PDA

View Full Version : Emigrare Canada sau Australia?

ronin_x
05-15-2010, 05:01 AM
Buna ziua. Am 26 de ani,termin facultatea peste 2 luni si m-am gandit sa emigrez. Am o prietena de 3 ani si locuim impreuna. Unde ar fi mai bine de emigrat? Canada sau Australia? Va multumesc.

Maximus
05-15-2010, 05:07 AM
Trebuie sa fii mai explicit si sa spui cam la ce te referi.Sint multe de luat in calcul aici, printre altele : posibilitatea de a emigra (conform cerintelor tarilor respective), clima, limba (Canada are si franceza, clima e mai rece) si bineinteles joburile.

ronin_x
05-15-2010, 12:55 PM
Ma refeream in general la toate aspectele.
Stie cineva daca emigrez pe partea franceza in Canada trebuie dat IELTS sau alt test de limba sau nu?

fifi
05-16-2010, 12:13 PM
Nu trebuie dat nici un test, insa daca urmaresti procedurile, interviul, pentru Quebec il veti avea in limba franceza. nu e greu deloc, asa cum nimic nu e greu in viata daca iti doresti cu adevarat.
Bafta!

ronin_x
05-17-2010, 03:21 PM
Multumesc pentru raspuns fifi

missymecris
05-28-2010, 10:05 AM
Buna ziua! As vrea sa emigrez in Canada-Quebec, am citit o particica dintre mesajele dvs, am inteles ce acte trebuie sa cuprinda dosarul (I), dar nu stiu unde anume trebuie trimis-la ambasada Canadei din Viena? Este nevoie de o adresa anume, o caut pe internet , trebuie mentionat ceva anume pe plic, sau cum se procedeaza? Inainte de a-mi pregati dosarul mai este si un alt pas? Sau trebuie doar pregatite toate actele si trimise? Va rog frumos daca se poate sa-mi raspundeti,va multumesc anticipat.

fifi
06-05-2010, 06:36 AM
Adresa de la Viena: http://www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions/vienna.asp

luciansti9
06-26-2010, 06:16 PM
Ma numesc Lucian, am 28 de ani, sunt de meserie profesor dar am lucrat in mai multe domenii(in vacante), as vrea sa vin in Canada sa studiez, sa muncesc, sa traiesc.(ideea e sa ajung acolo)Intreb:Am nevoie de o chemare pentru a ajunge acolo?Cum pot rezolva acest lucru?astept solutii la adresa de email:luciansti9@yahoo.fr
Multumesc pentru ajutor.

fifi
07-04-2010, 07:38 AM
Bună Lucian, sper că ai primit multe soluţii pe adresa de email, dacă nu, îţi dau eu aici câteva, în cazul că te mai întorci să citeşti. Chemare/ invitaţie îţi trebuie în cazul în care aplici pentru viza de turist, iar cu asta nu poţi decât sta un timp aici şi dreptul de a lucra nu îl ai. Ca să vii în Canada, să trăieşti şi lucrezi aici ai două posibilităţi:
1. Să găseşti o firmă care să-ţi facă un contract de muncă pe cel puţin 6 luni;
2. Să aplici din România pentru rezidenţa permanentă canadiană prin procesul clasic de emigrare, despre care s-a scris aici foarte mult. Informaţii oficiale despre asta pe website-ul emigrărilor în Canada: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp
baftă!