Romanian-Portal.com – Forum romanesc pentru diaspora romana, discutii, afaceri, emigrare, matrimoniale >
EMIGRARE/IMIGRARE, CANADA (QUEBEC, ONTARIO, ALBERTA, BRITISH COLUMBIA, ETC.), VIZE >
Vize imigrare, vize vizitator-Canada-Montreal-Quebec > Ce sanse am avea?
View Full Version : Ce sanse am avea?
ebenike
05-04-2008, 11:55 PM
Buna
In viitorul apropiat, eu si sotul meu dorim sa aplicam pt emigrare in partea franceza a Canadei. Suntem casatoriti de 3 ani, eu sunt insarcinata (nasc in august anul acesta), am absolvit o facultate insa nu mi-am dat licenta. Urmeaza sa fac un curs intensiv de cosmetica, voi obtine o diploma recunoscuta international. Sotul meu are diploma de barman-ospatar. As vrea sa-mi spuneti, ce sanse avem sa ne accepte, dacaam depune dosarul in varianta in care nu imi voi da licenta.
Va multumesc
da click aici: http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=125 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=12597&PN=1) 97&PN=1raspunsul meu de acolo este valabil si pt tine.
ebenike
05-06-2008, 01:23 AM
multumesc fifi pt informatii.
Am complectat formularul acela insa.....tot ce am aflat e ca "e interesant profilul nostru insanu corespundem intocmai cerintelor de emigrare deoarece avem un nivel scazut de cunoastere al limbii franceze si ca ne recomanda sa facem cursuri intensive de limba :)). Atat. Evident ca asta vom face daca exista sansa sa reusim. In acest sens , intrebarea mea modificata ar fi:
exista vreun cuplu care a fost acceptat si a emigrat in Canada chiar daca nu au studii superioare finalizate? ca asta ma intereseaza de fapt, daca avem sansa sa fim acceptati fara diploma de licenta, insa sa avem alte diplome in meserii cum am spus mai sus.
multumesc si mai astept pareri
usdream
05-06-2008, 01:54 AM
Daca la testul on line va recomanda sa va imbunatatiti limba atunci incepeti sa studiati franceza. Interesul lor nu e sa va puna bete in roate ci sa va ajute. Poate nu va vine sa credeti, dar procesul de emigrare e destul de simplu pt cei bine informati. Cei pe care ii cunosc eu au inceput cu aplicatiile in sept 2007 iar in iunie vor fi deja in Canada. BAFTA !!!
ebenike
05-28-2008, 04:39 AM
Multumesc mult!
Chiar nu am mai postat de mult timp aici, intre timp am complectat si un formular luuuuung on line care a fost studiat si am primit raspunsul de OK, adica putem aplica pt ca avem punctele necesare smileys/smiley1.gif. Asta m-a bucurat mult si chiar acum vineri avem o intrevedere livesmileys/smiley17.gif cu un "indrumator" la firma care se ocupa de emigrari, asa ca vom afla mai multe detalii. Chestia e ca am inteles ca nu e neaparat necesar sa platesti comisioane unei firmeci putem chiar noi sa neintocmim dosarul cu tot ce e nevoie si sa-l trimitem la Viena.Insa oare exista untopic undeva unde as putea gasi toate formalitatile care se cer astfel incat sa nu omitem nimic de la dosar si sa nu platim unei firme acest serviciu?O sa revin cu detalii si eventual intrebari pt ca voi sunteti in masura sa ma sfatuiti smileys/smiley2.gif. Eu voi naste prin 18-20 august si abia apoi vom depune actele efectiv, insa pana atunci as vrea sa aflu cat mai multe. Clar vom face si curs intensiv de franceza, e pe lista si asta.
Va multumesc inca o data
usdream
05-28-2008, 12:57 PM
vezi aici : http://www.montreal.ro/ (http://www.montreal.ro/)
intr-adevar, pe site-ul recomandat de usdream sunt toate formularele, la zi, etapele emigrarii si, in plus o gramada de oameni care au trecut sau chiar acum sunt in desfasurarea acestui proces de emigrare.
ebenike
05-28-2008, 11:46 PM
Merci
Cred ca site-ul e in "renovare" smileys/smiley1.gifdar voi intra cand va fi gata
gabi&serban
05-29-2008, 11:41 PM
salut, rasfoieste putin forumul si vei vedea ca am dat raspuns la ce si cum unde si cat, adica lista de documente necesare la fiecare etapa. alte intrebari? sper sa va pot ajuta.
gabi&serban
05-29-2008, 11:44 PM
http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=117 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=11767&PN=1) 67&PN=1 vezi aici lista de documente, prima e pt doarul nr 2, iar mai jos un mes lung cu detalii dosar nr 1.
bafta
ebenike
06-02-2008, 11:13 PM
salutari!
Multumesc in primul rand pt indrumari spre site-uri, am gasit documentele necesare. Ne-am hotarat totusi sa aplicam prin firma de inetremediere, comisionul nu e mare si scutim din timp + ma simt mai in siguranta asa.
Am fost asa cum am spus vineri la evaluare (firma emigrare) si e totul ok, intocmim punctajul, iar tipul ne-a spus ca putem incepe demersurile si ca e pacat sa asteptam pana nascbla bla si bineinteles ca trebuie sa invatam francezafoarte bine.Ne-a recomandat si o profesoara foarte buna cu ajutorul careia multi autrecut cu brio de interviu.O alta chestie m-a surprins si m-a pus putin pe ganduri...a zis ca in 2-3 luni apar ceva noi "legi" privind emigrarea care ca orice lege are si plusuri si munusuridar nu stie exact despre ce e vorba si tocmai in ideea asta ar fi bine sa trimitem dosarul cat mai repede posibil. Voi stiti ceva? despre ce ar fi vorba?
Sausa fie oare aceasta "graba" pt ca e nevoie de emigranti?
Am inteles ca acum s-a scurtat mult timpul de procesare al dosarelor si destul de repede poti fi chemat la interviu chiar si intr-o luna -douaceea ce ar fi o "tragedie" smileys/smiley19.gifpt mine ca.....daca nasc nici pomeneala sa pot merge (daca as depune acum dosarul) ba ce sa mai zic de franceza ca nu o stapanesc sitrebuie sa iau ore neaparat, nu as trecede interviu. E un risc mare voi ce spuneti? ce ma sfatuiti?
Dar putem depune dosarul acum in iulie si eu sa invat toata luna iulie franceza ca altceva tot nu voi avea de facut fiind in prenatal.
Bine, tipul a zis ca dureaza 2 luni pana se intorc dosarele cu stamplila si abia apoi peste 6 luni cam asa e programat interviul. Dar am citit pe forumuri cazuiri in care dupa o luna i-a chemat la interviu.
Ce ati face in locul meu? Dati-mi un sfat va rog.
gabi&serban
06-02-2008, 11:44 PM
apoi parerea mea si a multora e ca agentiile sunt doar ca sa iti ia banii. dar no asta e doar parerea noastra. apoi franceza o invatati ca nu e grea, eu am studiat singura franceza, 1 an(asa din cand in cand,in ziua libera)si la interviu tot nu am stiu nimic smileys/smiley18.gif, aplicantul principal trebuie sa stie mai mult, oricum o limba o inveti daca o auzi 24/24, nu?
noi ne-am facut o poveste a noastra in lb. franceza, am invatat si la interviu d-na Clemente nu a avut prea multe de intrebat. dar astia suntem noi, asta nu inseamna ca functioneaza la toata lumea.
eu zic sa incepeti procesul de emigrare ca nu sti ce alte acte mai cer, ce se intampla pe parcurs si toate astea pot duce la intarzierea interviului.
oricum multa bafta si daca mai aveti intrebari nu ezitati.
si multe felicitari si urari de bine pt voi si pt bebe.
usdream
06-03-2008, 02:01 AM
pai tipul de la agentie ce era sa zica ...zice si el orice, sa te prinda, sa iti ia banii pana nu te razgandesti. Emigrarea in CA va fi la fel de usoara si peste 2-3 luni, dar el va preseaza pt bani. Stabiliti-va prioritatile din viata voastra si apoi luati o decizie.
ebenike, sper sa nu te superi pt ce-ti voi spune aici, dar eu de la bun inceput am simtit ca esti genul potentialului emigrant comod din fire, adica prin intrebarea ce formulare si acte iti trebuie si sa te ajutam. desi sunt info pe aici (dar, din pacate nu mai sunt de actualitate) dar si pe website ul oficial al emigrarilor este tot ce ai nevoie si te-am si trimis pe montreal.ro, unde este imposibil sa nu te descurci, eu am cont si citesc si pe acolo multe...
e invalmaseala multa si pe acolo, da, dar daca vrei, poti, tu te intorci aici si ne spui ca recurgi la intermediar. smileys/smiley5.gifE ok daca tu zici ca nu "e" asa de multi bani, iti platesti confortul de a nu cauta ce si cum, desi sa nu uiti 2 lucruri pe care ti le spun acum, dupa care n-o sa-ti mai scriu nimic referitor la asta:
1. firma iti ia banii (comisionul) pt procesarea dosarului si intocmirea actelor, dar daca tu nu treci din diverse motive, limba, punctaj, prezentare necorespunzatoare la interviu, firma nu va fi vinovata cu nimic si tu vei pierde "micuta" suma de bani cheltuita pana in acel moment.
2. daca vei avea curiozitatea sa parcurgi cu ochiul liber toate documentele intocmite si trimise de firma de intermediari, in cazul fericit al unei reusite, vei realiza, intr-un final, ca acele lucruri erau foarte simple, si le puteai face si tu. Pacatul mare va fii ca in acel moment tu vei avea rezidenta canadiana dar si lipsa in buzunar "micuta" suma de bani platita firmei, un drum (catre canada) costisitor si plin de aplicatii, unele la fel de "complicate" (daca asa ti se par tie acum) ca cele facute de firma dar pe care va trebui sa ti le faci singura.
intr-un singur lucru a avut dreptate firma, chiar daca esti insarcinata, puteti si trebuie depus dosarul cat mai repede, cu cat mai repede cu atat mai bine pt voi, nu e vb ca se schimba legile emigrarilor, daca se va intampla va fii in bine, oricum smileys/smiley2.gif, e vorba ca va scurteaza voua timpul de asteptare, cand ai un vis frumos, zilele trec greu pana sa-l vezi implinit. Copilul si analizele tale (raze la plamani) pot fi atasate ulterior, fara sa va afecteze dosarul ci, din contra, il vor imbunatati.
venire lina pe lume bebelusului si amadoura multa putere si sanatate! smileys/smiley1.gif
ebenike
06-04-2008, 10:36 PM
smileys/smiley1.gifMultumesc pt urari smileys/smiley1.gif. Fifi....nu ma supara deloc ce mi-ai spus si chiar v-am multumit din suflet pt informatii, am studiat ce mi-ati spus, nu e vorba ca sunt comoda si nici banii nu ma dau afara ba din contra. Uite ca sa explic de ce dupa atatea intrebari si indrumari primite de la voi am hotarat sa apelam la o firma: eu licenta nu o dau acum in vara astadin motivul ca fiind insarcinata m-am simtit foarte foarte rau in prima perioada si nu am putut sa imi adun fortele pt a ma ocupa de cerecetarea care trebuie sa o fac pt lucrare (era vorba de drumuri, chestionare etc nu are importanta). Eu sper sa reusesc sa o dau in februarie 2009 DAR mergand la evaluare cum am zis la acea firma, eu caut acum varianta cat mai sigura de reusita chiar de la inceput. Adica, daca eu depun actele noastre pur si simplu fara intermediar, risc sa nu primim OK-ul deoarece deocamdata NU pot spune ca am studii superioare (avantaj care pica din start) sotul meu nu are studii superioare ci doar liceulsi apoi inca nu am nascut deci......nici pt bebe nu am puncte. Asa ca daca eu trimit acum in iunie dosarul la Viena, in aceste conditii, risc sa fim respinsi intelegi? Dar tipul de la acea firma a spus ca va face in mod expre o sesizare cum ca sunt insarcinata si vom trimite certificatul ulterior si multe alte lucruri ca un istoric scurt care sa ne avantajeze. Am prieteni care au aplicat pe cont propriu (ea cu studii superioare sotul ei nu, ba el nu avea nici experienta in munca) si au fost respinsi in prima faza, au reluat toate formalitatile si in final au reusit cu greu. Altii care au mers prin aceasta firma au plecat foarte repede, au avut asigurata si cazarea la pret foarte bun, intr-un cartier ok, gasita tot de cei de la firma de intermedieri. Sunt plecati aproape un an si o duc super bine in Toronto. In fine....acum intelegi de ce as apela la firma asta?
Sunt constienta ca firma nu-si asuma nici o responsabilitate a ceea ce se intampla la interviu, stiu ca doar cat ca ei depun actele si pe langa asta vom face simulari pt interviu si ne vor instrui ce sa spunem ce sa nu spunem, cateva artificii ca sa nu gafam pe cat posibil. Dar totul depinde de noi oricum.
Daca nu pun bine problema, spune-mi ca nu ma supar. Orice parere e bine-venita si sper sa nu considerati ca va pierdeti timpul raspunzandu-mi. E firsc ca eu sa caut varianta optima nu?
Chiar mai vroiam sa va intreb daca stiti, cum se procedeaza acaolo cu copiii mici. Al meu ar avea poate 2 ani daca e sa plecam si nu stiu cat costa gradinita sau cresa, nu stiu daca pt copii statul ofera alocatie sau ceva de genul asta.....
Vezi....inca mai am multe de aflat si de aceea tot intreb si apoi o iau pe o cale. Vorbesc si cu prietenii mei care sunt plecati deja dar ei nu au copii si au mers prin firma de intermedieri asa ca stiu prin varianta sta cum e. Cei care au depus pe cont propriu sunt acolo de o saptamana doar si inca sunt bulversati de tot ce este, abia mi-au scris un email cum ca au ajuns cu bine si incearca sa se dezmeticeasca. Ei.....pe ei ce sa-i intreb? Plus ca noi ne-am hotarat abia acum ca SI NOI VREM smileys/smiley1.gifiar pana au ei timp sa ne sfatuiasca.....se cam duce vremea. Iti dai seama ca ei acum sunt in priza cu ce sa faca si cum sa dreaga nu sa ne sfatuiasca pe noi.
De asta am apelat la voi.....
ebenike
06-04-2008, 11:03 PM
Inainte sa ajung pe acest forum si sa pun intrebari, am cautat formularele necesare si site-ul oficial care are si un "guv." in www, am citit ce au facut altii si mereu dadeam peste postari vechi din 2004, 2005, exact asta nu stiam, ce s-a schimbat daca s-a schimbat ceva, care formulare sunt valabile si m-am trezit intr-o incalceala in care aveam inclusiv formularele pt partea federala iar la cele pt partea franceza imi spunea ca nu mai e valabil site-ul....etc etc. De asta am luat-o pe partea de "mura in gura". Mai mult, pana acum eu nu vroiam sa aud de plecare din tara, sotul meu de 4 ani trage de mine cu asta, prietenii nostri care sunt acolo deja....ce sa mai zic, nici nu vroiam sa aud, nu m-a interesat imic in legatura cu asta nici pregatirile lor, nici detaliile etapelor pt ca ma durea sufletul ca pleaca. Asa ca.....efectiv nu stiu nimic despre ce inseamna emigrarea, abia acum ainceput sa ma intereseze. Ca doar noi am avut formularele acum aproape 4 ani sub nas smileys/smiley1.gif, eram la prietenii nostri, ei complectau si eu ma boceam smileys/smiley17.gifca nu plec si i-am zis la sotul meu sa-si ia gandul de a ma convinge....Ei......dar asta a fost
gabi&serban
06-05-2008, 12:35 AM
sal din nou,
cum am spus fiecare stie ce e mai bine pt el. oricum eu va urez multa sanatate sa ajungeti sa le faceti pe toate. da e foarte greu sa pleci sa iti lasi familia. e greu si un inceput acolo mai ales sa vb intr-o limba care nu e a ta, sa nu le intelegi glumele, obiceiurile, etc. dar cu timpul vei face parte din locul acela, cei face aceleasi glume, va fi usor sa comunici in limba lor, etc. nu spun asta ca sa va dezamagesc dar asta e realitatea si da, iti trebuie mult curaj sa pleci. eu spun asta pt ca am avut un inceput in 2 tari diferite(urmeaza a 3)si mi-a fost greu dar apoi au venit si momente frumoase de care imi voi aduce aminte.
eu va urez curaj si multa vointa, sperante de mai bine si sanatate.
ebenike
06-05-2008, 03:32 AM
Sunt sigura ca nu e usor, dar o fac pt copilas sa-i ofer un viitor cat mai bun (sper), nu am nici fitze nici asteptari de genul ca acolo e raiul si culeg doar roade de pe garduri. Stiu ca se munceste mult dar ca merita eforturile. Voi munci categoric si voi incerca sa imi caut job-uri cat mai ok. Si aici am lucrat si in perioada studentiei asa ca....nu sunt genul "trantor" smileys/smiley36.gifinsa recunosc ca imi e o groaza de mor si de felul meu ma despart extrem de greu de familie, prieteni, casa....
o sa fii bine ebenike, smileys/smiley1.gifimi pare rau de un singur lucru, acela ca numesti sicontinui saconsideri prietenicele doua cupluri ajunse deja in Canada. smileys/smiley5.gif
Despartirea este grea tuturor....putini sunt oamenii care o fac cu usurinta si fara sa privesca in urma. Asta este singurul lucru de care ne temem si noi in sufletul nostru, dar discutiile de pe acest forum te ajuta foarte mult, pentru ca sunt oameni care vor sa te ajute cu adevarat ceea ce in Romania ni se pare suspicios. Asta este diferenta intre noi si altii.....(deja plecati). Odata ajuns acolo cred ca vom fi mult prea ocupati sa ne vedem repede de viata noua si astfel timpul va trece repede. SPER SA NU NE FIE CHIAR ATAT DE GREU. Bafta si voua ebenike