PDA

View Full Version : informatii viza de emigrare in Quebec

delmy16
03-03-2010, 05:46 PM
Buna,
Sunt noua pe acest forum, dar am citi aprope toate postarile voastre referitoare la emigrarea in Canada. Multe dintre informatii sunt foarte utile si de aceea m am ganditi sa va intreb si eu cate ceva, poate ma puteti ajuta.
Sunt cu prietenul meu in SUA, veniti cu un program de internship pe viza J1. Viza mea expira in mai si a lui anul viitor in februarie. Intrebarea mea este daca aplicam pt o viza de emigrare in Quebec sapatamana aceasta o sa primim un raspuns in 4 luni, pentru ca eu sa nu fiu nevoita sa ma intorc in tara si sa astept acolo raspunsul?
Am uitat sa mentionez ca amandoi am absolvit facultatea in domeniul Management General, vorbim engleza la nivel avansat, insa cu franceza stam cam prost. Ar fi limba un impediment foarte mare pt interviu? Avem oricum timp sa mai aprofundam pana atunci.
Din cate am inteles din postarile voastre ar fi indicat sa fiu legal aici in tot timpul perioadei procesarii aplicatiei mele.

Va multumesc si astept un raspuns

aramis_13
03-03-2010, 05:52 PM
ai postat odată acelaşi mesaj şi nu ţi-a răspuins nimeni. oare de ce?

nici cei care emigrează prin re-întregirea familiei nu obţin o viză de emigrare în 4 luni. aşa că răspunsul este nu, nu poţi obţine o viză de emigrare în Canada în 4 luni.

delmy16
03-04-2010, 09:15 AM
Referitor la intrebarea ta "de ce nu mi a raspuns nimeni?" nu inteleg nici eu pt ca am inteles ca acesta e un forum in care putem adresa intrebari legate de emigrare in Canada, iar cei care stiu raspunsul o sa ti dea reply.
Am intrebat doar dc e posibil sa o primesc in 4 luni, pt ca toata lumea spune ca aplicatiile pt Quebec merg mai usor dar nimeni nu spune aprox cat dureaza. Daca nu mi a rsp nimeni nu aveam cum sa deduc care ar fi fost rasp lor, corect?
Al doilea lucru pe care l am intrebat e dc aplic acum si in mai ies din viza, trebuie sa ma intorc in Romania sau pot ramane aici pana la finalizarea dosarului?
Multumesc si sper sa fie cineva care sa stie rasp

aramis_13
03-04-2010, 11:06 AM
trebuie sa te intorci in Romania. sederea in SUA nu are de a face cu aplicarea pentru viza de Canada, nu te trece in pending.

fifi
03-04-2010, 06:00 PM
Nici nu trebuia să citeşti neapărat topicele de aici, doar dacă erai atentă, pe website-ul oficial spune că poţi aplica din US dacă ai cel puţin încă un an de şedere legală acolo din momentul în care ai depus dosarul, deci cam atât durează. În cazul vostru, nu numai tu trebuie să te întorci în Ro ci şi soţul tău, pentru interviu, in cazul în care ajungeţi până acolo. Baftă la franceză, o să aveţi nevoie!

jony
10-14-2010, 12:08 PM
salut.vreau sa va intreb daca am vreo sansa la viza de emigrare daca am fost in sua si am stat peste viza.pt ca mi-am depus si eu actelept emigrare

fifi
11-13-2010, 05:11 AM
Bună Jony, depinde de cât de mult ai stat peste viză în state, dacă ai stat mulţi ani e cam grav căci trebuie să le spui un motiv care nu a ţinut de alegerea ta, nicidecum să audă că ai stat ca să faci un ban, motive economice, pe care nu le acceptă nici la emigrarea în Canada. Câteva sugestii din partea mea ar fi:
- pentru o perioadă scurtă de câteva luni, neînţelegeri cu viza sau dacă e cazul promisiuni din partea unui angajator neserios că-ţi prelungeşte sau reînoieşte contractul de muncă sau că aplică pentru permisul de lucru;
- pentru o perioadă mai mare, motive personale gen implicarea într-o relaţie cu o persoană din state care nu a evoluat în cele din urmă aşa cum trebuia.

poate am greşit la sugestii, nefiind prea mult în temă cu legile de emigrare în US, fapt pentru care apelez la corecturile de rigoare din partea forumiştilor care locuiesc în US şi cunosc mai bine aceste probleme, pentru tine, Jony, deşi mă repet, este foarte important la emigrarea în Canada să nu le dai de înţeles că ai rămas ilegal pe motive economice.

Numai bine!

cristina981
12-05-2010, 05:33 AM
@ DELMY16 & CO.

http://www.mycanadaimmigration.com/new.htm#ROMANESTE

info nou despre emigrarea in canada: partea federala + quebec.

incercati si alte forumuri precum montreal.ro , vancouver.ro , calgary.ro (defapt e cam unu si acelasi)........au mult mai multe info ...cu tot cu acte si formulare ce trebuiesc completate si trimise la vienna si apoi la bucuresti.
multa bafta.
PS ...pacat ca nu am emigrat pe partea federala. stiam ca dureaza mai mult. acum, de cateva luni tot aobserv si am auzit de la o verisoara din canada, ca se pleaca mult mai repede prin federala decat prin quebec. desi prin quebec, taxele sunt mai mici. asta e, bine ca plec totusi! ...au trecut 12 luni de la primul dosar sosit la viena ...si acum astept doar invitatia pt viza si viza. ca si multi altii de pe forumurile mai sus amintite, nu mai am nimic de facut...si asteptarea asta pe ultima suta e infinit mai grea decat cea de la un dosar la altul... :))
multa bafta si rabdare cat cuprinde!

cristina981
12-05-2010, 07:37 AM
http://www.canadavisa.com/canadian-immigration-processing-times.html

pe siote-urile oficiale gasiti cam cat dureaza emigrarea. de obicei e calculata pe etape, nu per total. ..
sau dati un search pe goagala 'processing times applications for a quebec selection certificate' (adica pt cat dureaza lucrul la dosarul 1, din mom ce ei il primesc la viena si pana va vedeti cu acest CSQ in mana) ...fara de care nu puteti trece la etapa 2-a: trimitearea dosarului 2... alte acte trimise, de data asta la bucuresti. ca sa vedeti cat dureaza de la primirea de catre ei al D2 si pana la Viza, puteti da pe google un search "processing times for applications to the government of canada for permanent residence".
sper sa va fie de ajutor info astea..

cristina981
12-05-2010, 07:54 AM
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37106.pdf ....info despre ce acte tre sa contina primul dosar, foto pe fond MAT, nu lucios (ca sa nu iasa cu umbre etc), alb, info despre medicale.. si tot pe acelasi site, gasiti absolut tot tot tot despre emigrare. :)

fifi
12-12-2010, 08:28 AM
@ DELMY16 & CO.

http://www.mycanadaimmigration.com/new.htm#ROMANESTE

info nou despre emigrarea in canada: partea federala + quebec.

incercati si alte forumuri precum montreal.ro , vancouver.ro , calgary.ro (defapt e cam unu si acelasi)........au mult mai multe info ...cu tot cu acte si formulare ce trebuiesc completate si trimise la vienna si apoi la bucuresti.
multa bafta.
PS ...pacat ca nu am emigrat pe partea federala. stiam ca dureaza mai mult. acum, de cateva luni tot aobserv si am auzit de la o verisoara din canada, ca se pleaca mult mai repede prin federala decat prin quebec. desi prin quebec, taxele sunt mai mici. asta e, bine ca plec totusi! ...au trecut 12 luni de la primul dosar sosit la viena ...si acum astept doar invitatia pt viza si viza. ca si multi altii de pe forumurile mai sus amintite, nu mai am nimic de facut...si asteptarea asta pe ultima suta e infinit mai grea decat cea de la un dosar la altul... :))
multa bafta si rabdare cat cuprinde!

http://www.canadavisa.com/canadian-immigration-processing-times.html

pe siote-urile oficiale gasiti cam cat dureaza emigrarea. de obicei e calculata pe etape, nu per total. ..
sau dati un search pe goagala 'processing times applications for a quebec selection certificate' (adica pt cat dureaza lucrul la dosarul 1, din mom ce ei il primesc la viena si pana va vedeti cu acest CSQ in mana) ...fara de care nu puteti trece la etapa 2-a: trimitearea dosarului 2... alte acte trimise, de data asta la bucuresti. ca sa vedeti cat dureaza de la primirea de catre ei al D2 si pana la Viza, puteti da pe google un search "processing times for applications to the government of canada for permanent residence".
sper sa va fie de ajutor info astea..

eu apreciez postările şi iniţiativa ta de ajutor, cristina981, sunt sigură că şi cei cărora le adresezi aceste mesaje apreciază, o singură remarcă aş avea, cele două link-uri postate de tine mai sus sunt NEOFICIALE, adică un fel de radioşanţ, internetul e plin de astfel de „bârfe”, necunoscătorii pot lua de bune aceste informaţii şi nu prea e bine, DELOC!