PDA

Arată versiune întreagă : emigrare canada prin sponsorizare de sot



09.08.2005, 05:54
am o intrebare, stie careva cat dureaza procesarea actelor pentru emigrare in canada prin sponsorizarede sotie odata ajunse la bucuresti? Stiu ca pe site-ul cic spune ca in medie 6 luni, dar a mai trecut cineva prin situatia asta? te mai cheama la interviu? ca am auzit ca e posibil sa nu te cheme, si daca te cheama cum se deruleaza interviul? si viza ti-o pune pe loc sau mai dureaza dupa interviu?


as fi foarte recunoscator pentru ceva informatii de la cei care au trecut prin aceasta situatie. va multumesc anticipat

mihaela75
29.08.2005, 12:09
dureaza cal putin 6 luni si te cheama la interviu ca sa dovedesti ca ai o casatorie pe bune adica comunicati tot timpul,aveti cont bancar comun,aveti asigurare de viata cu unul din soti beneficiar etc.Daca dosarul e facut de un specialist in imigrari n-ai de ce sa te temi daca e facut de sotia ta,trebuie sa va asigurati ca dosarul e full de dovezi despre mariajul vostru.Viza se pune pe loc in ziua interviului.Bafta!!!!

Crissa
17.11.2005, 09:36
Ciao vertical,


eu voi pleca pe 16 dec prin sponsorizare de sot. el a depus dosarul din canada undeva in mai. la inceputul lui noiembrie am primit scrisoarea de accept. deci in jur de 6 luni. alte dovezi decat cateva poze de la cununia civila nu am avut, dar poate a fost un avantaj faptul ca suntem amandoi din acelasi oras. nu am mai trimis nici o dovada in rest. in schimb sotul a trebuit sa faca dovada unui cont acolo pe numele lui.


mult succes

ovex
17.11.2005, 20:52
dureaza cal putin 6 luni si te cheama la interviu ca sa dovedesti ca ai o casatorie pe bune adica comunicati tot timpul,aveti cont bancar comun,aveti asigurare de viata cu unul din soti beneficiar etc.Daca dosarul e facut de un specialist in imigrari n-ai de ce sa te temi daca e facut de sotia ta,trebuie sa va asigurati ca dosarul e full de dovezi despre mariajul vostru.Viza se pune pe loc in ziua interviului.Bafta!!!!


Albastru- esti casatorit si GATA!in afara faptului ca sotul trebuie sa aiba un cont in Canada singura dovada in acest sense certificatul de casatorie!


Rosu-Ce poate faceun "specialist" in emigrari mai mult dect tine?Pai uite acum ai raspuns unui forumist si i-ai dat aceste informatii de mai sus,da?Tot atat de bine poti sa stai pe forum si sa iei toate informatiile de care ai nevoie si daca nu stii,sa intrebi,in mod sigur ti se va raspunde!Chiar as vrea sa-mi raspunzi,te rog,la intrebarea asta:ce poate sa faca un "specialist" in emigrari mai mult decat tine?Intre noi fie vorba,sunt convins ca mare parte din ei isi fac veacul pe aceste forumuri de unde isi iau informatii si date si apoi se dau specialisti,iau o gramada de banidar stii la ce sunt specialisti?LA GARGARA!

mihaela75
18.11.2005, 04:09
Nu, daca vrei sa dovedesti casatoria doar cu certificatul e destul de riscant.Ei vor dovada unei legaturi stabile si durabile nu doar hartia care se scoate intr-o zi de la primarie.De asta te si cheama la interviu sa vada cat de bine va cunoasteti unul pe altul.


Eu ma refer la specialisti adevarati in emigrari care au lucrat in oficiul de emigrare.La avocati care au sute de dosare reusite.De fapt ,cum sotia e deja in Ca. ma gandeam ca avocatul va fi de aici.Legile emigrarii si ce e postat pe site nu e destul,sunt dedesubturi care numai avocatii unsi cu toate alifiile le stiu si-ti fac un dosar de te minunezi si tu.


Bineinteles ca poti incerca si singur,aduni informatii si-ti faci singur cazul.Dar eu stiu ce-nseamna asteptarea si sa te amane inca 6 luni ca nu ai stiu eu ce hartie e dureros.

ovex
18.11.2005, 08:19
Nu, daca vrei sa dovedesti casatoria doar cu certificatul e destul de riscant.Ei vor dovada unei legaturi stabile si durabile nu doar hartia care se scoate intr-o zi de la primarie.De asta te si cheama la interviu sa vada cat de bine va cunoasteti unul pe altul.


Legal pe ce te bazezi cand afirmi asta?


Eu ma refer la specialisti adevarati in emigrari care au lucrat in oficiul de emigrare.La avocati care au sute de dosare reusite.De fapt ,cum sotia e deja in Ca. ma gandeam ca avocatul va fi de aici.Legile emigrarii si ce e postat pe site nu e destul,sunt dedesubturi care numai avocatii unsi cu toate alifiile le stiu si-ti fac un dosar de te minunezi si tu.


Poti sa dai un exemplu?


Bineinteles ca poti incerca si singur,aduni informatii si-ti faci singur cazul.Dar eu stiu ce-nseamna asteptarea si sa te amane inca 6 luni ca nu ai stiu eu ce hartie e dureros.


Nu am auzit sau citit depreun motiv care sa duca la o amanare de 6 luni in cazul unei parenari,cand de fapt,parenarea in sine dureaza maxim 6 luni.Poate dai si aici un exemplu.Tot ce afirmi,exemplifica!ar pute fi in folosul multor oameni....

mihaela75
18.11.2005, 11:29
Nu-mi vine sa cred...chiar nu stii care e scopul interviului?Pai de ce te intreaba pe care parte a patului dormi si ce pasta de dinti folositi,ca sa le place lor sa se bage in intimitatea omului?


Exemplu de avocat super in emigrari pot sa dau dar din pacate nu din Ro.,nu ca acolo nu sunt buni( doamne fereste) ci ca n-am avut ocazia sa apelez in tara.


Daca-ti faci dosarul singur e f. usor sa omiti o hartie si te trezesti acasa cu scrisoare ca tre' sa o duci.Asta inseamna ca dosarul tau e in " pending" si nu stii cand au ei chef sa se ocupe de el.

ovex
18.11.2005, 20:15
smileys/smiley5.gif

abby
01.06.2007, 07:55
acum am ajuns sa citesc discutia voastra ,spuneti-mi va rog cum poate sotul meu sa ne cheme la el in canada [alberta]?e plecat abia de o luna smileys/smiley117.gifcu contract de munca dar e asa de greu........nu stiu ce acte trebuie facute pt a ne lua pe mine si pe copil la el.va rog ajutatima

Pisoi
01.06.2007, 08:07
abby, bine ai venit pe forumsmileys/smiley4.gif


discutia anterioara a avut loc in 2005...deci nu mai e de actualitatesmileys/smiley18.gif...totusi ai rabdare, se va gasi cineva sa-ti raspundasmileys/smiley2.gif


p.s. la orice topic vrei sa postezi este bine sa te uiti si la data ultimei postari

fifi
01.06.2007, 08:52
buna, abby si bine ai venit pe forum smileys/smiley1.gif


sotul tauva poate aduce in Canada in conditiile spuse de tine numai ca invitatia trebuie facuta de compania pt care lucreaza el, in felul asta sunt sanse de reusita mai mari...


va poate invita si el dar trebuie sa aduca dovezi ca va poate intretine pe durata sederii voastre aici, printre care va fii si o scrisoare de sprijin de la compania pt care lucreaza, pot fii riscuri sa fiti refuzati la ambasada, la interviu.


oricum, in ambele cazuri, nu te poate invita numai dupa o luna de sedere in Canada, daca are contract pe un an puteti incerca dupa 4-6 luni. daca vei avea parte de un interviu, va trebui sa spui ca intentionezi sa stai pt o perioada f mica de timp (maxim o luna), ca nu ai nici o intentie sa ramai in canada si ca motivul vizitei este strict sa-ti vezi sotul de care ti-e foarte dor.


se mai poate si printr-o alta modalitate, aceea ca el fiind aici sa-ti gaseasca o companie pt care sa lucrezi si care sa-ti faca si tie contract de munca, este ideal... apoi puteti aplica impreuna pt rezidenta permanenta in canada ca familie.


bafta multa si sa aud ca sunteti impreuna cat mai curand! smileys/smiley1.gif


editez, nu sterg nimic pt ca sunt valabile si cele spuse mai inainte dar adaug ceea ce am scris in ultimul meu topic http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=952 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=9524&PN=1&get=last#95689) 4&PN=1&get=last#95689