PDA

Arată versiune întreagă : De la capat......



anaeli
08.01.2010, 08:23
Salut toti forumistii si toti romanii plecati in state. Nici nu stiu cu ce sa incep. Am 31 ani, iar sotul meu are 36. Nu avem copii si nici o proprietate in Romania. Locuim in prezent cu chirie si lucram in domeniul medical ca asistenti. Asta de vreo 10 ani incoace. Stiu din ce am citit ca e foarte greu sa echivalezi niste diplome in domeniu avand in vedere ca daca eu mai pricep cate ceva la engleza, sotul meu e total pe dinafara. Dar asta e alta poveste. Ceea ce ne dorim e sa plecam, dar nu stiu de unde sa incep. E foarte greu sa speri la ceva din moment ce nu dispui de bani. Nu ne pasa ce muncim atata timp cat ne gasim de munca. Ii rog pe cei ce au fost in aceeasi situatie sa ne ajute cu niste pareri. Acte, hartii, vize, dosare de emigrare. Nu stiu daca e bine sa cautam singuri de munca de aici, sa apelam la vreo firma, sa depunem acte de emigrare. Multumesc anticipat.

Maximus
08.01.2010, 13:35
Pentru voi, fara nimic, acte, bani, rude, cred eu ca cel mai bine e sa plecati prin visa de munca, deci tip H.
Mai departe nu stiu, sa-si dea altcineva cu parerea prin ce firme ,etc. Oricum, la firme trebuie un comision...
Laur

anaeli
09.01.2010, 15:13
Mersi mult ca ai citit Laur. Stiu ca trebuie un comision pt. firme. Acum nu iti imagina ca suntem chiar cheli, asa de 1000 sau 2000 de euro nu e problema. Eu ma refeream la sume de 10000 euro. Ca SUA nu e Italia. Asta nu stiu nici eu. Ti-am zis. De unde sa incep. Ce firme. SERIOASE. :-?

divo
09.01.2010, 15:41
Salut toti forumistii si toti romanii plecati in state. Nici nu stiu cu ce sa incep. Am 31 ani, iar sotul meu are 36. Nu avem copii si nici o proprietate in Romania. Locuim in prezent cu chirie si lucram in domeniul medical ca asistenti. Asta de vreo 10 ani incoace. Stiu din ce am citit ca e foarte greu sa echivalezi niste diplome in domeniu avand in vedere ca daca eu mai pricep cate ceva la engleza, sotul meu e total pe dinafara. Dar asta e alta poveste. Ceea ce ne dorim e sa plecam, dar nu stiu de unde sa incep. E foarte greu sa speri la ceva din moment ce nu dispui de bani. Nu ne pasa ce muncim atata timp cat ne gasim de munca. Ii rog pe cei ce au fost in aceeasi situatie sa ne ajute cu niste pareri. Acte, hartii, vize, dosare de emigrare. Nu stiu daca e bine sa cautam singuri de munca de aici, sa apelam la vreo firma, sa depunem acte de emigrare. Multumesc anticipat.
De ce nu incercati sa cititi sub-forumul de vize si emigrare in SUA de pe pagina principala, va faceti o idee despre cum e sistemul de vize in SUA si apoi puteti avea optiuni.
Altfel picati in categoria "para malaiatza". Spor la citit.
:-h

usdream
09.01.2010, 16:31
Daca stiti franceza aplicati pt emigrare in Canada, pe partea franceza (Quebec), si in 6-12 luni sunteti acolo, cu toate drepturile.

anaeli
10.01.2010, 00:59
Am citit tot forumul inainte de a pune intrebari, dar tot e greu sa incepi. De asta va si intreb mai exact de unde sa incep. Am vazut si cum e cu sistemul de vize, dar probabil ca voi cei care sunteti deja acolo, stiti mai bine cum stau lucrurile. Nu stiu ce sanse ai , ca la 30 si ceva de ani sa emigrezi pe drumul cel bun. Am niste prieteni in San Francisco, credeti ca daca ne-ar gasi de lucru, am putea sa plecam cu vize de lucru din partea angajatorilor sau ii pun degeaba la cautat?

Maximus
10.01.2010, 04:14
Am citit tot forumul inainte de a pune intrebari, dar tot e greu sa incepi. De asta va si intreb mai exact de unde sa incep. Am vazut si cum e cu sistemul de vize, dar probabil ca voi cei care sunteti deja acolo, stiti mai bine cum stau lucrurile. Nu stiu ce sanse ai , ca la 30 si ceva de ani sa emigrezi pe drumul cel bun. Am niste prieteni in San Francisco, credeti ca daca ne-ar gasi de lucru, am putea sa plecam cu vize de lucru din partea angajatorilor sau ii pun degeaba la cautat?

Viza de munca iti da si drept de rezidenta.Prietenii pot cauta un angajator acolo care sa faca demersurile.
Comisioanele firmelor sint de ordinul sutelor, nu miilor sau zecilor de mii de euro sau dollari.
E buna si ideea cu Canada, depinde de voi ce vreti.

anaeli
10.01.2010, 06:38
Pi asta zic eu Laur...e foarte greu cu viza de munca. Si nu stiu cum mai e in 2010,,,,:thinking:

divo
10.01.2010, 12:01
Viza de munca iti da si drept de rezidenta.Prietenii pot cauta un angajator acolo care sa faca demersurile.
Comisioanele firmelor sint de ordinul sutelor, nu miilor sau zecilor de mii de euro sau dollari.
E buna si ideea cu Canada, depinde de voi ce vreti.

Chiar asa Laurica? Bazat pe ce ai dreptul asta? :thinking:

Maximus
10.01.2010, 13:23
Chiar asa Laurica? Bazat pe ce ai dreptul asta? :thinking:

(viza de munca) Nu este visa dual intend? Daca doresti sa aplici ,poti aplica pentru Green card? :thinking:

sorin
10.01.2010, 13:31
(viza de munca) Nu este visa dual intend? Daca doresti sa aplici ,poti aplica pentru Green card? :thinking:
numai in cazul vizei H1B, nu si H2B care este tot viza de munca ;)

divo
10.01.2010, 14:04
(viza de munca) Nu este visa dual intend? Daca doresti sa aplici ,poti aplica pentru Green card? :thinking:
Laurica ,la vizele de munca ANGAJATORUL este cel care aplica la GC. Tu ca persoana nu poti face nimik decat sa astepti si eventual sa te rogi . Teoretic se poate trece din orice viza de munca in GC, dar practic cam din H1B . Si chiar si asa daca esti incadrat la o categorie mai jos de EB2 dureaza ani buni-intre 3 si 5 ani minim- timp in care tre' sa-ti mentii statutul legal in US.
Laurica nu ti-ai facut temele cum trebuie.
:-h
Edit: mai exista si viza L1 din care se trece in GC . Ce vroiam sa subliniez este ca se poate trece in GC prin employment din orice viza(H2B,F1,J1 etc), deoarece GC este pentru un job viitor. Importanta este categoria la care se poate incadra potentialul aplicant.

Maximus
11.01.2010, 02:08
Viza de munca iti da si drept de rezidenta.Prietenii pot cauta un angajator acolo care sa faca demersurile.
Comisioanele firmelor sint de ordinul sutelor, nu miilor sau zecilor de mii de euro sau dollari.
E buna si ideea cu Canada, depinde de voi ce vreti.


Laurica ,la vizele de munca ANGAJATORUL este cel care aplica la GC. Tu ca persoana nu poti face nimik decat sa astepti si eventual sa te rogi . Teoretic se poate trece din orice viza de munca in GC, dar practic cam din H1B . Si chiar si asa daca esti incadrat la o categorie mai jos de EB2 dureaza ani buni-intre 3 si 5 ani minim- timp in care tre' sa-ti mentii statutul legal in US.
Laurica nu ti-ai facut temele cum trebuie.
:-h
Edit: mai exista si viza L1 din care se trece in GC . Ce vroiam sa subliniez este ca se poate trece in GC prin employment din orice viza(H2B,F1,J1 etc), deoarece GC este pentru un job viitor. Importanta este categoria la care se poate incadra potentialul aplicant.
Eu am scris mai pe scurt, dar in mare cam acelasi lucru...Nu vad unde e problema.
Oricum e mai bine pentru ca si tu si Sorin ati explicat mai pe larg (si mai bine) situatia.:aplause:
Laur

anaeli
11.01.2010, 04:52
Multumesc de explicatii. In afara de vize de munca ma poate ajuta la ceva faptul ca am 2 prietene acolo? Sau asta se ia in calcul parca, numai daca aplicam pt vize de turisti? ca si adresa.

Maximus
11.01.2010, 15:50
Sa raspunda aia mai dastepti! Noi aia micii, sa batem din palme

anaeli
11.01.2010, 16:06
Ai dreptate. De-aia pun intrebari.:thinking: