PDA

View Full Version : emigrare Canada pentru studii

captariualexandra
05-04-2010, 08:35 AM
Buna ziua!

(Imi cer scuze pentru primul thread)

As avea anumite intrebari legate de emigrarea in Canada, daca imi puteti raspunde, va rog :

1. Sunt inca la liceu, clasa a 11a, am doar 18 ani si as dori foarte mult sa plec in Canada, in Quebec, pentru a urma Facultatea de Drept (vorbesc destul de bine franceza, plus ca in vacanta de vara o sa ma pregatesc intensiv pentru asta ). Ma gandeam sa incep inca din iunie-iulie formalitatile, dar nu prea stiu care ar fi sansele sa primesc viza, avand in vedere faptul ca voi avea doar diploma de Bac, ca plec singura, fara familie si ca nu am practicat nici o meserie pana acum . (insa am un prieten acolo si voi sta cu familia lui).
Nu stiu daca tinerii studenti, cum voi fi eu, au vreo sansa sa emigreze in Quebec, Canada.

2. De asemenea as dori sa stiu daca pot fi acceptata in programul de imprumut si burse de studii oferit de Guvernul din Quebec ca imigranta sau studenta straina?

3. Precizez faptul ca dosarul pentru admitere la Universitate (si anume cea din Sherbrooke) trebuie depus in Januarie 2011 pentru sesiunea din toamna 2011, iar eu voi obtine diploma de Bac in Iunie-Iulie 2011. Stiu ca se acorda 3-4 luni pentru a putea face rost de toate documentele necesare dosarului, insa nu imi vor fi de ajuns 4 luni.
Stiti cumva cum as putea face pentru a putea fi admisa pentru sesiunea din toamna? (Desigur ca exista si cea din iarna, unde dosarul trebuie depus din martie, insa nu as vrea sa astept atat de mult).

Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

fifi
05-23-2010, 01:32 PM
Cred că-i cam târziu să-ţi răspund, dar dacă mai dai pe aici şi citeşti, dacă nu ai găsit răspunsurile prin alte părţi, DA, se pot toate însă tre' s-o iei pe paşi mititei, întâi aplică la instituţiile de învăţământ din Canada, după ce eşti acceptată, ţii legătura cu ei şi întrebi la ei toate detaliile sau studiază website ul oficial, special pe problema ta: http://www.cic.gc.ca/english/study/index.asp

baftă, că' este! :)

captariualexandra
06-08-2010, 06:20 PM
Totusi am primit raspuns! Multumesc frumos pentru informatii.. M-am gandit mai bine si am trimis deja dosarul in Canada pentru colegiu... Am avut de dat un examen...trimit rezultatul si astept sa vad daca ma primesc sau nu acolo:)

fifi
07-11-2010, 11:47 AM
Îţi ţin pumnii, să vii să ne spui ce ai făcut, dacă ajungi prin Toronto bem o cafea.

cattoc
10-18-2010, 05:06 AM
Sunt foarte curios si eu ce se intampla, sper sa reusesti.