Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > Am nevoie de ajutor pentru a urma pasii pentru emigrare
View Full Version : Am nevoie de ajutor pentru a urma pasii pentru emigrare
Serban Stefana
09-15-2010, 07:04 AM
Buna, ma numesc Stefana si am nevoie de ajutor pentru a urma pasii pentru emigrare in Canada pe partea Quebec. Am citit mai multe raspunsuri date de dv. altor persoane si cand am dat click pe link, acesta nu ducea niciunde.
Daca ma puteti ajuta, vrem sa emigram toata familia odata, am facut evaluarea de care am trecut cu bine si aici ne-am impotmolit. Ce trebuie facut apoi , trebuie depusa o cerere de emigrare la ambasada? Nu stiu, am tot cautat pe diferite site-uri si nimic concret.
Deci daca ma puteti ajuta cu pasii urmati pentru emigrare v-as fii foarte recunoscatoare(dupa evaluare pe care am trecut-o).
Va multumesc!
Stefana
Ia vezi, link-ul ăsta te duce undeva? Acolo sunt toate informaţiile+ paşii:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/immigrate-settle/permanent-workers/index.html
Serban Stefana
09-16-2010, 02:37 AM
Ms de raspuns. Mi-a fost de mare folos.
Cu plăcere, să aveţi mult noroc!
Serban Stefana
09-20-2010, 11:02 AM
Am facut pasii ce trebuie urmati dupa testul de evaluare si am dat de o alta problema, nu stiu in ce cont sa platesc sau cum sa platesc taxa pentru examinare cerere certificat de selecţie .
Deci nu stiu cum sa platesc pentru a atasa la dosar chitanta, etc.
Daca poti da-mi niste detalii caci pe site-ul guvernamental nu este explicit.
Multumesc mult!
pe site-ul oficial nu se găseşte această înformaţie însă pe cel al Ambasadei Canadei în România, da:
"For residents and citizens of Romania, all fees can be paid in Euros (EUR) at designated branches of the Banca Transilvania. Please ensure the bank transaction fee has been added to the application fee. Please submit the original "Visa Link" and teller’s receipt with your application (only the original receipts are acceptable evidence of payment)."
website-ul Ambasadei îl găseşti pe pagina principală a gazdei noastre, Romanian Portal, dacă dai click pe Canada: http://www.romanian-portal.com/
Serban Stefana
09-23-2010, 07:24 AM
Nu am scris pana acum pentru ca am asteptat niste raspunsuri de la ambasada Canadei, respectiv banca Transilvaniei, si:
Am mers pe link-ul dat de tine si nu prea inteleg. Sunt mai multe modalitati de plata, eu vreau si cred ca metoda prin cont la banca Transilvania . Cei de la banca nu prea stiau ce sa-mi spuna, adica mi-au zis ca trebuie sa platesc in euro. Sa intreb daca trebuie sa platesc si comisionul de 2 euro, ei nu stiu daca trebuie sau nu platit acest comision. In schimb mi-au spus ca daca trebuie platit si nu l-am platit imi vor respinge, respectiv reface dosarul.
Am scris si la ambasada Canadei si mi-a dat link-ul dat de tine, ceea ce e corect dar nu mi-au scris nimic de comision.Ce si cum sa fac?
Iti multumesc tie FiFi pentru raspunsuri, si celor ce-mi vor rasunde,
Stefana
dacă acei €2 reprezintă comisionul bancii nu cred că te lasă să-ţi plăteşti suma fără să-i dai, dacă nu e comisionul băncii nu ştiu al cui ar fi, canadienii nu-ţi ia nici un cent în plus pe langă suma pe care trebuie să le-o plăteşti.
ai scris mai sus „metoda prin cont la banca Transilvania”, eu ştiam că nu-ţi trebuie nici un cont, efectiv mergi în persoană la bancă şi spui că vrei să plăteşti suma de...(trebuie să fie suma exactă cerută) în contul Ambasadei Canadei în vederea obţinerii vizei de rezident permanent, îi faci o copie ca după toate actele originale trimise, să ai dovadă (FOARTE IMPORTANT) şi originalul îl trimiţi în dosar împreună cu celelalte acte la Viena.
în website-ul oficial canadienii nu au nimic concret din cauză, cred, că au vazut şi ei cum stau treburile-n România, adică lucrurile, regulile şi legile se pot schimba chiar şi peste noapte. şi-or mai zice ei, canadienii, de nu dau chiar mură-n gură, „dacă-n ţara ta nu te poţi descurca să plăteşti o chitanţă, cum vei face să iei viaţa de la capăt într-o ţară cu totul şi cu totul nouă?”
Cred ca timpul e foarte pretios pentru toata lumea, indraznesc sa va cer ajutorul cu punctajul, emigrare pe Quebec. L-am facut si eu dar as vrea si o alta parere.
Aplicant principal:
-varsta: 27 ani
-studii: universitare: medicina 6 ani
-experienta in munca, profesia- medic rezident, neonatologie din 1 ianuarie 2009
-limba franceza: mediu(7/7)
-limba engleza: mediu, ceva mai bine decat franceza
-fara copii
-cunoscuti in Quebec(i-as deranja doar daca mi-ar lipsi acel punct)
Aplicant secundar:
-varsta:27 ani
-studii: universitare-ingineria mediului 2006 la Politehnica- 5 ani
-experienta in munca 0 (taximetrist de 3 ani fara carte de munca, deci nu se poate demonstra)
-limba franceza: mediu(7/7)
-limba engleza: avansat, atestat de limba, nu conteaza cred, daca e secundar
Sper ca nu am uitat nimic. Va multumesc frumos, si orice sfat e foarte bine venit. Bafta tuturor!
experienţa în muncă o să vă scadă ceva, la cunoştinţele în Canada nu mai contează prietenii, e vorba doar de rude şi care să locuiască în aceeaşi provincie pentru care aplicaţi, aşa că pică. acum nu am timp dar în weekend-ul ăsta o să trec peste punctaj să văd unde vă situaţi.
Multumesc mult fifi si spor in toate!
kiddy
09-24-2010, 12:44 PM
experienţa în muncă o să vă scadă ceva, la cunoştinţele în Canada nu mai contează prietenii, e vorba doar de rude şi care să locuiască în aceeaşi provincie pentru care aplicaţi, aşa că pică. acum nu am timp dar în weekend-ul ăsta o să trec peste punctaj să văd unde vă situaţi.
Ce punctaj fifi? Iar au schimbat astia procedura? Acum vreo luna-doua am incercat sa fac o aplicatie online pt. o cunostinta si nu mai vezi niciun punctaj, nika. Zice numai daca esti eligibil sau nu. :-S
ile, v-am făcut şi eu testul online, eu sunt mai zgârcită, am pus aproape de minimum totul şi totuşi am primit rezultatul că vă calificaţi, felicitări!
Kiddy, niciodată (cel puţin de când ştiu eu la Quebec) nu s-au afişat punctele, a fost vina mea pentru neînţelegere, m-am exprimat greşit, trebuia să-i spun că o să le fac şi eu testul online. Mi se pare că am văzut pe montreal.ro odată demult o listă cu punctele pentru fiecare secţiune dar nu ştiu de unde au luat-o cei care au postat-o acolo, pe website-ul oficial nu am vazut nimic de genul ăsta. O să dau o raită pe acolo să-mi reîmprospătez amintirile şi-ţi comunic, totuşi s-ar putea să fii fost valabilă acum foarte mult timp.
Multumesc fifi.
Ma bucur ca mi-ai scris, am avut nevoie de o parere obiectiva . Acum sunt mai increzatoare si ma apuc sa studiez forumul pentru pregatirea dosarului.
Numai bine la toti si prietenilor tai, kiddy, bafta multa!