Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > Viza turistica pentru Canada
View Full Version : Viza turistica pentru Canada
Vaduva Stanca
05-31-2009, 11:31 AM
123456yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Nu extras din banca, eu stiam ca trebuie sa aduca o copie dupa notice of assessment, dovada ca a platit taxele pe anul trecut. Acum dupa cum am inteles ca s-au mai imblanzit cu aceste vize de turist nu sunt sigura ca mai trebuie sau nu, stiu sigur ca nu strica pt ca el trebuie sa dovedeasca ca iti poate asigura cheltuielile pe perioada sederii tale acolo.
In acea scrisoare trebuie sa fie convingator, un paragraf ceva care sa le miste sufletul, daca forumularea e prea formala si rece n-o sa va creada. In rest ce acte iti mai trebuie uita-te pe alte topice cu aceleasi nume, s-a tot scris despre asta. Greutatea o reprezinta de fapt interviul tau si felul cum te prezinti acolo.
Bafta!
Vaduva Stanca
06-07-2009, 05:30 AM
12345678910
Dacă nu ai trimis actele pentru viză prin curierat la ambasadă, deci dacă nu există acolo la ei un dosar cu numele tău, rişti ca „respectivul formular” să fie aruncat la gunoi, sau pierdut. De obicei pt viza de Canada se aplică în persoană, interviul şi rezultatul se dau în aceeaşi zi.
Nu poţi trece în US cu viza de Canada şi nici aplica pt viza de US de pe teritoriul Canadei ci numai din România.
popoviciaas
03-11-2010, 12:13 PM
Salut,
Impreuna cu sotia si baiatul de 1.5 ani vrem sa vizitam la vara Toronto. Vom sta la nasa mea care este de 20 ani cu familia in Canada.
Noi avem 30 ani, avem un apartament si o situatie financiara buna (comparabila cu nivelul mediu din Canada). Am mai locuit cativa ani legal in Germania si ne-am intors de buna voie in Ro. Aici avem o afacere. Poate conteaza.
Credeti ca avem sanse de a obtine visa de turist? Ma intereseaza pt. max. 14 zile.
Intreb fiindca nu vreau sa-mi fac planuri aiurea.
Alte intrebari ar fi:
- vom avea invitatie de la nasa mea cum ca stam la ei. Trebuie sa contina ceva special?
- tb sa avem bilet avion dus-intors deja cumparat?
- unde anume se expune acea prelegere in functie de care iti acorda visa? In scris in vreo scrisoare sau la interviu? Ma refer la motivele vizitei, ca nu ramanem acolo etc
- la interviu mergem toti 3 odata?
Multumesc.
Aveţi şanse, 14 zile să spuneţi şi acolo că vreţi să staţi, nu mai mult, căci aveţi afacerea voastră şi trebuie să fiţi cât de repede înapoi, oricât aţi avea încredere în angajaţi sau rude nu e ca şi cum aţi fi voi acolo şi eventual dacă mai aveţi părinţi care depind de voi, stau cu voi... Ar fi totuşi un impediment, copilul, dacă 1.5 înseamnă un an şi jumătate e posibil să vă întrebe cum de-l puneţi pe avion dus-întors într-un interval atât de scurt, el oricum e mic şi nu ştie prea multe de vizitat zic, iar naşa îl poate vedea şi când vine în Ro. Am zis că e posibil, nu că aşa se va întâmpla, dacă aţi aplica fără copil şi ar ştii că rămâne acasă v-ar da cu ochii închişi viza, totuşi de vă-ntreabă ziceţi că e prea mic, e legat de soţie şi nu aveţi încredere să-l lăsaţi cu nimeni, căci vă e teamă să nu păţească ceva.
-pe lângă invitaţie, care nu trebuie neapărat să aibă caracter oficial, naşa şi naşul trebuie să pună copii xerox de pe statutul lor în Canada şi o dovadă de venituri sau plata impizitelor pe anul trecut, ca să se vadă că vă pot întreţine pe toţi 3 pe perioada şederii.
-nu trebuie să aveţi biletul de avion cumpărat, Doamne fereşte să pomeniţi de aşa ceva.
-nu e vorba de nici o prelegere, tu şi soţia trebuie să fiţi amândoi la interviu, după ce completaţi eventual dimineaţa la ambasadă formularul şi după ce aţi plătit în prealabil taxa de viză pentru toţi 3. trebuie să aveţi paşapoartele la voi şi la interviu să nu vorbiţi voi, decât să răspundeţi la întrebări. ca sfaturi: despre situaţia voastră din România sunteţi foarte mulţumiţi, iar naşa de ce nu vine ea în România să vă viziteze, fie, dacă nu a venit demult şi e mai în vârstă din motive de sănătate, medicale, dacă a venit recent în Ro, atunci vrea să vă aducă şi pe voi să vedeţi cum trăiesc ei. să aveţi eventual poze la voi, de la nuntă, botez cu naşii şi voi.
Baftă!
Edit: am scris pe alt topic dar ca să fiţi în temă cu ce presupune completarea formularului pentru viză, îl puteţi găsi aici şi eventual completa dinainte: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5257B.PDF
iar ghidul întreg, aici: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5256ETOC.asp
popoviciaas
03-12-2010, 04:27 AM
Multumesc mult.
Este f. detaliat si cred ca va ajuta mult.
popoviciaas
05-04-2010, 09:48 AM
Vineri depunem dosarul.
Dupa cate am citit pe site nu avem vreun avantaj daca mergem in persoana la ambasada sau lasam dosarul in mail-box si asteptam sa ne contacteze ei. Cred ca o sa-l lasam in cutia postala sau trimitem prin curier.
As mai avea cateva intrebari:
- am citit ca actele trebuie sa fie traduse in engleza/franceza. Problema este ca sunt multe acte, ce facem le traducem pe toate sau putem si in romana sa le depunem. Ex: cartea de munca, concediu la firma, actul de proprietatea al casei, extrasul de cont bancar, noi suntem actionari si la 2 firme. Traducem actele constitutive?
Daca trebuie toate traduse este nasol de tot, sunt foarte multe. In acest caz probabil ca trebuie traduse la un traducator legalizat. sa trimitem si varianta in romana impreuna cu varianta tradusa?
- dosarul fizic cum trebuie sa arate. poate fi un plic A4 cu toate actele in el?
Multumesc si astept un raspuns.
popoviciaas
05-05-2010, 11:01 AM
poimaine vrem sa depunem dosarul. va rog imi poate raspunde cineva?
Thanks
Mă bucur că v-aţi hotărât să aplicaţi pentru Canada, e cam frumoasă viaţa aici sau aşa ni se pare nouă, dosarul merge pus in mail sau curierat (în A4 e OK), însă cred că, deşi au şi funcţionari români, e bine ca actele pe care le depuneţi să fie traduse şi legalizate, în engleză dacă aplicaţi pe partea federală sau în franceză dacă aplicaţi pentru Quebec, partea franceză.
sa nu uitaţi să faceţi copii, xerox, normal după tot ce trimiteţi şi,
multă baftă!