PDA

View Full Version : Nunta in state pt cele cu K1-pregatiri acte si nu numai.

NicoletaAndJohn
08-12-2009, 05:24 AM
Mai fetelor am cautat topic despre asta dar nu am gasit.
Odata ajunse in state cu viza de logodnica cum ati facut nunta sau cum va ganditi sa faceti nunta?Ce-a de la biserica?Restaurant?Nimica?
Adica ma gandesc nu numai cu procedurile actelor..voi cum faceti?

livia
08-13-2009, 08:25 AM
Cred ca in primul rand ar trebui sa te consulti cu viitorul sot cam in ce mod vede si el lucrurile.

Inainte de casatorie, am discutat cu sotul ce variante avem. In statul nostru formalitatile durau in jur de 1 luna. Ai mei nu aveau cum sa vina oricum. In final am decis sa zburam in Las Vegas, doar noi 2. In felul asta am impuscat 2 iepuri, ne-am casatorit si am avut si o vacanta acolo. Ca am socat nitel prietenii si familia lui, e drept, insa a fost alegerea noastra si nu ne-a parut rau ca am procedat asa. Motivele principale au fost: ne doream o vacanta impreuna undeva si vroiam sa scapam cat mai repede de formalitati, acolo te casatoresti intr-o ora:).

Rainschild2007
08-14-2009, 04:44 AM
Noi vrem sa ne casatorim pe o plaja in Hawaii, intr-o ceremonie simpla, eu, el, oficiantul si poate vreo 2-3 martori. Familia mea nu are cum sa ajunga si probabil nici ai lui, avand in vedere ca nici macar nu avem o data stabilita. Mi se pare amuzant ca la inceput speram intr-o nunta pe 09.09.09, iar apoi pe 10.10... Nu stiu cand se va intampla pana la urma. Oricum ceremonia aceasta este doar pentru indeplinirea formalitatilor, avem de gand sa facem nunta cu tot tacamul la anul in Bucuresti, ca sa poata veni si ai mei si ai lui si sa fie petrecere in toata regula.

NicoletaAndJohn
08-15-2009, 01:17 AM
da este diferenta intre cucunia civila,biserica si petrecerea.
livia mi se pare super ce ati facut,ce acte v-au trebuit in Las vegas?
Ralu ma gandesc ca pt cununia civila in sua(pt ca e o nebunie totala cu actele),si un mare stres,poti face ce-a religioasa si petrecerea in ro.
dar m-am zapacit putin.daca faci cununia in usa poti calatori dupaia nu?sau nu ai voie pt o perioada de timp?

livia
08-15-2009, 08:05 AM
In Vegas am avut nevoie doar de pasaport (eu) iar sotul de driver license.
Uite aici link pentru info: http://www.accessclarkcounty.com/depts/clerk/Pages/marriage_information.aspx

Am platit o taxa de 50$ (asta acum aproape 5 ani).

Pe langa asta, daca va doriti ceva deosebit, sunt tot felul de variante, cred ca ai auzit de nuntile cu Elvis sau mai stiu eu ce vedete :) dar astea sunt optionale, doar pentru a avea certificat legal de casatorie nu ai nevoie de asa ceva.

Dupa casatorie nu ai cum sa pelci imediat in Romania, pana nu primesti drept de calatorie (asta in cazul in care aplici) sau GC nu ai cum sa iesi din state, mai corect iesi, dar nu te poti intoarce:).

Uitasem ceva, ne-a intrebat daca avem martor, am dat din umeri ca nu avem, eram doar noi 2. A chemat pe cineva de la ei si s-a rezolvat, lui i-a oferit sotul un tips. Toata chestia a durat sub 30 minute dupa care am plecat la un restaurant si-am celebrat in 2.

Inca un amanunt de care trebuie tinut cont, in Las Vegas certificatul se elibereaza pe numele avut initial. Daca doresti sa iei numele sotului mai faci o forma in plus. Noi in zapaceala noastra nu am vazut asta decat dupa ce ne-am intors acasa cand sa-mi pregatesc dosarul pentru GC, nu am am mai avut timp sa trimit formularul la ei si sa astept sa se intoarca fapt pentru care am aplicat pentru GC cu vechiul nume, in final nu l-am mai schimbat ca era un intreg balamuc.....

NicoletaAndJohn
08-15-2009, 03:27 PM
deci daca facem si noi asa scapam si noi de toata chestia cu hartiile?ca ma gandesc de exemplu daca fac cununia in oras la el,ca aia acolo poate imi cer apostila de la haga pe ceva hartii,cum cer de la ei si la noi in tara pt cununia civila...
in vegas ai nevoie numai de pasaport...
ne bagi in idei;))..zice al meu ca il corup...pacat ca lucrurile nu sunt mai simple...