Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > Emigrare Canada sau Australia?
View Full Version : Emigrare Canada sau Australia?
ronin_x
05-15-2010, 05:01 AM
Buna ziua. Am 26 de ani,termin facultatea peste 2 luni si m-am gandit sa emigrez. Am o prietena de 3 ani si locuim impreuna. Unde ar fi mai bine de emigrat? Canada sau Australia? Va multumesc.
Maximus
05-15-2010, 05:07 AM
Trebuie sa fii mai explicit si sa spui cam la ce te referi.Sint multe de luat in calcul aici, printre altele : posibilitatea de a emigra (conform cerintelor tarilor respective), clima, limba (Canada are si franceza, clima e mai rece) si bineinteles joburile.
ronin_x
05-15-2010, 12:55 PM
Ma refeream in general la toate aspectele.
Stie cineva daca emigrez pe partea franceza in Canada trebuie dat IELTS sau alt test de limba sau nu?
Nu trebuie dat nici un test, insa daca urmaresti procedurile, interviul, pentru Quebec il veti avea in limba franceza. nu e greu deloc, asa cum nimic nu e greu in viata daca iti doresti cu adevarat.
Bafta!
ronin_x
05-17-2010, 03:21 PM
Multumesc pentru raspuns fifi
missymecris
05-28-2010, 10:05 AM
Buna ziua! As vrea sa emigrez in Canada-Quebec, am citit o particica dintre mesajele dvs, am inteles ce acte trebuie sa cuprinda dosarul (I), dar nu stiu unde anume trebuie trimis-la ambasada Canadei din Viena? Este nevoie de o adresa anume, o caut pe internet , trebuie mentionat ceva anume pe plic, sau cum se procedeaza? Inainte de a-mi pregati dosarul mai este si un alt pas? Sau trebuie doar pregatite toate actele si trimise? Va rog frumos daca se poate sa-mi raspundeti,va multumesc anticipat.
Adresa de la Viena: http://www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions/vienna.asp
luciansti9
06-26-2010, 06:16 PM
Ma numesc Lucian, am 28 de ani, sunt de meserie profesor dar am lucrat in mai multe domenii(in vacante), as vrea sa vin in Canada sa studiez, sa muncesc, sa traiesc.(ideea e sa ajung acolo)Intreb:Am nevoie de o chemare pentru a ajunge acolo?Cum pot rezolva acest lucru?astept solutii la adresa de email:luciansti9@yahoo.fr
Multumesc pentru ajutor.
Bună Lucian, sper că ai primit multe soluţii pe adresa de email, dacă nu, îţi dau eu aici câteva, în cazul că te mai întorci să citeşti. Chemare/ invitaţie îţi trebuie în cazul în care aplici pentru viza de turist, iar cu asta nu poţi decât sta un timp aici şi dreptul de a lucra nu îl ai. Ca să vii în Canada, să trăieşti şi lucrezi aici ai două posibilităţi:
1. Să găseşti o firmă care să-ţi facă un contract de muncă pe cel puţin 6 luni;
2. Să aplici din România pentru rezidenţa permanentă canadiană prin procesul clasic de emigrare, despre care s-a scris aici foarte mult. Informaţii oficiale despre asta pe website-ul emigrărilor în Canada: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp
baftă!