View Full Version : Informatii plecare Miami
alex21
02-21-2011, 12:20 PM
Sunt nou pe acest forum si am gasit aceasta sectiune ca fiind cea mai adecvata topicului meu care va fi cuprins din cateva intrebari...
1.Sa zicem ca vreau sa plec in America si anume in Miami FL.Scopul plecarii este posibilitatea de a lucra si in viitor de a face cursuri de perfectionare a aptitudinilor mele.Vreau sa plec de tot adica nu mai vreau sa revin in Romania nici macar in vizita!
Care este cea mai simpla cale si ce presupune?
2.Cunosc pe cineva care a fost in Miami impreuna cu niste prieteni si a ramas acolo deci in cazul in care nu ma descurc singur am la cine apela insa genul meu este mai singuratic pentru ca nu imi place sa apelez la nimeni sa ma ajute doar sfaturi si atat.
Este de preferat sa apelez la cineva care are o situatie stabila si cunoaste locurile?
bogdan_boby
02-22-2011, 05:28 PM
Salut tuturor!
Si eu as vrea sa ma stabilesc, insa nu am pe nimeni in US care m-ar putea ajuta pt inceput.Nu am iesit din tara niciodata,dar am citit pe aici despre Diversity Visa si obesrv ca si in cazul in care ai fi selectionat tot trebuie sa intrunesti anumite criterii.Am 23 de ani, un apartament,o masina pe numele meu si un salariu micut.Bani pt o calatorie pana acolo nu am.Cu ce sa incep?
Un sfat este bine venit ..va multumesc
Pisoi
02-22-2011, 05:56 PM
subiectul de aici s-a mai discutat si pe alte topice, va sfatuiesc sa rasfoiti forumul pe la sectiunile legate de emigrare iar daca nu va gasiti un raspuns atunci intrebati aici :ideea:
...iar ca sa va dau un imbold de inceput pot sa va spun ca doar casatoria cu cetatean US ar fi o cale mai sigura (asta in cazul in care nu castigati loteria) ...apoi viza H1b care va poate favoriza un statut permanent
...pentru inceput si o viza H2b ar fi o solutie dar cu mai putine sanse si de mai lunga durata in cazul in care se transforma in H1b:calcul:
bafta
p.s. ...in cazul ca ajungeti in US cu o viza de vizita nu va sfatuiesc sa ramaneti ilegali!
alex21
02-22-2011, 05:59 PM
Ce coincidenta, Bucuresti si eu, 23 de ani si eu!
Eu am inceput prin a citi cat mai multe pentru a intelege legea privind romanul in US.
Diversity Visa se da prin loterie am inteles si pentru 2011 si 2012 s-au inchis trimiterile de participare.
Pisoi iti multumesc pentru raspuns insa crede-ma ca citesc forumul incontinuu si am vazut ca sunt multe topicuri vechi asa ca e bine sa discutam si sa aflam pareri mai de actualitate...nu?
Loteria am inteles ca pentru anul 2013 va mai fi....ilegal nu vreau sa stau in nici un caz pentru ca nu merg sa aduc bani in tara deoarece aici nu am familie, decat pe mama pe care vreau sa o chem in cativa ani de sedere acolo si stabilire cat de cat.Prieteni am cativa si si ei vor sa plece din tara, deci in nici un caz nu plec ilegal pentru ca asa imi distrug viata acolo.
Am gasit ceva de refugiere insa nu am gasit detalii exacte si de actualitate.Am inteles ca in Canada ar merge mai bine insa...
Vreau sa un ma chinuiesc cu vize si acte si birocratie pentru ca nu suport deloc asa ceva de aceea incerc sa pot capata voia de a sta nelimitat in USA fara alte interventii exceptand primele...
De casatorit cred ca este mai greu asa din prima pentru ca nu am stat sa caut fete de acolo, eu fiind baiat!
bogdan_boby
02-25-2011, 03:31 PM
,,sunt multe topicuri vechi asa ca e bine sa discutam si sa aflam pareri mai de actualitate..." bine punctat alex21 ;) eu din octombrie am descoperit acest forum si la inceput nu stiam ca trebuie sa ma uit si la data cand au fost postate anumite articole si pareri,de aceea sunt de parere cu tine.Nu degeaba aparem si noi peste noapte aici sa cerem niste imformatii sau sfaturi legate de conditiile actuale de emigrare.Am citit si in mai postari mai vechi depre DV insa nimeni nu a detaliat o intreaga procedura,cum sa iti aranjezi dosarul,daca trebuie sa sti engleza bine,daca interviul ti-l poti alege in romana (asta daca nu sti sa vorbesti engleza),cat este costul pentru analizele medicale,taxe,viza etc...Pentru a putea sa stim de la bun inceput cam de ce buget trebuie sa dispunem inainte de a pleca la drum in caz de castig.Am mai citi ca se cere o adresa de contact unde vei locui.Si daca nu am la cine sa ma duc acolo e ca si cum degeaba am castigat la loterie? Multumesc celor care vor scrie informatii noi nu de genul s-a mai discutat cauta in postari mai vechi.
Va salut cu respect,
Bogdan
Pisoi
02-25-2011, 03:55 PM
... Multumesc celor care vor scrie informatii noi nu de genul s-a mai discutat cauta in postari mai vechi.
Va salut cu respect,
Bogdan
...bine mai bogdanele, atunci ai putintica rabdare sa apara Aramis13 ca el da informatii mult mai explicite si "personalizate" :cool:
aramis_13
02-25-2011, 05:03 PM
Pisoi, de apărut am apărut, da' întrebare e: se merită?
că io unu' nu mă apuc să fac ghiduri (nu că nu ar fi bune, Georgiana a făcut o treabă excelentă) da' vin şi întreb: pen' ce? are omu' o întrebare? dacă ştiu răspund. dacă nu ştiu, mă bag în seamă şi-mi dau cu părerea. dacă nici păreri n-am, tac din gură.
Pisoi
02-25-2011, 05:37 PM
Pisoi, de apărut am apărut, da' întrebare e: se merită?
că io unu' nu mă apuc să fac ghiduri (nu că nu ar fi bune, Georgiana a făcut o treabă excelentă) da' vin şi întreb: pen' ce? are omu' o întrebare? dacă ştiu răspund. dacă nu ştiu, mă bag în seamă şi-mi dau cu părerea. dacă nici păreri n-am, tac din gură.
...eu am vrut sa fiu "subtil" ...bine ca tu ti-ai dat sema :d
p.s. ...baieti! ...am zis eu ca aramis13 e mai explicit!
bafta