View Full Version : romanii din CANBERRA
floricel
11-29-2009, 01:09 PM
Buna.
puteti sa imi spuneti spuneti si mie cam cati romani sunt in Canberra? tot citesc despre numarul lor mic dar pe nicaieri nu scrie cati sunt. Stie cineva?
eu o sa ajung acolo peste vreo cateva luni si eram curioasa... poate asa nu o asa ma sint singura :)
Multumesc!
:v:
danref
11-30-2009, 05:58 AM
Daca doresti sa afli o cifra exacta aici pe forum ,cu siguranta nimeni nu o sa fie in stare de asta .Doar daca "baietii cu ochi albastri " ar mai fi la "zi" asta daca ar mai avea vre-un interes sa tina astfel de evidente care si pe unde s-au mai aciuat romanii :).
Din zvonistica se aude ca ar fi extrem de putini datorita locatiei nefavorabile industriei si probabil climei f reci.Acum depinde si de voi ,cate familii de romani trebuiesc sa fie in jurul vostru ca sa nu va simtiti stingheri ca sa zic asa.Una ,doua ,noua... .
Mult succes in noua aventura australiana
floricel
11-30-2009, 02:10 PM
pai eu as vrea sa fie cat mai multi... sotul meu a fost numit preot acolo... si noua ne cam revine sarcina sa-i reunim pe romanii de acolo... pe un site citisem ca in 2007 erau cam 250 de romani. nu se specifica daca erau 250 de familii sau 250 de persoane. stiu ca in Canberra nu este organizata comunitatea cum este in Melboune sau in Sidney....
as fi vrut sa stiu daca numarul romanilor din canberra se apropie de 250 sau daca il depaseste...
multumesc !:v:
danref
11-30-2009, 02:54 PM
Pai atunci cu Doamne Ajuta inainte sa faceti tot ce va sta in putinta sa-i adunati si sa pastrati spiritul romanesc viu asta daca ar dori si cei de la fata locului.In general este foarte greu de "deal-uit" cu romanii din diaspora dar nu trebuie sa va descurajati de la o asa nobila misiune.Si in Brisbane (unde ma aflu) situatia comunitatii nu e roza iar cea din jurul Sfintei Biserici nici atat:(.
Mult succes va doresc ca ve-ti avea nevoie
daniel
floricel
12-06-2009, 03:27 PM
multumesc de sinceritate si de asemenea de incurajari...
Doamne-ajuta!
Sarbatori fericite !
Euclid
12-22-2009, 01:12 AM
Floricel,
Cred ca am mai conversat si pe alt forum...
Putei afla informatia de la una din cele mai autorizate surse: serviciul consular de pe langa Ambasada Romaniei
adresa este: ropol@cyberone.com.au
adreasa apartine doamnei Cristina Stuparu care este sotia excelentei sale Mihai Stuparu, Ambasadorul Romaniei in Australia si NZ
Doamna Cristina este o persoana foarte amabila care va va raspunde la aceasta intrebare.
Success!!!
danref
12-22-2009, 11:39 PM
Personal ma indoiesc ca doamna Cristina sa aiba informatii precise legate de numarul romanilor-australieni risipiti prin Au si Nz.Si deasemenea ma indoiesc ca aceasta sa le si fie prioritatile lor.Spre ex noi suntem aici de peste cinci ani si nu am primit nici un semn de la guvernul roman (prin intermediul ambasadei de aici) precum ca le-ar pasa de noi sau de ceva anume.Insa nici la un an de cand am facut o relocare interstate aici in Au am primit o scrisoare de la Guvern in care am fost rugati f politicos sa le enumeram motivele de ce am parasit statul lor si ce ar trebui facut ca familia mea sa revina.F interesant ,nu-i asa??
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.