PDA

Arată versiune întreagă : Ce stiti despre I 130?



emylya
17.07.2005, 07:17
Am o rugaminte la voi. Cine a aplicat pentru I 130, imi poate spune care sunt pasii ce trebuiesc urmati? Unde trebuie sa ma interesez? Ce trebuie sa fac?


Multumesc anticipat.

observator
17.07.2005, 09:48
Raspunsul depinde de multe amanunte. In primul rand trebuie sa ne spunetzi cine e petitzionarul si in ce relatzie este cu beneficiarul petitziei...si de aici decurg si alte intrebari si bineintzeles raspunsuri.


Va raspundem cu placere daca ne datzi informatzia completa.

emylya
17.07.2005, 15:53
Multumesc pentru interesul acordat.


Eu si sotul meu suntem in USA. Sotul meu este rezident si va fi cetatean peste cativa ani. Mie imi expira viza in2 luni. De aceea ne-am hotarat ca ar fi cazul sa facem ceva pentru a ramane impreunain continuare. Problema este ca nu stim ce si de unde sa incepem. Ni s-a spus ca I 130 ar fi primul pas. Dar ce inseamna asta, si unde trebuie depus? In ce conditii? Cat dureaza? Sunt o groaza de intrebari la care nu stim raspunsul. Multumesc anticipat pentru ajutor.

GNChicago
17.07.2005, 18:16
cred ca de fapt ai nevoie ca sa-ti faci o extensie de viza ptr dv. stimabila doamna si la acea extensie probabil ai nevoie de i-130 si alte hirtzoage.


succes!

emylya
17.07.2005, 19:19
Asa o fi..marea intrebare este...de unde incep???? Unde trebuie sa ma interesez?

observator
18.07.2005, 02:35
Buna ziua,


I-130 este petzitzia depusa in diverse cazuri dereintregire a familiei (nu de prelungire a vizei). In cazul dv. pentru ca sotzul e doar rezident permanent nu avetzi beneficii in urma depunerii petitziei, adica nu avetzi dreptul sa ramanetzi in US in baza ei, ba chiar mai mult, trebuie sa plecatzi in Romania si sa asteptatzi acolo aproximativ 3 ani pana la rezolvarea cazului dv.


Cel mai bine ar fi sa va prelungitzi viza existenta, sau, in cazul in care acest lucru nu se mai poate, sa trecetzi in alt tip de viza care sa va tzina in status legal cat mai mult timp. Incercatzi sa va pastratzi statul legal (viza de turist, viza de munca, viza de student ) pana cand sotzul dv. va deveni cetatzean american. In acel moment merita sa incepetzi procedura de reintregire a familiei si obtzinerea rezidentzei permanente pentru dv. pentru ca in maxim 90 de zile primitzi si drept de munca si permis de calatorie.


Parerea mea este ca ar trebui sa va adresatzi unui specialist in domeniu care sa va indrume in ceea ce trebuie sa facetzi in continuare. Pierdetzi mai mult daca facetzi o greseala pe care apoi nu o mai poate indrepta nimeni.


Toate cele bune!

GNChicago
18.07.2005, 05:13
Cristina ai dreptate!


Nici ei nu stiu ce le trebuie si merg pe ghicite si nici nu dau toate amanuntele cu toate ca sint anonimi pe acest forum!


Laconic tipic romanesc!


Mare-i gradina lui DUMNEZEU!