni?!?
??????nu inteleg ce vrei sa ma intrebi
aramis_13
01-06-2012, 10:31 AM
nu te întreb nimic. mă mir de ce poți să scrii.
Jazzylady
01-06-2012, 10:48 AM
nu te întreb nimic. mă mir de ce poți să scrii.
Te-am calcat pe coada?
tipic roman......daca nu ai ce sa adaugi?! nu ai ce sa replici!
aramis_13
01-06-2012, 11:31 AM
nu copiliță, mă mir numai de ce tâmpenii poți să scrii.
în privința călcatului pe coadă, ai grijă ce faci cu vaca aia, când o scoți la pășune.
Jazzylady
01-06-2012, 11:44 AM
nu copiliță, mă mir numai de ce tâmpenii poți să scrii.
în privința călcatului pe coadă, ai grijă ce faci cu vaca aia, când o scoți la pășune.
Taranu' tot taran ramane!!!Si daca pleaca prin tari straine,tot taran e!!!Bhoa....
Pana acum nu mai lamurit cu nimic ca nu e asa cum spun eu!numai ca tie nu iti place ce scriu eu!nici nu ai argumente.
aramis_13
01-06-2012, 11:50 AM
sigur sigur, nu am argumente. dacă zici tu...
LE dacă-ți fac un desen te lămurește mai bine? că cu cititu' văd că nu ține...
sorin
01-06-2012, 12:08 PM
Nu stiu de ce cred ca va puteti "duela" si fara sa va calcati pe coada. Asta ar fi in interesul celor care vor sa afle adevarul in legatura cu ce sustine fiecare. Probabil ca citarea de la surse oficiale ar ajuta :cool:
aramis_13
01-06-2012, 12:10 PM
păi știmabila a citat tocmai sursa oficială. unde ea zice că scrie. și unde eu nu văd așa ceva...
livia
01-11-2012, 01:42 PM
Eu imi fac GED-ul ca liceul nu mi la recunoscut nimeni.Il recomand tuturor care vor sa mearga mai departe la college si vor o meserie mai buna.3 luni de invatat intens da se merita-deschide multe usi.
Pentru prima data cand aud asa ceva. Cand m-am inscris la college, am aratat diploma de la liceu (insotita de traducere), au vazut ca e din alta tara, m-au trimis la biroul de studenti internationali si nu a fost absolut nici-o problema. Din toti cunoscutii care-i stiu sa fi facut scoala aici nu am auzit asa poveste, sa nu le fi recunoscut diploma de liceu.
Dorinna
01-16-2012, 08:05 AM
Jazzylady, eu am facut facultatea integral aici. Mi-au acceptat diploma de liceu din Romania fara nici o problema. Nu mai tin minte exact, dar parca am tradus-o in Romania inainte sa ajung aici. Nu am avut nici o problema cu diploma.