PDA

Arată versiune întreagă : Despre H2B



Cristina2k4
22.10.2004, 01:14
V-ash ruga shi eu sa ma ajutatzi,daa se poate...Vreau sa vin in SUA cu o viza H2B.Am citit ca acest tip de viza se poate prelungi de catre angajator.Dar se poate prelungi de catre un alt angajator fara sa necesite intoarcearea mea in Romania?Sau...cum ash putea face sa raman pe teritoriul SUA in conditzii legale?Multzumesc mult mult mult !

observator
22.10.2004, 06:08
Buna tuturor,


Raspunsul meu este pentru Cristina2k4.


Da, viza H2B se poate prelungi chiar si cu sprijinul unui alt angajator si fara obligatzia de a merge inapoi in Romania pe perioada procesarii actelor. Conditzia este, insa, ca aplicatzia de prelungire sa fie facuta din timp. In plus, exista o limita de timp (un maximum)pana la care viza H2B se poate prelungi. Daca doritzi mai multe amanunte sau idei in ceea ce privesteo calelegala de a ramaneaicima putetzi contacta prin email la adresa: happy_in_us@yahoo.com

ralux
05.11.2004, 08:17
se poate schimab aceasta viza H2b in viza de student?Sau se poate schimba in alt tip de viza?

observator
06.11.2004, 02:39
Buna dimineatza,


Da, H2B se poatetransforma/schimba in orice alt tip de viza daca se indeplinesc conditziile vizei in care va fi preschimbata si sa nu fitzi "out of status" (iesita din viza).

ralux
06.11.2004, 04:33
Va multumesc smileys/smiley2.gif

marcofl
28.05.2007, 13:13
buna ziua doamna ,problema mea este urmatoarea:am lucrat in marco island,fl cu o visa h2b emisa in oct2006 si valabila pana in aug 2007 ,in urma cu 11 zile am demisionat pt. ca nu aveam ce rezolva aici cu un salariu de 200 $ pe sapt. poate si mai putin,ma rog,eu mi-am cump. un bilet de avion pt. om pt data de 31 ceea ce ar insemna 2 sapt de cand am demisionat.Ceea ce vreau sa stiu este daca sunt ilegal la timpul cand as parasi tara ,daca exista un termen ce mi se acorda pt asta iar daca prietenul meu mai poate legal sa-si extinda visa acum?(mi s-a spus ca am fost raportata la imigration si ca nu asavea voie sa stau decat 10 zile dupa).VA MULTUMESC DIN SUFLET PT. RASP

28.05.2007, 15:37
Am cautat putin pe Internet si tot ce am aflat a fost ca:
1) Cica ar exista o lege nescrisa cum ca poti sta pana la 10 zile dupa ce iti expira contractul de H-2B cu conditia sa nu depasesti data limita de parasire a terit. american inscrisa pe I-94
2) In cazul tau insa, pentru ca este vorba de demisie, cerinta este sa parasesti teritoriul american "imediat" (chiar asta e termenul) dupa demisie. Totusi nu poti face asta in 3 secunde si nu stiu ce poate fi interpretat ca imediat (poate cat de repede reusesti sa-ti faci rezervare la avion in caz ca nu a trebuit sa dai vreun preaviz?).

Ceea ce este sigur este ca deabia dupa 180 de zile de prezenta ilegala in SUA primesti interdictie de intrare aici. Pentru mai putin, ramai in teorie eligibila in viitor pentru orice fel de viza. In practica insa poti trezi suspiciuni pe baza a ceea ce ai la "dosar" cum ca vrei sa "overstay a non-immigrant visa". Astfel, ti-o pot refuza sistematic (vezi citatul de mai jos).

http://www.alaskajobfinder.com/jobSeekers/faq/alaska-jobs-in (http://www.alaskajobfinder.com/jobSeekers/faq/alaska-jobs-intl-faq.shtml) tl-faq.shtml
http://www.steamboat.com/summer-int.aspx?CategoryId=631
http://www.templaborusa.com/h2bfaqs.php
http://en.allexperts.com/q/Immigration-Issues-344/H2B-visa-1 (http://en.allexperts.com/q/Immigration-Issues-344/H2B-visa-1.htm) .htm
Question
Is it true that you are allowed to travel in the USA for up to ten days after your H2B visa has expired?
Answer
It is an unwritten rule that you have a 10 day grace
period. You actually do not really statutorily bar yourself, until you
are here more than 180 days illegally and then leave. Then you are
subject to a 3 or 10 year bar. Anything under 180 days does not make
you statutorily ineligible for a future visa, but they have discretion
to say no if they think you will overstay.



PS Acum vad ca intrebarea nu-mi era adresata mie

marcofl
29.05.2007, 09:12
mersi mult de tot transit pt. raspuns ,eu sunt foarte disperata pt ca am alte 2 vize valide in pasaport in care m-as putea intoarce ceea ce si intentionez sa fac,b1b2 pe care tocmai l-am obtinut in bahamas si c1d pt inca 2 ani..........nu am stiut ca ar trebui sa plec imediat nu scrie nicaieri iar cei de la human resource mi-au spus ca nu stiu nimic de asta ci doar ca ei m-au declarat la imigrari ca nu mai lucrez pt. ei.........ar fi un dezastru sa nu ma mai pot intoarce aici din cauza lor avind in vedere ca am 5 vize in pasap. si ca am venit aici(marco island marriott resort) ruinandu-ma si ma intorc acasa fara nici un ban .acum ma intelegi de ce .....daca mai afli ceva imi poti scrie te rog mult si mersi din suflet si doamnei Cristina la fel

susu_d2
03.06.2007, 09:38
tu pe ce pozitie ai lucrat la marriott?