PDA

Arată versiune întreagă : Viza H3



Gabry
30.08.2005, 09:03
Salut la toata lumea. Am dat si eu de site-ul vostru si vreau sa spun
ca mi-a oferit o groaza de informatii utile, si mai ales aceea ca cei
de la ambasada nu pot refuza viza de munca H-1B. Daca nu e asa va rog
sa ma anuntati. Insa eu am o alta problema care nu am putut sa o
lamuresc doar citind mesajele voastre. E un subiect care nu prea a fost
atins. Ma refer la vizele de tip H3. A mai intrebat cineva dar nu prea
a fost lamurit. Sper ca ma lamuriti pe mine totusi, v-as fi
recunoscatoare. Mai intai sa incerc sa va lamuresc pe scurt situatia
mea. Eu am terminat anul acesta facultatea, dar din motive xyz nu am
dat licentza. Am terminat inginerie electronica, si deci daca nu am
licentza nu pot lucra ca inginer. Nu am lucrat in tara niciodata.
Intrebarile mele ar fi mai multe:

Pot aplica pentru H-1B intr-o munca specializata?

Daca nu, atunci pot aplica pentru h3?

Poate ar ajuta faptul sa stiti ca nu am dat licentza pentru ca nu am
reusit sa o termin, iar lucrarea mea era exact in domeniul in care
lucreaza si firma care ar dori sa ma sponsorizeze pentru o viza de
munca.

Deci care este varianta ideala?

Si de exemplu daca as obtine h3 pe un an sa zicem, as putea sa ma intorc sa dau licentza in februarie?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Gabry
30.08.2005, 20:57
Come on guys, nimeni nu ma ajuta si pe mine?

30.08.2005, 21:21
Gabry...din cite tin eu minte daca nu incerci nu reusesti..incerca cu h1b sau h2b....sau mai sigur..firma de vrea sa te angajeze are cu siguranta serviciile unui avocat..astia stiu legea si pe fata si pe dos..si o sa te minunezi cite posibilitati exista de nu le vezi...speranta ..asta ne tine pe drum..si nu dispera...

Gabry
30.08.2005, 22:31
Mersi Kadades pentru raspuns, de fapt pentru incurajari. Intr-un final
voi incerca normal, doar nu voi ramane acasa. Ideea e ca vreau sa fac
lucrurile perfect. Vreau sa stiu si ce vorbesc cu reprezentantul
firmei. E mult mai simplu sa ii spun eu: Ma calific pentru viza cutare
si este nevoie ca dumneavoastra sa faceti doar petitia la uscis, decat
sa ii las pe ei sa faca toata treaba, poate avocatul lor nu a mai facut
o astefel de treaba si deci ar insemna o documentare mai minutioasa
ceea ce implica timp si mai ales bani. Vreau sa ma asigur ca totul va
fi perfect si pe cat de rapid se poate. Intre timp am mai facut si eu
documentare pe diferite site-uri si cu toate acestea nu sunt complet
lamurita asa ca am sa pun intrebarile mai punctual, poate se gaseste
totusi cineva sa ma ajute.

1. In conditiile in care am terminat facultatea de inginerie (in
ultimul an am avut o medie foarte mare, cea mai mare din an - nu stiu
daca conteaza) DAR NU AM DAT LICENTA</span>, are rost ca firma sa aplice in numele meu pentru H1B? Sau mai bine zis am sanse?

2. Am vazut ca pentru training se elibereaza mai mult vize J1, de fapt
nu am vazut pe nimeni cu H3 care pe site-ul ambasadei scrie ca e este
pentru pregatire profesionala, deci training, nu? Care, deci, este diferenta intre J1 si H3????

3. Daca nu pot obtine H1b si nici H3
nu reprezinta o solutie, atunci as incerca o viza de tip H2b.
Intrebarea este ce job-uri sezoniere se afla in aceasta categorie de
H2b si care sa fie cat de cat in domeniul meu? Sau mai corect, exista
vreo lista cu job-urile care se incadreaza la viza de munca de tip H2b?

4. Viza J1 pentru training cum se poate obtine? In afara de programale
speciale pentru studenti gen ameritrex etc.. Poate firma respectiva sa
aplice in numele meu pentru o viza de tip J1.

Va rog din suflet sa imi raspundeti si mie caci vreau sa pornesc demersurile cat mai repede. Va multumesc anticipat!!!!

</span></span>

31.08.2005, 00:11
chestiile aste tehnice, numai un avocat poate sa-ti raspunda..sau cineva bagat serios in asa ceva...ceea ce-ti spuneam in legatura cu avocatul..uite eu cind am venit aici, am venit cu b2, dar cind mai uitat la cerintele de viza eu unul nu ma calificam..dar actele trimise de aici erau la fix..de aceea zic eu ca ai avea nevoie de cineva care stie toate chichitele..intreaba-l daca poti pe sorin daca poti si am mai vazut pe aici pe cineva care minca pe piine chichite de genul asta..mai uita-te pe aici..poate poate.!

Gabry
31.08.2005, 01:01
Mersi din nou pentru raspuns. Nici eu nu am stat degeaba, la intrebarea
4 mi-am raspuns, de asemenea si la 2, dar la 1 si 3 inca nu am raspuns.
Asa ca fac din nou apel la sufetelele voastre, va rog dragi forumisti,
in special pe cei avizati, ajutati-ma si pe mine sa ma lamuresc.

Poate firma sa aplice pentru mine pentru H1B daca nu am dat licentza?
Ce locuri de munca legat de domeniul tehnic se gasesc sub tutela vizei
H2B, va rog ajutati-ma si pe mine. Nu am stat degeaba, am aflat o
groaza de informatii, dar tot mai am nevoie si nu stiu unde sa le
gasesc. Nu am gasit pe ABSOLUT NIMENI cu H3. Ce sa fac?????

GNChicago
31.08.2005, 03:35
DOL (dept of Labor) publica periodic o lista de joburi de care America are nevoie. De ex. la un moment dat era un shortage de nurses si intrarea celor calificati de a fi nurse era f. usoara.


S-ar pute ca processarea vizei sa dureze si sa ai timp sa-ti dai licentza. Fara licenta cred ca te incadrezi la ultimul nivel de scoala absolvita sau si bazat pe experienta de lucru in domeniul respectiv. Avocatii te vor incarca multi bani si de obicei e bine sa pastrezi treburile personale separat de cele ale firmei ptrca mai devreme sau mai tirziu tu esti aceea care plateste. Nothing is free!

Gabry
31.08.2005, 05:02
Mersi de raspuns. Sper sa imi fie foart util ce voi gasi pe DOL.

Si totusi. Ma scuzati ca sunt foarte insistenta. Chiar nimeni nu stie
de un caz H3? Sa merg pe varianta asta? Evident ca vreau sa imi dau
licentza, dar cu ajustatul statusului voi avea grija acolo. Ideea e
daca se merita sa merg acum pe H3?

sorin
31.08.2005, 05:05
Iti sugerez sa-i trimiti un email sau PM forumistei noastre

darcy
31.08.2005, 05:08
1. In conditiile in care am terminat facultatea de inginerie (in
ultimul an am avut o medie foarte mare, cea mai mare din an - nu stiu
daca conteaza) DAR NU AM DAT LICENTA</span>, are rost ca firma sa aplice in numele meu pentru H1B? Sau mai bine zis am sanse?




Din cate stiu eu, cel putin o diploma de licenta (bachelor degree) e
necesara pt obtinerea statutului H1-B. Poate daca ai cursurile
completate si lipseste doar licenta, un avocat ar fi in stare sa iti
"argue" cazul si sa obtina un raspuns favorabil. Dar vorba celor care
au scris mai sus: avocatul e cel mai indicat sa iti raspunda la
intrebarea asta.



Ar fi bine sa ii spui reprezentantului firmei care este exact situatia ta si
avocatul lor va sti in ce fel de viza te incadrezi. Nu cred ca e
vorba de bani, bataie de cap, etc... In general firmele mijlocii si
mari, pe langa faptul ca au ele insele o echipa legala, mai sunt si
cliente permanente ale unei firme de avocatura, care firma preia
automat orice problema legata de employment.

Ei oricum asta sunt platiti sa faca (avocatii) si sa nu iti inchipui ca
daca le scrii tu in ce fel de viza te incadrezi, or sa aplice exact pt
ce spui, fara sa verifice. Orice aplicatie ii costa, deci nu or sa
riste sa aplice pt un statut, fara sa fie siguri ca te incadrezi in
conditiile acelui statut. In consecinta, normal ar fi ca tu sa le spui
situatia ta, iar ei sa determine in ce fel de viza te incadrezi si apoi
sa aplice (sau sa iti dea sfaturile legale necesare ca sa aplici tu).

Acum nu pot sa bag mana in foc ca exact asa se intampla peste tot, dar asa a fost in cazul meu.



INSA, daca tinem cont de faptul ca s-au epuizat inca de pe 10 august
vizele H1-B pt acest an fiscal, nu stiu ce relevanta mai are pt tine
toata discutia cu lipsa diplomei de licenta. Oricum firma nu mai poate
aplica (pana in aprilie parca) pt tine pt viza H1-B, chiar de ar fi sa
ai acum diploma de licenta in mana.

Pana incepe noua serie de cereri pt vize H1-B, ai tot timpul sa iti dai
licenta deci problema asta se rezolva de la sine. Iar pt alte tipuri de
viza inteleg ca nu iti trebuie neaparat diploma.



Mai cerceteaza si acest forum (http://murthyforum.atinfopop.com/4/OpenTopic), sunt acolo cazuri peste cazuri din care poti invata si eventual poti pune si tu intrebari.



Mult succes!
<!--
var SymReal&#079;nLoad;
var SymReal;

Sym()
{
window.open = SymWinOpen;
if(SymReal != null)
SymReal();
}

Sym&#079;nLoad()
{
if(SymReal&#079;nLoad != null)
SymReal&#079;nLoad();
window.open = SymRealWinOpen;
SymReal = window.;
window. = Sym;
}

SymReal&#079;nLoad = window.&#111;nload;
window.&#111;nload = Sym&#079;nLoad;

//-->

Gabry
31.08.2005, 06:54
Mersi mult pentru mesaje, incep sa am o viziune mai clara asupra
situatiei. Cat despre citit, citesc in continuare si am tot citit.
Oricum e un site super. Sper sa imi rezolv si eu problema intr-un
sfarsit.

31.08.2005, 18:06
Gabry..incerca sa iei legatura cu- transit- asta e nick-ul lui... am vazul ca le cam are cu legislatia..poate el stie mai multe

observator
01.09.2005, 02:36
Buna tuturor,


Am vazut discutziilelegate de acesttopic si tzin sa precizez ca nu se poate obtzine H1B fara ca persoana care aplica sa aiba licentza sau o experientza de cel putzin 12 ani in domeniul respectiv. Desigur exista si varianta evaluarii combinand anii de cursuri cu anii de experientza, dar asta se aplica numai in cazul in care dupa acei ani de cursuri s-a luat o diploma de obsolvire oricare ar fi ea. Parerea mea este ca Gabry ar trebui sa isi ia licentza si apoi sa caute joburi potrivite pentru viza H1B si pentru care are shanse reale. Aceea ar fi cea mai buna cale de a ajunge in US pentru ca, din H1B se poate trece la procedura de green card.In acest moment nu este "nici in car nici in carutza". De asemenea, nu merita sa vina aici cu H3 (care este si destul de greu de obtzinut) pentru ca pozitziile disponibile si potrivite pentru acest tip de viza sunt destul de jos ca nivel de pregatire si desigur si castigurile sunt pe masura.


Oricum, asa cum s-a mai spus mai sus, nu mai sunt vize H1B disponibile cel putzin pentru o perioada (e posibil sa se suplimenteze totusi, ca in fiecare an), asa ca exista timpul suficient pentru obtzinerea licentzei in cazul lui Gabry.


Mult succes!

Gabry
01.09.2005, 04:09
Multumesc din suflet doamna Milaciu pentru raspuns. Din cele citite pe
forum si din ce am mai studiat si eu in paralel m-au facut sa iau
decizia de a nu face nici un demers pana nu imi dau licenta in
februarie. Va multumesc inca o data pentru raspuns, si dumneavoastra si
celorlati!!!