Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > Intrare Canada
View Full Version : Intrare Canada
galushca77
08-18-2009, 05:01 PM
Buna ziua
Daca trebuie sa imi fac intrarea in Canada pana in Ianuare dar am viza de SUA pana in iulie 2010 si intetionez sa stau pana atunci in SUA sa fiu absolut sincera despre treaba asta- cum ca imi fac doar intrare pt ca viza va expira si ca intentionez sa merg definitv in Canada la anul sau nu?
Multumesc
kiddy
08-18-2009, 05:47 PM
Buna ziua
Daca trebuie sa imi fac intrarea in Canada pana in Ianuare dar am viza de SUA pana in iulie 2010 si intetionez sa stau pana atunci in SUA sa fiu absolut sincera despre treaba asta- cum ca imi fac doar intrare pt ca viza va expira si ca intentionez sa merg definitv in Canada la anul sau nu?
Multumesc
Pai si daca-ti faci intrarea in Canada, stai vreo 2-3 saptamani pana iti iese PRC-ul si dupa aia te-ntorci in State, nu merge?
Subscriu şi eu la ce a spus kiddy, ba chiar aş adăuga faptul că, dacă la intrare în Canada aterizeri pe un aeroport din altă provincie decât ai aplicat, îţi vor fii puse câteva întrebări la care trebuie să ai răspunsuri oarecum credibile.
galushca77
08-20-2009, 12:57 PM
Ba da merge, dar nu stiu ce sa fac cu lista de lucruri care iti vor sosii se presupune la scurt timp dupa ce ajungi tu in canada. Plus lista cu lucruri pe care le ai deja cu tine in valize ori eu daca vreau sa imi fac doar intrarea ca sa obtin cardul o sa ma foarte putine lucruri cu mine. Nu pare suspicios, ca emigrez in Canada cu un bagaj de mana?
nelamurirea mea este dac sa spun adevarul-adica intru sa imi fac o intrare inainte de a expira viza de rezident din pasaport si ca ma voi intoarce in sua unde mai am viza pana la anul in iulie sau nu....si atunci ce fa ccu listele? ce zic?
cat despre faptul daca aterizez in provincia unde am aplicat- da, am aplicat pt quebec voi ateriza in montreal deci nici o problema acolo.
kiddy
08-20-2009, 01:29 PM
Ba da merge, dar nu stiu ce sa fac cu lista de lucruri care iti vor sosii se presupune la scurt timp dupa ce ajungi tu in canada. Plus lista cu lucruri pe care le ai deja cu tine in valize ori eu daca vreau sa imi fac doar intrarea ca sa obtin cardul o sa ma foarte putine lucruri cu mine. Nu pare suspicios, ca emigrez in Canada cu un bagaj de mana?
nelamurirea mea este dac sa spun adevarul-adica intru sa imi fac o intrare inainte de a expira viza de rezident din pasaport si ca ma voi intoarce in sua unde mai am viza pana la anul in iulie sau nu....si atunci ce fa ccu listele? ce zic?
cat despre faptul daca aterizez in provincia unde am aplicat- da, am aplicat pt quebec voi ateriza in montreal deci nici o problema acolo.
Nu nu pare suspicios. Poti sa vii si cu mainile in buzunare. Ce treaba au ei?
Nu e nevoie sa le dai detaliile astea. Iti faci intrarea, dai o adresa valida unde vei primi actele, dupa care poti sa te-ntorci.
Sau eventual poti sa mai vorbesti cu cei de la Service Canada despre problema asta dupa ce ti-ai facut intrarea. La urma urmei, nu-i nimic ilegal. Atat doar sa nu depasesti perioada maxima care poti lipsi din Canada. Nu mai stiu exact, mai nou pare-mi-se 3 ani din 5.
Cat despre lista cu bunurile pe care urmeaza sa le aduci, stiam ca e valabila vreo cativa ani.
Dacă ţi-e teamă că te vor întreba de listele de lucruri, deşi eu nu am auzit încă de aşa ceva, le poţi spune că nu aţi planificat mai din timp mutarea în Canada din motive personale, dar că v-aţi hotărât în ultimul moment şi aţi lăsat o persoană de încerdere să se ocupe de trimiterea lucrurilor personale ulterior.
Ce motive personale? un prieten sau o rudă a avut un necaj şi aţi vrut să staţi cu el/ ea până îşi rezolvă problemele; ce probleme? divorţ, sănătate...
Totuşi, ca şi kiddy, cred că nu se va merge până acolo încât să se intre în astfel de amănunte, dar nu aş recomanda să le spuneţi că aţi venit doar ca să onoraţi viza şi apoi aveţi de gând să plecaţi.
Numai bine!
galushca77
08-21-2009, 07:31 AM
Multumesc de ajutor