PDA

View Full Version : refuz la viza !!!

glossi2009
10-31-2009, 05:38 AM
salut tuturor . a mai auzit cineva asa caz daca nu sa declarat nici intrun dosar ca sa lokuit in o tara europeana dar ei descopera lucrul acesta... pot sa iti refuze viza ???va rog cine poate sa ne sfatuie, noi am trecut deja medikalele si sintem in asteptarea vizei dar am primit un mesaj sa le confirmam perioada de timp de cind lokuim sau am lokuit in austria ... de asta noi nu leam deklarat nimik, le-am trimis acte precum noi sintem in tara si am fost aici mereu numai ca am vizitat acea tara ca turisti ... in realitate noi am fost clandestini acolo ce se va intimpla??? cine are ideie sau poate stie cum verifica ei sa ne ajute cu carevai sfaturi..merci mult

aramis_13
10-31-2009, 06:38 AM
în afară de SUA, nu se fac verificări în nici o altă ţară. dacă declari sau nu că ai stat într-o altă ţară e la latitudinea ta.

fifi
10-31-2009, 07:39 AM
Au descoperit ei asta sau voi le-aţi spus? Oricum nu mai contează, din moment ce ştiu şi v-au cerut să spuneţi perioada trebuie să le daţi un răspuns. Dacă a existat o perioadă cât de mică în care aţi fost legal acolo trebuie s-o declaraţi pe aia, dacă aţi fost tot timpul clandestini şi e vorba de o perioadă foarte mare, ani tot trebuie să declaraţi, nu vor verifica în Austria dar mi-e teamă să nu verifice în România, nu ştiu dacă la întoarcerea voastră de acolo aţi fost înregistraţi la intrarea în ţară căci de nu aţi fost puteţi declara o perioadă mai scurtă.

În orice caz, eu nu cred că vă vor refuza din această cauză, bineînţeles că nu trebuie să spuneţi că aţi lucrat acolo, ci că aţi stat tot timpul la rude, prieteni stabiliţi acolo. Dacă vă vor întreba de ce nu aţi avut viză, spuneţi că nu aţi ştiut că vă trebuie, că pe atunci lucrurile erau confuze, că nu prea ştiaţi despre ce e vorba, voi oricum nu intenţionaţi să vă stabiliţi sau să lucraţi acolo. Cât timp nu aţi săvârşit infracţiuni grave şi nu aţi avut probleme cu poliţia de acolo nu aveţi de ce să vă temeţi.

Baftă cu dosarul!

glossi2009
10-31-2009, 10:12 AM
au descoperit ei noi nu liam spus desi se cere in primul dosar , noi acum leam scris precum ca am fost o perioada de 4 7 zile inainte de intorce in tara cu pasapoartele noastre ca sa astupam cumva esirea ceia din austria neam gindit ca de acolo au descoprit ei tot ...deci lucrurile stau asa :noi am plecat in austria clandestin am esit din tara dar la intoarcere neam intors cu pasapoartele noastre ;dar acolo am stat circa 5 ani la intoarcere am facut toate actele necesare precum ca 1)sintem angajati in cimpul muncii aici si mai multe am inceput sa achitam taxele la stat de pe numele firmelor unde am indeplinit carnetele de munca de la inceput , pin aici a mers tot uns dar acum cind trebuie sa ne dea viza isi baga nasul peste tot ... inca una cit am mai stat acolo avem cumparate numere de telefoane pe numele adevarat adica cu pasaportul plus asigurare medicala tot cu pasaportul sa facut dupa care am cumparat si tehnica si cind nu eram in com.europeana le am facut devamarea adica le cumparam cu pasaportul le dadeam la microbus si le devamau apoi scoteam TVA si ne intrebam oare ce anume o fi ei descoperit ca acces am auzit ca au la tot ce vor:thinking: ... crime si probleme cu politia nu am avut absolut pe numele adevarat...merci

fifi
10-31-2009, 03:18 PM
Să sperăm că vor fii mulţumiţi cu răspunsul vostru şi nu vor investiga mai departe, totuşi să e bine să fiţi pregătiţi cu răspunsuri cât se poate de decente pentru tot felul de întrebări posibile şi să nu uitaţi că ei păstrează în recordurile lor tot ce aţi declarat, nimic nu se pierde, dacă te contrazici cu ce ai răspuns înainte trebuie să ai un argument serios. Ţine-ne la curent cu ce se mai întâmplă şi feriţi-vă să le lăsaţi impresia că vreţi să emigraţi pe motive economice, din cauza asta chiar pot refuza acordarea vizei.

aramis_13
10-31-2009, 03:29 PM
întâi scuze, abia acum am văzut că aţi postat la secţiunea de Canada şi nu la SUA (greşeala mea, am încurcat forumurile). dar chiar şi aşa, se înlocuieşte SUA cu Canada şi tot aia e.
eu sunt confuz şi nu reuşesc să înţeleg tărăşenia asta: în primul rând pentru ce fel de viză aţi aplicat? dacă voi nu aţi pomenit nimic de Austria, nu aţi fost expulzaţi (şi chiar şi în acest caz) şi nici nu aveţi cazier acolo e imposibil ca cineva să afle că aţi fost plecaţi doar pentru că v-aţi cumpărat telefoane şi asigurare medicală.
plus de asta ceea ce e şi mai confuz e
noi am plecat in austria clandestin am esit din tara
dar la intoarcere neam intors cu pasapoartele noastre

cum adică aţi plecat clandestin? aţi trecut frontiera României peste fâşie şi nu pe la punctul de graniţă? cu călăuză (sau fără, mă rog).

fifi
10-31-2009, 03:45 PM
Au aplicat din România pentru rezidenţă permanentă în Canada, probabil la secţiunea "skilled worker" unde în formulare li se cere să declare ţările unde au locuit într-o anumită perioadă de timp. Clandestini au plecat foarte mulţi înainte de intrarea în UE, o excursie la bulgari sau altă ţară şi de acolo nu era aşa de greu să „te plimbi” prin Europa, la întoarcere însă sunt înregistraţi de români, la intrarea în ţară, iar cei de la ambasada canadiană s-ar putea să aibă acces la aceste informaţii.

glossi2009
10-31-2009, 04:52 PM
Să sperăm că vor fii mulţumiţi cu răspunsul vostru şi nu vor investiga mai departe, totuşi să e bine să fiţi pregătiţi cu răspunsuri cât se poate de decente pentru tot felul de întrebări posibile şi să nu uitaţi că ei păstrează în recordurile lor tot ce aţi declarat, nimic nu se pierde, dacă te contrazici cu ce ai răspuns înainte trebuie să ai un argument serios. Ţine-ne la curent cu ce se mai întâmplă şi feriţi-vă să le lăsaţi impresia că vreţi să emigraţi pe motive economice, din cauza asta chiar pot refuza acordarea vizei.
speram si noi dar ramine de vazut leam trimis mai multe scrisori de racomandare confirme de la posturile actuale de lucru dar ... merci pentru tot dar daca a mai auzit cineva astept inca sfaturi ...

aramis_13
10-31-2009, 05:18 PM
păi ca să primeşti sfaturi trebuie să fii un pic mai detaliat, nu să ne laşi pe noi să "ghicim" ce şi cum.

fifi
10-31-2009, 09:48 PM
păi ca să primeşti sfaturi trebuie să fii un pic mai detaliat, nu să ne laşi pe noi să "ghicim" ce şi cum.

ce rău eşti, aramis_13, eşti un rău... :)

glossi2009
11-01-2009, 02:53 AM
păi ca să primeşti sfaturi trebuie să fii un pic mai detaliat, nu să ne laşi pe noi să "ghicim" ce şi cum.daca citesti de la inceput atent, iti dai seama foarte bine de situatia noastra , si daca ai ideie cum functioneaza un proces de emigrare , vad ca fifi a inteles destul de bine ...da noi am aplicat ca muncitori calificati pentru quebec daca asta nu era clar imi cer scuze si am ajuns la etapa vizei...

aramis_13
11-01-2009, 05:27 AM
ce nu îmi e clar e asta:

au descoperit ei noi nu liam spus desi se cere in primul dosar , noi acum leam
scris precum ca am fost o perioada de 4 7 zile inainte de intorce in tara cu
pasapoartele noastre ca sa astupam cumva esirea ceia din austria neam gindit ca
de acolo au descoprit ei tot

aş prefera să răspundă tot cel/cea care a scris şi ultimul mesaj: când aţi completat primele formulare la punctul 15 din background (IMM 0008 SCHEDULE 1) nu aţi trecut decât adrese din Ro? nu aţi pomenit nicăieri în vreun formular absolut nimic de Austria?

GNChicago
12-04-2009, 11:30 PM
Aramis vroiam sa te felicit pentru analiza facuta la alegerile prezidentiale, dar a venit Sorin cu pozele alea fantastice si nu vreau sa le "diluez" pentru ca acele poze vorbesc singure!
Viitorul Romaniei sta in votul de pe 6 decembrie.

Pentru a fi pe subiect, adaug ca "glossi 2009" nu prea isi da seama cum se lucreaza in era computerizata...in care-ti spune ca ai mincat usturoi dimineata si ceva miroase....daca vrei sa intri in tara respectiva, canada trebuie sa spui tot adevarul...minciuna supara enorm!
Daca ai trimis bani in Ro. din Austria, daca ai luat o viza, ai cumparat ceva cu credit card, daca ai cerut garantie la un tv sau altceva, numele tau a fost vindut si e normal ca austriecii sa tina evidenta in special a romanilor ptrca le lipsesc citeva....lebede si sunt de negasit!