PDA

View Full Version : Pierdut pasaport cu viza de Canada

rorutza
12-07-2008, 01:46 PM
Am o mare intrebare!
Am pierdut pasaportul cu viza de Canada pe 4 ani. Problema este ca pe 18 decembrie am bilete de avion si cazare aranjata pentru o exursie in Canada.
Pasaportul poate fi scos repede, nu este o problema mare.
Insa pentru viza mai trebuie aplicat inca odata, sau exista o baza de date unde se tin aceste informatii si se poate elibera automat?
Are ambasada Canadei o modalitate de rezolvare a acestor probleme? Si unde ar trebui exact sa ma adresez?
Va multumesc mult!

fifi
12-07-2008, 08:19 PM
Cum unde să te adresezi, exact la ambasada Canadei din Bucureşti. De fapt trebuia să te adresezi până acum, mai concret exact când ţi-ai pierdut paşaportul, închipuieşte-ţi că cineva a găsit acel paşaport şi s-a folosit de viza ta.
Bază de date au dar viza de pe paşaportul vechi o vor anula, probabil îţi vor cere să faci doar aplicaţia pt o altă viză, cu plata taxei fără să mai ai nevoie de interviu, doar de formă, ca să-ţi poată emite altă viză.
Îmi sună tare dubios faptul că zici că obţinerea paşaportului nu este o problemă aşa de mare, eu parcă ştiam că în cazul pierderii trebuie să dai anunţ în Monitorul oficial şi apoi să faci dovada publicării. Dacă era vorba de paşaport expirat sau făcut prima dată, da dar aşa... Asta a fost doar o paranteză, mică sau mare e problema ta.
Nu cred că vei avea timp să faci toate astea pt excursia din 18 decembrie, iar ca recomandări: în vederea recuperării vizei de Canada, să ai grijă ca noul paşaport să-l faci cu exact acelaşi nume ca în cel vechi, mă refer aici la schimbări de nume în cazul unei căsătorii sau divorţ şi contactează-i cât mai repede.