PDA

Arată versiune întreagă : depasirea vizei in SUA



coriana
02.09.2005, 00:48
<DIV>Buna ziua !</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV> Va rog sa-mi spuneti ce consecinte poate avea o depasire a unei vize J1 de au-pairin SUA, fiind caurmare subiectul sectiunii 222(g) din legea imigratiei in SUA, asupra imigrarii in Quebec ? In ce masura acestlucru va fi nefavorabil in analiza dosarului si ulterior a interviului de imigrare in Quebec ?</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>Va multumesc !</DIV>

ovex
02.09.2005, 03:26
Daca ai stat mai mult de 6 luni ,trebuie sa prezinti un cazier ptr. acea perioada,cazier pe care trebuie sa-l obtii de la autoritatile americane.Atat.Depasirea vizei nu va afecta in niciun fel procesul de emigrare.

Roxa
03.09.2005, 04:45
Daca la momentul la care depuneti aplicatia pentru emigrare in Canada va aflati in US fara un statut legal, aplicatia dvs. va fi respinsa pentru ca, potrivit legii trebuie sa beneficiati de un statut legal in tara unde va aflati de cel putin 1 an, iar statutul dvs. trebuie sa fie legal pentru o perioada de cel putin 1 an dupa data la care faceti aplicatia.
Daca la momentul depunerii aplicatiei pentru Quebec va aflati in Romania, atunci partea franceza nu are legatura cu faptul ca dvs. in trecut ati stat ilegal in Statele Unite pentru o perioada de timp. Avind in vedere insa ca, dvs. veti prezenta documente din care va reiesi ca ati stat in US si in afara vizei( fotocopia paginilor din pasaport cu vizele de intrare si iesire), va puteti astepta la intrebari suplimentare, insa nu poate fi un motiv de a va depuncta, atita vreme cit nu ati savirsit o infractiune care sa va claseze in categoria de inadmisibilitate din punctul de vedere al canadienilor.
Dupa interviu, daca acesta este reusit, va trebui sa prezentati Police Clearance Certificate din Statele Unite pentru o sedere mai lunga de 6 luni. Este posibil sa fiti chemat/a la un alt interviu la ambasada canadiana din Bucuresti pentru a da explicatii in detaliu asupra sederii in US peste valabilitatea vizei. De regula, daca Police Clearance Certificate arata ca nu ati savirsit nici o infractiune din punctul de vedere al US, nu sint motive pentru a se cere un al doilea interviu cu oficialitatile federale.

Regards,

ovex
05.09.2005, 03:24
Daca la momentul la care depuneti aplicatia pentru emigrare in Canada va aflati in US fara un statut legal, aplicatia dvs. va fi respinsa pentru ca, potrivit legii trebuie sa beneficiati de un statut legal in tara unde va aflati de cel putin 1 an, iar statutul dvs. trebuie sa fie legal pentru o perioada de cel putin 1 an dupa data la care faceti aplicatia.






Asta nu este adevarat.Nu vreau sa creez o polemica dar poate ne dai si sursa de unde ai luat informatia asta.Poti sa trimiti aplicatia de oriunde din lume,nu conteaza daca ai stat mai mult in SUA sau in alta tara sau daca ai depasit vizele.In formularele DCS,ai la un moment dat o rubrica in care ti se cer orasele si tarile in care ai locuit in ultimii 10 ani.Nu adresa ,nu nimic,doar orasele si tarile unde ai locuit.La al doilea dosar,cel depus la Ambasada Canadei din Bucuresti,trebuie sa aduci un cazier,daca, pe operioadamai mare de 6 luni, ai stat in alta tara.Atat.


Roxa,daca detii informatia de mai sus,te rog da-ne sursa ei,daca nu revin-o cu o explicatie.

ovex
05.09.2005, 04:45
Toate conditiile cerute ptr. emigrare (travailleur permanent)le gasiti aici:


http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/francais/immigratio (http://www.immigrati&#111;n-quebec.gouv.qc.ca/francais/immigrati&#111;n/travailleur-permanent/c&#111;nditi&#111;n-requise.html) n/travailleur-permanent/condition-requise.html

Roxa
05.09.2005, 07:50
Conform Notelor asupra Procedurii de Emigrare NPI 2005-002 din 14 Februarie 2005, care se refera la modificarea procedurilor de tratament a dosarelor candidatilor independenti in functie de teritoriul unde se afla, modificare facuta si in Composante 5 GPI, chapitre 5, section 3,
se spune ca:

1.Regula generala care se aplica tratamentului dosarelor candidatilor independenti depuse in strainatate este ca orice DCS dosar depus de un candidat independent aflat in strainatate trebuie analizata de BIQ care deserveste tara de rezidenta sau aceea de cetatenie a candidatului.
Ca urmare, procedura se refera la notiunea de tara de rezidenta sau de cetatenie. Aceasta procedura se aplica doar in ceea ce il priveste pe candidatul principal.
Se va face distinctia intre tara de rezidenta si aceea de cetatenie dupa cum urmeaza:

1.Tara de rezidenta este aceea in care candidatul principal locuieste LEGAL, cu un statut altul decit cel de vizitator,la momentul la care BIQ desemnat primeste dosarul de cerere de emigrare, si unde candidatul principal a fost admis legal de cel putin 1 an.

2. Tara de cetatenie este aceea care da nationalitatea candidatului principal sau in cazul in care acesta este apatrid, tara in care acesta locuieste, alta decit tara care nu i-a conferit un statut legal.

In plus, la momentul la care un candidat aflat in strainatate, deci in afara teritoriului deservit de BIQ. i se cere ca, pe perioada procesarii dosarului sa aiba un statut legal in tara respectiva. In cazul in care, in timpul procesarii dosarului, statutul legal al persoanei se modifica, trebuie anuntat BIQ.

Tinind cont de aceasta modificare, si aplicind-o la situatia persoanei care a stat in US , reiese ca, daca aceasta se afla ilegal in US aplicatia nu poate fi primita si procesata de un BIQ atita vreme cit statutul persoanei nu intra in definitiile date de lege cu privire la tara de rezidenta sau aceea de cetatenie.
Aceasta nu exclude insa posibilitatea ca, daca persoana respectiva se afla in Romania sa poata aplica la Viena.

In speranta ca explicatia a fost clara,

Regards,

ovex
05.09.2005, 09:32
Ne poti da si sursa oficiala (un site) ? Merci.

Roxa
05.09.2005, 11:03
Sursa oficiala tocmai am citat-o : GPI 5, Chapitre 5, Section 3. Aceasta este Guide des proc

ovex
06.09.2005, 03:17
Adresa corecta este asta(accesati apoi capitolul 5):


http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/home.php (http://www2.publicati&#111;nsduquebec.gouv.qc.ca/home.php)#





Explicatii corecte sunt astea:poti trimite DCS de oriunde din lume,tara de "bastina" fiind considerata Romania daca:esti turist in tara din care trimiti DCS,daca ai doar un contract in alta tara si de acolo trimiti DCS,sau CHIAR DACA ESTI LEGAL SUA ILEGAL in alta tara decat Romania,cu conditia sa nu fi rezident sau cetatean al altei tari.


Aprecierea expusa aici pe forum:


Daca la momentul la care depuneti aplicatia pentru emigrare in Canada va aflati in US fara un statut legal, aplicatia dvs. va fi respinsa pentru ca, potrivit legii trebuie sa beneficiati de un statut legal in tara unde va aflati de cel putin 1 an, iar statutul dvs. trebuie sa fie legal pentru o perioada de cel putin 1 an dupa data la care faceti aplicatia.(roxa)


este FALSA!!!


In TRAITEMENT DES DOSSIERS A L'

coriana
07.09.2005, 00:41
Va multumesc frumos pt.raspunsuri!!!!!!!

ovex
07.09.2005, 01:22
Va multumesc frumos pt.raspunsuri!!!!!!!


Cu multa placere,oricand!

07.09.2005, 14:43
ovex are dreptate..se poate emigra in Canada kiar fiind ilegal in state...smileys/smiley32.gif